![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-05-2013
|
Sizleri dinledim ve orkidem icin hem toprak hem de gubre aldim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Zaman vermek zor bu tamamen bitkiye bağlı. keiki tam anlamıyla başka saksıya almaya ancak kökleri çıktığında yaparsınız. kökler çıkıcak beklemek lazım ve şasnslısınız kaç kişi bekliyor yavrulasın diye . maşallah diyelim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Yeni Üye
|
![]() Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-09-2006
|
Alıntı:
gübreyi kullanma talimatına göre kullanın.Benim aldığımın üzerinde 1 lt suya 1 kapak karıştırıp sulama yapmam gerektiği yazıyor,yani normal sulama yapar gibi.Hazırladığınız su+gübre karışımına bitkinizi saksısıyla birlikte oturtun 10-15 dk bekletin,sonra mutfak tezgahınıza koyun iyice süzsün,altını peçeteyle kurulayın ıslak kalmasın. Ve bu arada tatile gitmeden önce mutlaka toprağını değiştirin.Eğer 1 ay daha torfta kalırsa pek şansınız olmayabilir.Ben sizin yerinizde olsam ya orkidemi de götürürdüm ya da birine bırakırdım.Zaten kökleri ne durumda bilmiyoruz çürüme başlamış olabilir.Torfun içinde boğulmuştur o yazık.Keiki konusunda Serkan Bey'in de dediği gibi bitkinin kendisine kalmış ama tabi bu arada bitkiye yapılan bakımla da alakalı mutlaka.1 ay hem sususuz hem havasız hem de ilgisiz kalacak. 2 tane orkideye sahip olma şansınız varken 2sini de kaybetmeyin... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Yeni Üye
|
![]() Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-05-2008
|
Alıntı:
Yazışmalarınızın tamamında TORF ve TOPRAK lafı geçiyor.Lütfen çılgınlık yapıp TORF veya TOPRAK kullanmayın,Orkidelerinizin tamamını öldürürsünüz.Londra dan yazıyorsunuz.Orada ORKİDE HARCI nı bulabilirsiniz,değişiminizi o harçla yapın,çiçeklerinize yaşama şansı verin. Saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-09-2006
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |