Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 06-06-2013, 21:44   #2672
serkan_istanbul
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Giriş Tarihi: 14-10-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orkidedigdem Mesajı Göster
Feslegen ve serkan bey her ikinizide ayri ayri cok tesekkur ederim cok yardimci oldunuz ben az once cicegin saplarini kestim ve tarcin surdum yavrulama konusunu okuyacagim umarim basarili olurum cunku bu benim ilk orkidem . Koklere surekli bakiyorum. Gozume koklerde bazi bolgelerde kararma oldugunu goruyorum bazi kokler kararmis dokundugumda icleri bos kokun icinde inceden bi tel kalmis sadece. Bu bi kac yerde var ve sanirim topragindan kaynaklaniyor cunku topragi torf oldugundan koklerin curumesine yol aciyor iste tamda bununla ilgili bir soru daha sormustum sizce topragi simdi degistirmem uygun olurmu eger oyleyse kokleride o esnada curuyenleri temizleyecegim. Ben agac kabuklarindan elde edilen toprakla degistirmek istiyorum ama simdi zamanimi bilemedim yardimci olurmusunuz lutfenn
çiçekleri geçtiyse değişim yapabilirsiniz. genel durumunda bir bozukluk yoksa kalabilirde yavruyu kökleri çıktığında ayırabilirsiniz. fakat acele etmeyin kökleri biraz büyüsün ondan sonra. çok sulamada yapmayın. su püskürtün sabahları .sevgiler

serkan_istanbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön