![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-03-2009
|
![]() ![]() arkadaşlar herkese merhabalar, bende orkidemi sizlere göstererek biraz gururlanmak istedim, lakin orkideyi ben yetiştirmiş değilim, yaklaşık 1 ay önce satın aldım ve 2 dallı bir orkide, çok yakın bir zamanda nedendir bilmiyorum fotoğrafta gördüğünüz üzere çiçekler yavaş yavaş dökülmeye başladı, acaba çiçek dökme dönemine mi girdi acaba yoksa birşeyleri yanlış mı yapıyorum, 3-4 günde bir suluyorum direk güneş görmüyor fakat aydınlıkta yapraklarına su değmiyor dibinde kalan suyu atıyorum verdiğim su soğuk değil fakat neredeyse haftada 3-4 çiçek düşüyor ve yaprakları yumuşadı çiçeğimi kaybetmek istemiyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
/
Giriş Tarihi: 03-03-2009
|
Biraz çelişkililer ama büyük ihtimal her alınan orkide gibi saksı harcı bozuktur ve 3-4 günde bir sulama ile saksı harcı ıslak kalmıştır ve kökler çürümüştür... Acilen saksıdan çıkarın ve kökleri kontrol edin. Kök budaması, kömür tozu vs. gerekenleri uygulayın. Çiçekleri kök durumuna göre kesin. Burda tabi tüm kökler çürümüş veya çok az kök kalmışsa. Ayrıca birşey söylemek istiyorum, yapımarketten aldığınız çiçekli orkideler için çiçeklerini katbetmemek için biraz serin dursunlar. Sıcakta ve hava akımında çiçeklerini çok erken dökebiliyorlar... 13-03-2009 Bugün keiki için bıraktığım orkideme baktım. Gayet durumu iyiydi ve gözler hala yeşil... |
|
|
|
![]() |
|
|