agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Hastalıkları
(https)

Beğeni Düzeni1347Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-01-2015, 10:57   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-04-2014
Her hangi bir sıkıntı yaşamadım ama sulamaya dikkat etmelisiniz çok çabuk harç kuruyor işik alan yerse sıkıntı yok.
tarcının sarartıp kuruttuğunu duymuş okumuştum ve evde bir orkideye dökmüştüm sararınca dedim sarartıyor galiba bir daha kullanmadım.

Tilki Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2015, 11:09   #2
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tilki Mete Mesajı Göster
Her hangi bir sıkıntı yaşamadım ama sulamaya dikkat etmelisiniz çok çabuk harç kuruyor işik alan yerse sıkıntı yok.
tarcının sarartıp kuruttuğunu duymuş okumuştum ve evde bir orkideye dökmüştüm sararınca dedim sarartıyor galiba bir daha kullanmadım.
Sn.Tilki Mete,
Tarcin cok dikaktlice kullanilmasi gereken bir fungusit,ancak orkidelerde cok etkili bir fungusittir.Onemli olan azami kullanim ve saglikli yere gelmemesidir.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2015, 11:14   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-04-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux Mesajı Göster
Sn.Tilki Mete,
Tarcin cok dikaktlice kullanilmasi gereken bir fungusit,ancak orkidelerde cok etkili bir fungusittir.Onemli olan azami kullanim ve saglikli yere gelmemesidir.
Bence acemi arkadaşlar kullanmamalı , ben ilk orkide aldıpımda kullanmıştım bayabir yol kat ettim . Risk almamak lazım ...

Tilki Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2015, 11:15   #4
Ağaç Dostu

Aysel Yavuz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux Mesajı Göster
Sn.Tilki Mete,
Birde ben tarçını biraz bol döktüm sanırım. Fırçayla temizliyeyim sağlam yerleri

Aysel Yavuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2015, 10:34   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-01-2015
Merhaba arkadaslar dun arkadasim hediye orkide getirmis, daha once hic cicek bakmadim evim genel olarak sicak 22 23 derece civari.resimde ekliyorum cicegin 5 6 tomurcugu var ve goruldugu gibi ciceklerin ortalari biraz sararmis.Seffaf bir saksida icinde toprak falan yok odun parcalari falan var.biraz once suladim su dibine coktu.Orkide bakan arkadaslar bana bilgi verirseniz cok sevinirim.Nekadar su vermeliyim? , evde camla kapatilmis bor balkanum var orasi serin mesala oraya mi koyayim, saksi degistirmeme gerek varmi?Bana bu konuda bilgi verirseniz cok sevinirim.

Eklenen Resimler

ozgeozge1907 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2015, 13:22   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-01-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ozgeozge1907 Mesajı Göster
Merhaba arkadaslar dun arkadasim hediye orkide getirmis, daha once hic cicek bakmadim evim genel olarak sicak 22 23 derece civari.resimde ekliyorum cicegin 5 6 tomurcugu var ve goruldugu gibi ciceklerin ortalari biraz sararmis.Seffaf bir saksida icinde toprak falan yok odun parcalari falan var.biraz once suladim su dibine coktu.Orkide bakan arkadaslar bana bilgi verirseniz cok sevinirim.Nekadar su vermeliyim? , evde camla kapatilmis bor balkanum var orasi serin mesala oraya mi koyayim, saksi degistirmeme gerek varmi?Bana bu konuda bilgi verirseniz cok sevinirim.
Arkadaslar orkidemin cicekleri gitgide uzerinde sari koyu lekeler olusmaya basladi neden oluyor ne yapmam lazım yardimci olabilecek kimse yok mu?

ozgeozge1907 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2015, 10:43   #7
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-03-2014
Alıntı:
Arkadaslar orkidemin cicekleri gitgide uzerinde sari koyu lekeler olusmaya basladi neden oluyor ne yapmam lazım yardimci olabilecek kimse yok mu?
Çiçeklerin lekeli halini ve gövdeyi detaylı görüntüler ve paylaşırsanız daha fazla yardımcı olunabilir. Ben paylaştığınız resimlerde bir sorun göremedim.
Ev ortamında haftada bir sularsanız ve yeterli ışığı alabileceği bir yere koyarsanız ideal olacaktır.

Limonik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2015, 14:34   #8
Ağaç Dostu

mühendis57's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2007
Galeri: 14
Alıntı:
Merhaba sararan kısmın daha net fotoğrafını eklerseniz daha kesin cevap verebiliriz.Ancak sararmaların birkaç sebebi vardır.
1-Orkidenizin bulunduğu ortam çok sıcak ise birkaç ay boyunca açık kalan çiçekleri sararıp solabilir ideal sıcaklık 18-20 derece
2- Bitkinizin kök sistemi ile alakalı sıkıntılar olabilir,
3- Hastalık ya da zararlı böcekler yüzünden olabilir
4- Bulunduğu ortamın ani iklim değişiminden olabilir
Öncelikle yapmanız gereken şey saksı içerisindeki orkide harcınızı gözle kontrol etmeniz köklerin durumu nasıl çürüme varmı? herhangi bir zararlı böcek görünüyor mu ?
Kontrol sonrasında yine yardımcı oluruz kolay gelsin...

mühendis57 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025