![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2014
|
Her hangi bir sıkıntı yaşamadım ama sulamaya dikkat etmelisiniz çok çabuk harç kuruyor ![]() tarcının sarartıp kuruttuğunu duymuş okumuştum ve evde bir orkideye dökmüştüm sararınca dedim sarartıyor galiba bir daha kullanmadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Alıntı:
Tarcin cok dikaktlice kullanilmasi gereken bir fungusit,ancak orkidelerde cok etkili bir fungusittir.Onemli olan azami kullanim ve saglikli yere gelmemesidir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2014
|
Bence acemi arkadaşlar kullanmamalı , ben ilk orkide aldıpımda kullanmıştım bayabir yol kat ettim . Risk almamak lazım ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-01-2015
|
Merhaba arkadaslar dun arkadasim hediye orkide getirmis, daha once hic cicek bakmadim evim genel olarak sicak 22 23 derece civari.resimde ekliyorum cicegin 5 6 tomurcugu var ve goruldugu gibi ciceklerin ortalari biraz sararmis.Seffaf bir saksida icinde toprak falan yok odun parcalari falan var.biraz once suladim su dibine coktu.Orkide bakan arkadaslar bana bilgi verirseniz cok sevinirim.Nekadar su vermeliyim? , evde camla kapatilmis bor balkanum var orasi serin mesala oraya mi koyayim, saksi degistirmeme gerek varmi?Bana bu konuda bilgi verirseniz cok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-01-2015
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2014
|
Alıntı:
Ev ortamında haftada bir sularsanız ve yeterli ışığı alabileceği bir yere koyarsanız ideal olacaktır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
1-Orkidenizin bulunduğu ortam çok sıcak ise birkaç ay boyunca açık kalan çiçekleri sararıp solabilir ideal sıcaklık 18-20 derece 2- Bitkinizin kök sistemi ile alakalı sıkıntılar olabilir, 3- Hastalık ya da zararlı böcekler yüzünden olabilir 4- Bulunduğu ortamın ani iklim değişiminden olabilir Öncelikle yapmanız gereken şey saksı içerisindeki orkide harcınızı gözle kontrol etmeniz köklerin durumu nasıl çürüme varmı? herhangi bir zararlı böcek görünüyor mu ? Kontrol sonrasında yine yardımcı oluruz kolay gelsin... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|