![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-10-2013
|
Merhaba. Benim orkidem birkaç ay önce çiçeklerini döktü. Bu mevsim budamam için uygun mu? Ve neresinden budayacagimi bilemedim. Çünkü ana gövde tek dal ama çiçekler üçe ayrılmış ayrı dallardaydi. Sanırım foruma ilk mesajım olduğu için resim koyamiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Resim de ekliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Çiçek dalı sararmadıgı sürece kesmenize gerek yok. Forumda arama yaparsanız kesim konusunda detaylı açıklama var. 3.gözün 1 cm üzerinden kesim yapılıyor. Ayrıca buna ait bir çizim de görmüştüm, vakit buldugunuzda okumanızı tavsiye derim, sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Seabert74, tavsiyenize uyarak sararmadığı için kesmedim. Çok mutluyum ![]() ![]() Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
orkidem
merhaba arkadaslar size bir sorum olacak orkidemin gövdesi hafif sararmaya baslamis acaba neyden kaynakli ? orkidemin 2 dali var ikisinden de filiz vermis ve galiba suanda 3. cü dali da cikiyor acaba o yüzden ola bilir mi? yoksa susuz kalmis diye yapraklari burusuk yazdan beri, acaba gövdeyide etkilemis olabilir mi ? orkidem ölecek mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, resimdeki orkidem çift dallı. Çiçeklerini döktükten sonra budadım. Şu an sağlığı yerinde gibi ama tek yöne eğik büyüyor. Dik durması için bir destek vs uygulayabilir miyim? Ne yapmalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|