Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 22-04-2008, 17:47   #711
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Sayın ay ay das,

bunun iki temel sebebi olabilir.

Sulama yetersiz bitki yeterince sulanmıyor
Diğeri ise bitki yeterince sulanıyor ise köklerde bir sorun sonucu yeterli suyu ememiyor yeterince köksel donanıma haiz değil artık bitki.
Yani kökler bir tür mantar hastalığı sonucu çürümüş ve/veya işlevini yitirmiş ise bu kez de ihtiyacı olan miktar suyu ememediğinden susuz kalmış gibi görünen yumuşak yaprak oluşumu gözlenir.
Genelde bunu kışın aşırı soğukta kaldığında hücre yapısı bozulduğunda da görülür ancak souyu bu zamanda sormanız bu ihtimali olasılıklar dışında bırakıyor.
Bu tarz kökteki sorunlardan oluşan yumuşak yapraklar genelde yeni bakıcıların en büyük hatalarından biri olan çok sık sulamıya sebep olurlar. dolayısı ile bu kısır döngü sonucu aşırı nemli ortamda mantarların daha fazla üreyip daha fazla kökleri işlevsiz hale getirip daha yumuşak yapraklara neden olur.

Tabii bir de normal şebeke suyu ile sulanması sonucu köklerdeki aşırı tuzlanma da suyu emiliminin önlenip yaprakların düşmesi yumuşaması gibi bir görüntüye sebep olurlar.

Saygılar.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön