Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orkidedigdem
Sizleri dinledim ve orkidem icin hem toprak hem de gubre aldim  hersey iyi hos ama merak ettim keiki olusumunun tamamlandigini nereden anlayacagim nerden belli olur ? Ve ne kadar surer ? Forumda kinuyla ilgili bilgi aradim bulamadim 
|
gübreyi kullanma talimatına göre kullanın.Benim aldığımın üzerinde 1 lt suya 1 kapak karıştırıp sulama yapmam gerektiği yazıyor,yani normal sulama yapar gibi.Hazırladığınız su+gübre karışımına bitkinizi saksısıyla birlikte oturtun 10-15 dk bekletin,sonra mutfak tezgahınıza koyun iyice süzsün,altını peçeteyle kurulayın ıslak kalmasın.
Ve bu arada tatile gitmeden önce mutlaka toprağını değiştirin.Eğer 1 ay daha torfta kalırsa pek şansınız olmayabilir.Ben sizin yerinizde olsam ya orkidemi de götürürdüm ya da birine bırakırdım.Zaten kökleri ne durumda bilmiyoruz çürüme başlamış olabilir.Torfun içinde boğulmuştur o yazık.Keiki konusunda Serkan Bey'in de dediği gibi bitkinin kendisine kalmış ama tabi bu arada bitkiye yapılan bakımla da alakalı mutlaka.1 ay hem sususuz hem havasız hem de ilgisiz kalacak. 2 tane orkideye sahip olma şansınız varken 2sini de kaybetmeyin...