Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 23-10-2009, 19:10   #1438
Adalet Yağcı
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Benim Phalim, beş yaşında, doğrusunu isterseniz onu fazla şımartmıyorum, hatta diğer çiçeklerime daha fazla özen gösteriyorum diyebilirim.
Saksısını iki yıl önce genişletmiştim, çiçekleri üzerinde altı aydan fazla kalıyor.
Temmuz ayının sonunda çiçeklerini tamamen dökmüştü, Ağustos ve Eylül aylarında iki yaprak çıkardıktan sonra yeniden tomurcuklanmaya başladı, fotoğrafı onbeş gün önce çekmiştim, iki tomurcuğu da gayet sağlıklı uzuyor.
Arkadaşlara tavsiyem, gidip gelip Phalinizi didiklemeyin, onu rahat bırakın, saksısının şeffaf olmasına özen gösterin, havai köklerine dokunmayın, kopartmayın, solmuş yaprak ve çiçek saplarını keskin ve temiz bir makasla nazikçe uzaklaştırın, sulamayı çeşme suyu ile yapmayın, doğal kaynak suları(kireçsiz)kullanın, yeterince ışık almasına dikkat edin.

Mersin şu anda çok sıcak olmasına rağmen, haftada bir defa ılık su ile bolca sulama yapıp, tabağın altında biriken suyu hemen döküyorum.
Ayrıca bitkinin taze hava alması da önemli, camlarını açmadığınız bir salonda bitkinin keyfi kaçacaktır.

Eklenen Resimler

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön