agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Hastalıkları
(https)

Beğeni Düzeni1347Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-04-2018, 22:43   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-06-2017
Herkese merhaba ben de yeni üyeyim.orkideleri çok seviyorum 5 saksı orkide var elimden geldiğince bakmaya çalışıyorum 1.5 yaşında bir kızım var sehpasına tırmanmaya çalıştığı için güneş ve çok fazla ışık görmeyen bir odadaydılar çiçekliğini ve yerlerini yeni değiştirdim doğu yönde perdenin arkasından güneş alan mutfak camının gerisinde duruyorlar hepsi yaprak çıkarmaya başladılar ama eylül ayından beri dal çıkarmıyorlar eski dalları da çok ince ve iki üç çiçek açmıştı zaten harçlarının değişim zamanı geldi sanırım ve çiçeklenmesi için gübre kullanmam gerekiyor siteden okuduğum kadarıyla ciceklenmeleri için yardımcı olursanız sevinirim

Düzenleyen meva* : 15-04-2018 saat 01:06 Neden: ***
meva* Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2018, 12:28   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-02-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi meva* Mesajı Göster
Herkese merhaba ben de yeni üyeyim.orkideleri çok seviyorum 5 saksı orkide var elimden geldiğince bakmaya çalışıyorum 1.5 yaşında bir kızım var sehpasına tırmanmaya çalıştığı için güneş ve çok fazla ışık görmeyen bir odadaydılar çiçekliğini ve yerlerini yeni değiştirdim doğu yönde perdenin arkasından güneş alan mutfak camının gerisinde duruyorlar hepsi yaprak çıkarmaya başladılar ama eylül ayından beri dal çıkarmıyorlar eski dalları da çok ince ve iki üç çiçek açmıştı zaten harçlarının değişim zamanı geldi sanırım ve çiçeklenmesi için gübre kullanmam gerekiyor siteden okuduğum kadarıyla ciceklenmeleri için yardımcı olursanız sevinirim
Phalaenopsis orkidelerinin çiçeklenmesi için 1-1,5ay süre ile 16-18°C sıcaklıkta bulundurulmaları gerekiyor. Bu koşul sağlanmadığı taktirde çiçek açmazlar, tabii bir de bitkinin kondisyonunun ne durumda olduğu da önemli, yeterince ışık alıp karbonhidrat sentezlememişse yine çiçek açmazlar. Bitkiyi, doğrudan güneş almayan bir yerde turun. Kış aylarında da 15°C'nin altına düşmeyen bir odada bulundurun. 15°C'nin altına düşmesi durumunda (süreye bağlı olarak bitkide üşüme zararı görülebilir).

Kolay gelsin...

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2018, 23:26   #3
Yeni Üye

İlginize çok teşekkür ederim fotoğraf yüklemek istedim ama sanırım boyutundan dolayı yüklenmedi en kısa zamanda fotoğraf yükleyeceğim ozaman daha iyi bilgi verebilirsiniz sanırım. yer değişikliği yapmıştım fakat şimdide stor perdeyi fazla kaldırmışız bazı yaprakları güneş yanığı olmuş onada çok üzüldüm kuzey doğu ya bakan bir camın önüne koysam sadece sabah güneş doğunca biraz güneş alıyor sonrasında ışık sürekli ne dersiniz sık sık yer değişikliğinin de iyi olmadığını okudum ama ne yapabilirim sizce bana akıl verin

Eski 16-04-2018, 13:39   #4
Ağaç Dostu

Alıntı:
İlginize çok teşekkür ederim fotoğraf yüklemek istedim ama sanırım boyutundan dolayı yüklenmedi en kısa zamanda fotoğraf yükleyeceğim ozaman daha iyi bilgi verebilirsiniz sanırım. yer değişikliği yapmıştım fakat şimdide stor perdeyi fazla kaldırmışız bazı yaprakları güneş yanığı olmuş onada çok üzüldüm kuzey doğu ya bakan bir camın önüne koysam sadece sabah güneş doğunca biraz güneş alıyor sonrasında ışık sürekli ne dersiniz sık sık yer değişikliğinin de iyi olmadığını okudum ama ne yapabilirim sizce bana akıl verin
Pencere önüne koymayın. Yaz geliyor, güneş daha da yakıcı olacaktır. Doğrudan güneş görmeyecek bir yere yerleştirin. Pencereye beyaz kağıt yapıştırsanız bile olur.

Eski 06-05-2018, 21:36   #5
Yeni Üye

Sevgili Doku_Kültürcü orkidelerin topraklarını değiştirmek istiyorum hazır satılan orkide topraklarından önerebileceğiniz bir marka varmı çiçekli olan orkidenin de toprağını degistirmelimiyim yoksa çiçekleri dökülünce mi değiştireyim

Eski 07-05-2018, 14:32   #6
Ağaç Dostu

Alıntı:
Sevgili Doku_Kültürcü orkidelerin topraklarını değiştirmek istiyorum hazır satılan orkide topraklarından önerebileceğiniz bir marka varmı çiçekli olan orkidenin de toprağını degistirmelimiyim yoksa çiçekleri dökülünce mi değiştireyim
Saksı harcını, çiçekler geçtikten sonra değiştirin. Bir marka öneremeyeceğim. Yeni saksı harcını kullanmadan önce bir tencereye koyun, üzerini örtecek kadar su ilave edin ve haşlayın. Soğuduktan sonra kullanın. Bu işlem, harçla gelmesi muhtemel böcek ve salyangoz yumurtalarını yok etmek için uygulanır.

Eski 20-05-2018, 00:48   #7
Yeni Üye

Wink

Alıntı:
Çiçeklerimin harçlarını değiştirdim geçen hafta pazar günü çam kabuklariydi aldığım harç 5 dk kaynattım soğudu kurumadan değiştirdim ama bugün toprakların ara ara saksının içinde küflendigini farkettim ne yapmak lazım sizce

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025