Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 17-06-2013, 13:31   #2693
Orkidedigdem
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-05-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizcem Mesajı Göster
Sevgil Orkidedigdem, Hiç merak etme eğer toprağını torftan kurtardıysan ölmeyecektir...Aslında deneyimlerimle sabittir orkideyi öldürmek çok zor... Taki çok sulama ve torfta dikli olmasın...Orkidenin tek düşmanı çok sulama ve torf... Bunlara dikkat ettinizmi gerisi kolay... Şimdi sabırla yeni köklerin çıkmasını bekleyin... Çıkacaktır kesinlikle...Benim de daha güzel gelişsin diye içinde ağaç kabuğundan daha çok torf olan bir karışıma diktiğim orkidelerimde neredeyse hiç kök kalmamıştı... Onları ağaç kabuğuna dikktiğimden itibaren yeni kökler ve yaprak verdiler hatta çiçek bile açtılar... Sizinkilerde öyle olacaktır...Bol ç,çekli günler dilerim...
İcim azda olsa rahatladi ama cok uzuldum dun kokleri oyle gorunce yapraga basli olan ana kok sim siyah olmus koklerde hep curuk inceden tel kalmis icleri bos kestim steril makasla ve tarcinlayip ektim yeni topraginda ilk suyunu verdim normalden biraz daha az sıklikta sulamayi dusunuyorum belki bi ise yarar. Ayda birde gubre vericem guclenmesi icin insallah kurtaririm.

Orkidedigdem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön