![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-09-2006
|
Alıntı:
![]() *Saksı değişimi yapmadan 1 kaç gün önce gübre verin bolca sulayın.Değişim yaparken kullanacağınız malzemelerin mutlaka steril olması lazım.Saksı aynını kullanacaksanız çamaşır suyu ile yıkayın kurutun. *Saksıyı ters çevirin bir elinizle orkideyi sağlamca tutun,diğer elinizle de saksıyı çıkartın.Bitkiye zarar vermeden iyice eski topraktan kurtarın.Çürüyen kökleri temizletin.Yıkasanız bir sorun olur mu bilmiyorum (ama ben olsam torftan kurtulmak için iyice yıkardım köklerini.Ama dediğim gibi emin değilim, sadece mantıken söylediğim bir şey.) Temizlediğiniz köklere tarçın dökün.Sonra saksınızın ortasına çiçeğinizi yerleştirin ve bir elinizle orkideyi tutun bir elinizle de yanlardan yeni harcı doldurun,arada yere vurarak iyice heryere harcın dağılmasını sağlayın.tabi bunları yaparken yapraklara ve köklere zarar vermeyin.bitkinizi gölge bir yere alın 4-5 gün sulamayın sadece su püskürtün.Daha sonra eski şartlarına aynen devam.Doğu cephesine koyun cam kenarına,ışık perdeden süzsün,bitkinin yanına bir kavanozla su koyun buhar sağlaması için. İnşallah faydalı olabilmişimdir ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-05-2013
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
|
Sizleri dinledim ve orkidem icin hem toprak hem de gubre aldim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Zaman vermek zor bu tamamen bitkiye bağlı. keiki tam anlamıyla başka saksıya almaya ancak kökleri çıktığında yaparsınız. kökler çıkıcak beklemek lazım ve şasnslısınız kaç kişi bekliyor yavrulasın diye . maşallah diyelim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Yeni Üye
|
![]() Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
gübreyi kullanma talimatına göre kullanın.Benim aldığımın üzerinde 1 lt suya 1 kapak karıştırıp sulama yapmam gerektiği yazıyor,yani normal sulama yapar gibi.Hazırladığınız su+gübre karışımına bitkinizi saksısıyla birlikte oturtun 10-15 dk bekletin,sonra mutfak tezgahınıza koyun iyice süzsün,altını peçeteyle kurulayın ıslak kalmasın. Ve bu arada tatile gitmeden önce mutlaka toprağını değiştirin.Eğer 1 ay daha torfta kalırsa pek şansınız olmayabilir.Ben sizin yerinizde olsam ya orkidemi de götürürdüm ya da birine bırakırdım.Zaten kökleri ne durumda bilmiyoruz çürüme başlamış olabilir.Torfun içinde boğulmuştur o yazık.Keiki konusunda Serkan Bey'in de dediği gibi bitkinin kendisine kalmış ama tabi bu arada bitkiye yapılan bakımla da alakalı mutlaka.1 ay hem sususuz hem havasız hem de ilgisiz kalacak. 2 tane orkideye sahip olma şansınız varken 2sini de kaybetmeyin... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Yeni Üye
|
![]() Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-05-2008
|
Alıntı:
Yazışmalarınızın tamamında TORF ve TOPRAK lafı geçiyor.Lütfen çılgınlık yapıp TORF veya TOPRAK kullanmayın,Orkidelerinizin tamamını öldürürsünüz.Londra dan yazıyorsunuz.Orada ORKİDE HARCI nı bulabilirsiniz,değişiminizi o harçla yapın,çiçeklerinize yaşama şansı verin. Saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |