agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Türleri
(https)

Beğeni Düzeni1807Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-03-2008, 09:04   #691
Yeni Üye

mecegh's Avatar

Giriş Tarihi: 29-08-2006
Evet haklısınız, biraz acemiyim....Daha doğrusu acemiyim

Teşekkür ederim önerilerinizi yerine getiricem. Tüh, az öncede çok güzel bi yağmur vardı dışarıda kaçırdım

mecegh Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2008, 10:06   #692
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-08-2007
Konya praktiker'de 9.90 fiatla orkide satılmakta.Sevgili Praecox'un yazılarını okuduktan sonra bu fiattan ne kadar orkide varsa alasım geliyor

sapudeaure Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2008, 21:29   #693
Ağaçsever

merih's Avatar

Giriş Tarihi: 26-10-2006
Galeri: 69
Sayın Praecox
Pamuk biti için verdiğiniz ilaç isimlerini aradım ancak büyük boyutlarda olduğu için muadili diyerek BASUDIN 60 EM verdiler.Bütün çiçeklerimi balkona çıkarıp hem toprağına ,hem yaprağına her yerine püskürterek ilaçladım umarım etkili olur da canım çiçeklerimi kaybetmem.Tekrar teşekkür ederim.Saygılar

Düzenleyen merih : 25-03-2008 saat 21:30 Neden: harf hatası
merih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2008, 09:48   #694
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Sayın melih,

Basudin geçici bir çözümdür. Bildiğim kadarı ile kontakt etkilidir. Tekrar pamukçuk görülebilir. Orkidenizi devamlı gözlemleyin.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2008, 10:02   #695
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
http://www.worsleyhallgardencentre.c...treatments.htm

Yurt dışında tanıdığınız varsa linkte yer alan ürünlerden getirtebilirsiniz.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2008, 19:57   #696
Ağaçsever

merih's Avatar

Giriş Tarihi: 26-10-2006
Galeri: 69
Teşekkür ederim.Her sabah çiçeklerime bakıyordum şimdi daha dikkatli(böcek var mı diye)bakıyorum.

Düzenleyen merih : 26-03-2008 saat 19:57 Neden: harf hatası
merih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2008, 12:24   #697
Yeni Üye

elifcelik's Avatar

Giriş Tarihi: 09-01-2008
sayın praecox,
size çok teşekkür ederim.tavsiyeleriniz üzerine orkidem kurtuldu.şuanda 1yaprak açıyor ve 3çiçek dalı çıkartıyor.onca uğraştan sonra anladım ki başından beri orkidemi öldüren şey meğer musluk suyuymuş.yağmur suyu dökmeye başladım ve hayata döndü

elifcelik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2008, 17:33   #698
Yeni Üye

sehan's Avatar

Giriş Tarihi: 03-03-2008
yeni üye
sayin praecox benim orkidemde sinekler cikti topragini degistirdim tekrar sineklendi simdi tomurcuklu cicek aciyor sinek spreyi vardi sordum hala gelmemis ama ciceginin biri soldu ne yapabilirim.

sehan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2008, 17:03   #699
Kaybettik...

praecox's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kübra sahin Mesajı Göster
yeni üye ?
Sayin praecox,
benim orkidemde de sinekler cıktı. Toprağını değiştirdim, tekrar sineklendi. Şimdi tomurcuklu, cicek açıyor. Sinek spreyi vardi, sordum hala gelmemiş ama çiçeğinin biri soldu. Ne yapabilirim?
Öncelikle yazım ve imla kurallarına biraz daha özen göstermenizi rica edeceğim.
Sonra da forumun orkideler başlığını biraz daha incelerseniz göreceksiniz ki bitkinizi fazla nemli tutuyorsunuz. Bakımı hakkında veya ilaçlama bilgileri de bu başlıkta mevcut.
Bir de dikkat etmeniz gereken, yakınlardaki diğer ıslak tutulmuş bitkilerin torfu da bu haşarlerle kontamine olmuş ise orkidenizde de sirke sineklerinin görülmesi kaçınılmaz olacaktır. Diğer bitkilerin saksı harçlarını da incelemenizi tavsiye ederim.

Eski 13-04-2008, 11:24   #700
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 01-04-2008
*** preacox.sizinle görüştükten hemen sonra orkidemin fotografını çekip siteye ekliyorum.1.5 yıldır çiçek açmadıgını sölemiştim.2 dalı vardı çiçekleri söndükten sonra 2. bogumlarından kesmiştim.birisi kurudu digeri hala saglam.ve bir tane yeşil yaprak çıkardı.
işte resimler inşallah yükleyebilirim ben bu durumda ne yapmalıyım..

Eklenen Resimler

pandora.u Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2008, 13:27   #701
Kaybettik...

praecox's Avatar

Sayın pandora.u,

göze çok yakın bir yerden kesmişiniz korkarım hasar görmüş. Şayet anlatığınız gibi bu hali ile 1,5 senedir bekliyor ise hala o sapı bitkinin üzerinde bekletmenin pekde bir mantığı yok artık. Bence dibine yakın bir yerden kesin yeni çiçek sapını sürmesini sağlayın.

Eski 15-04-2008, 09:26   #702
Ağaç Dostu

ephesos's Avatar

Giriş Tarihi: 28-02-2007
Galeri: 11
Gördüğüm kadarı ile toprağa dikili ve şeffaf olmayan bir saksı içerisinde , bazı seralardada toprakta olmasalarda şeffafolmayan saksılarda yetiştirildiğini gördüm bu durum bildiklerimiz ve deneyimlerimizle ters düşsede kökleride fotosentez yapabilen bu bitkinin birde uzun süre veya devamlı olarak nemde kalması , bu bitkinin zararlıları ve hastalıklarının tetikleyen unsurların başında geldiğine hepimiz **** belirli bir süredir bu bitkiyle uğraşan arkadaşların deneyimleri arasında mevcuttur.Bu bağlamda ben bu bitkiyi şeffaf bir saksıda ve bildiğimiz saksı harcında yetiştirilmesini tavsiye ederim.

ephesos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2008, 11:30   #703
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 01-04-2008
sayın Praecox,

Dalı hemen steril bir şekilde kesicem,saksısınıda şeffaf olanla degiştireceğim.Sakıncası olurmu?Ben orkidemi çok seviyorum,umarım bi gün çiçek açar ve bende onu sizinle paylaşırım.Sevgiler ve teşekkürler.

pandora.u Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2008, 11:45   #704
Kaybettik...

praecox's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pandora.u Mesajı Göster
sayın Praecox,

Dalı hemen steril bir şekilde kesicem,saksısınıda şeffaf olanla degiştireceğim. Sakıncası olurmu? Ben orkidemi çok seviyorum,umarım bi gün çiçek açar ve bende onu sizinle paylaşırım.Sevgiler ve teşekkürler.
Sakıncası olmaz bilakis daha iyi olur.

Eski 20-04-2008, 18:02   #705
Ağaç Dostu

ephesos's Avatar

bu seneki çiçeklerimden bazıları

Sobalı bir evde yaşadığım için çiçeklenmeleri birazdaha uzun zaman aldı ama daha iyide oldu.Cam fanuslara yerleştirdiklerim hele süperler , onları çiçekçi istedi şimdilik orda endam sergiliyorlar , birkaçta resim eklemek istedim.

Eklenen Resimler

Denizardacan ve seya beğendi.
Eski 20-04-2008, 18:15   #706
Ağaç Dostu

ephesos's Avatar

devamı

katleyamın biri açacak az kaldı umarım yanlış yapmaz bana , genede sobalı evde ister istemez zarar görüyorlar .

Eklenen Resimler

Eski 20-04-2008, 21:16   #707
Ağaç Dostu

ephesos's Avatar

Sorunuzu sanırım bana yöneltmişsiniz.
Phallerim artık kendi 12 cm lik kaplarına sığmayınca yeni yöntemler aramayı denedim camfanuslara delik açmak ölüm gibi bende başka yollar aramaya başladım ve bir mutfak eşyası satan dükkanda yarı şeffaf sebze yıkama kaplarını buldum baya derin , geniş ve doğal olarakta süzgeç şeklindeler , yanlarından ve altından çizgiler şeklinde delikleri var ikişer ikişer bu kaplara aldım phallerimi işe yaradı.
Sulamaya gelince altlarına dikdörtgrn saklama kaplarından yerleştirdim ve haftada bir bolca suluyorum süzülen suyu atıyorum.

Eski 21-04-2008, 08:43   #708
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-04-2008
Orkidemin Dalları Kurudu !!!!

merhaba arkadaşlar,
evde büyük bir özenle baktığım ve cinsinin %90 phalaenopsis olduğunu düşündüğüm çok güzel bir orkidem vardı. Hala var ama çiçek açan dalları kurudu (( Orkideyi eylül ayında almıştım ve üstünde bolca çiçekleri vardı. Çiçeklerini döktükten sonra dalları kurudu.Şuan çiçek açacak hiç bir dalı yok.Ama yapraklarında ve kökünde hiçbir problem yok.Aldığımdan beri yeni kökler ve yapraklar çıkıp duruyor.
Tekrar çiçek dali vermesi için ne yapmam lazım? **** tekrar çiçek dalı verirmi?
ve acaba nerede hata yaptım ki neden bu şekilde dalları kurumuş olabilir???
Çok üzülüyorum arkadaşlar (((
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

svly Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2008, 08:52   #709
Ağaç Dostu

COYOTE's Avatar

Giriş Tarihi: 11-01-2007
Galeri: 1
Sayın svly phaleonopsis başlığında cevabınızı bulabilirsiniz sanırım.

COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2008, 16:27   #710
Yeni Üye

ay-ay-das's Avatar

Giriş Tarihi: 16-03-2008
Orkidemin yapraklari ciceklendikten sonra yumusamaya basladi güc kaybindan olabilirmi?Yorumlarinizi bekliyorum.

ay-ay-das Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2008, 17:47   #711
Kaybettik...

praecox's Avatar

Sayın ay ay das,

bunun iki temel sebebi olabilir.

Sulama yetersiz bitki yeterince sulanmıyor
Diğeri ise bitki yeterince sulanıyor ise köklerde bir sorun sonucu yeterli suyu ememiyor yeterince köksel donanıma haiz değil artık bitki.
Yani kökler bir tür mantar hastalığı sonucu çürümüş ve/veya işlevini yitirmiş ise bu kez de ihtiyacı olan miktar suyu ememediğinden susuz kalmış gibi görünen yumuşak yaprak oluşumu gözlenir.
Genelde bunu kışın aşırı soğukta kaldığında hücre yapısı bozulduğunda da görülür ancak souyu bu zamanda sormanız bu ihtimali olasılıklar dışında bırakıyor.
Bu tarz kökteki sorunlardan oluşan yumuşak yapraklar genelde yeni bakıcıların en büyük hatalarından biri olan çok sık sulamıya sebep olurlar. dolayısı ile bu kısır döngü sonucu aşırı nemli ortamda mantarların daha fazla üreyip daha fazla kökleri işlevsiz hale getirip daha yumuşak yapraklara neden olur.

Tabii bir de normal şebeke suyu ile sulanması sonucu köklerdeki aşırı tuzlanma da suyu emiliminin önlenip yaprakların düşmesi yumuşaması gibi bir görüntüye sebep olurlar.

Saygılar.

Eski 22-04-2008, 21:02   #712
Ağaçsever

gül deniz's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2007
orkidemin resmini ekliyorum.türü hakkında bilgi verirseniz sevinirim

Eklenen Resimler

gül deniz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2008, 01:29   #713
Yeni Üye

ay-ay-das's Avatar

Giriş Tarihi: 16-03-2008
Name:  Bild 010.jpg
Views: 1675
Size:  21.4 KB
Sayin praecox, orkidemin görünümüne bakip bana yardimci olursaniz sevinirim köklerinde beyazlasmalar var sebebi nedir sizce ?

Name:  Bild 008.jpg
Views: 2015
Size:  23.1 KB[/ATTACH]

ay-ay-das Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2008, 11:53   #714
Ağaçsever

gül deniz's Avatar

Orkide bakımı hakkında hiç bilgim yok siteden yazdıklarınızı okuyarak bakımını yapmaya çalışacağım.Çünki bu benim ilk orkidem.Saksı altından kökü dışarı çıkmış bu normalmi?yoksa ne yapmalıyım.teşekkür ederim önerilerinizi bekliyorum.

Eski 23-04-2008, 12:07   #715
Ağaç Dostu

İklimsiz's Avatar

Giriş Tarihi: 11-03-2007
Galeri: 53
Bu başlıkta yazılanları, sayfa başından itibaren okursanız, sadece köklerinin saksı altından çıkması değil (köklerin saksı altından dışarı çıkması normaldir) daha birçok soruya cevap bulabilirsiniz.

Saygılarımla

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2008, 13:59   #716
Kaybettik...

praecox's Avatar

Alıntı:
Sayin praecox, orkidemin görünümüne bakip bana yardimci olursaniz sevinirim köklerinde beyazlasmalar var sebebi nedir sizce ?
Resimlerinizden köklerdeki beyazlaşmayı görmedim, ancak gümüşi açık yeşilikte bir renk normaldır. Bitkinizin son çıkan yapraktan bir önceki sanırım kırılmış ama bitki topralnamış. Işığı çok yatık aldığından kendi de o yöne doğru bir eğilim göstererek gelişmiş. Bir dahaki saksı değişiminde bu yan yatmış konumunu çok dikkatlice düzeltebilirsiniz. Bazı kökler kurumuşa benziyor ki bu da doğal.

Saygılar

Eski 23-04-2008, 18:32   #717
Ağaç Dostu

ilknur aşık's Avatar

Giriş Tarihi: 13-05-2007
Bugün bir çiçekçide 5o ytl ye beyaz phallaenopsis buldum. Normal saksıda idi. Çiçekçi bana orkidelerin iki günde bir sulanmaları gerektiğni ve gölge ortamı sevdiklerini söyledi. Hemen kaçtım.

ilknur aşık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2008, 19:32   #718
Ağaç Dostu

İklimsiz's Avatar

Giriş Tarihi: 11-03-2007
Galeri: 53
Bir çiçekçi bana da ısrarla, çiçek açmalarını hızlandırmak için şekerli su verilmesi gerektiğini söyledi

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2008, 20:02   #719
Ağaçsever

gül deniz's Avatar

sayın iklimsin Merhaba menekşelerden sonra orkidelerde buluştuk.dünden beri orkideler hakkında yazılanları yavaş yavaş okuyorum.Ama eklenen resimlerde görüyorumki kökler ahtapot gibi sarmış saksıları normalmiş yani sevidim.Ama benim orkidemin yapraklarında kireçli su kalıntıları gibi lekeler var su ile spreyleyip sildim ama geçmiyolar bir hastalık olmasın sakın.bu arada menekşelerimlede ilgleniyorum.bir tanesi açtı açacak.Görüşmek üzere sevgiyle kalın.

Eski 24-04-2008, 18:52   #720
Ağaçsever

gül deniz's Avatar

SAYIN EPHEDOS UN VE İLGİLENENLERİN DİKKATİNE;orkidemi bana bu halde çiçekçim verdi bende çam kabuğu topladım ama orkideme uygunmu değilmi bilmiyorum.bu kabuklar sarıçam kabuğu olabilirmi?Bilenler lütfen cevap yazsın.şimdiden teşekkür ederim.

Eklenen Resimler

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025