agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Hastalıkları
(https)

Beğeni Düzeni1347Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-04-2013, 21:06   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-03-2013
Merhabalar

Fotograflarda görülen bu iki zavallıyı işyerinden getirdim. İkisi de bir cam kenarına atılmış ve günlerdir sulanmamış. Buna rağmen ikisinde de tomurcuklar var. Köklerinin çoğuu çürümüş ve kurumuş ama hava kökleri var. Şimdi bunları nasıl sağlıklı hale getirebilirim? Bir yerde yeni yerine alışana kadar sulanmaması gerektiğini okudum ama bunlar zaten günlerdir susuz kalmışlar. Tomurcuklu oldukları için topraklarını da hemen değiştirmemem gerekiyor sanırım? Fotoğraflarda görüleceği üzere kökler kurumuş gitmiş durumda. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Eklenen Resimler

duygucan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2013, 11:31   #2
Ağaçsever

denizcem's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2009
Galeri: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi duygucan Mesajı Göster
Merhabalar

Fotograflarda görülen bu iki zavallıyı işyerinden getirdim. İkisi de bir cam kenarına atılmış ve günlerdir sulanmamış. Buna rağmen ikisinde de tomurcuklar var. Köklerinin çoğuu çürümüş ve kurumuş ama hava kökleri var. Şimdi bunları nasıl sağlıklı hale getirebilirim? Bir yerde yeni yerine alışana kadar sulanmaması gerektiğini okudum ama bunlar zaten günlerdir susuz kalmışlar. Tomurcuklu oldukları için topraklarını da hemen değiştirmemem gerekiyor sanırım? Fotoğraflarda görüleceği üzere kökler kurumuş gitmiş durumda. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Sevgili duygucan, daha bilgili birileri cevap verir diye ben vermek istemedim...Ama bu orkideler bende olsa tomurcuklu da olsa saksısından çıkarıp köklerinin temizliğini yapar tekrar yeni toprağa dikerdim... (ben kendi çiçekli orkidemin bile saksısını değiştirdim gelişiminde kötü bir sonuçla karşılaşmadım Hatta daha bir güzelleştiler...) Orkidelerinizin hava kökleri çok güzel durumda görünüyor ... Saksıdakileri de kontrol edip yeni toprağa dikin derim...Orkidelerin tek düşmanı çok sulamak... Bunu da hafta da bir yaptınız mı bol çiçekli günler sizi bekliyecektir...Yazın hafta da bir de orkide besini verin... sevgilerimle...

denizcem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2013, 01:11   #3
Yeni Üye

denizcem, yanıtınız için teşekkür ederim. Aslında yapraklar biraz canlansın, öyle topragını değiştiririm diye düşünmüştüm. Peki yeni saksıya ekerken bu dışarıdaki kökleri de saksının içine alacak mıyım? Yoksa bunlar dışarıda mı kalmalı?

Eski 13-05-2013, 13:03   #4
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi duygucan Mesajı Göster
Merhabalar

Bitkileriniz sağlıklı görünüyorlar. Sadece gelişmiş, büyümüş ve saksı dışına taşımış kendini bitki. Kökler havada kalmış, yapılması gereken yeni belki biraz daha büyükçe bir saksıya yeni harçla dikmek olacaktır. Kökler kuru kalmış ise de su ile buluştuğunda kendine gelecek türden bir hasar gözlemledim.

saksı değişiminden önce bitkilerinizi kök boğazına kadar saksıyı suya batırın 20 -30 dk kadar kalsın. hem kökler suyu çekip kendine gelecektir hem de saksıdan sökmeniz kolay olacaktır. Tercihan klorsuz ılık su kullanın.

Saygılar.

Düzenleyen praecox : 13-05-2013 saat 14:04
praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2013, 18:21   #5
Yeni Üye

Sayin praecox,

cevabiniz icin cok tesekkür ederim. Yeni saksi harci aldim, dediginiz gibi yapacagim. Bir tanesinin cicekleri acmak üzere, belki bugün acmistir bile. Eve gidip bakmak icin sabirsizlaniyorum

Eski 16-05-2013, 00:14   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-05-2013
Merhaba. 3 gün önce çöpte bir orkide buldum. Muhtemelen o günün sabahı atılmıştır, atılma sebebine dair hiç bir fikrim yok. Phalaenopsis olduğunu düşünüyorum. Köküne baktığımda ufak çapta hemen hemen dışarıdan görünen tüm köklerde çürüme vardı. Kökün saksının içinde kalan kısımlarına dair pek bir fikrim yok ama daha kötü durumda olduklarını düşünüyorum, çıkarıp bakmak için pek zamanım olmadı. Çöpte ölmesinden iyidir diye aldım fakat hiç orkideler ile ilgili bir tecrübem yok. Tipik bir erkek öğrenci yurdundayım tahmin edebileceğiniz üzere biraz basık bir ortam. Olabildiğince havalandırıyorum. Yapakları iyi durumda görünüyor. kökleri sıktığımda sertler fakat kararmışlar.

http://r1305.hizliresim.com/19/j/n3jnq.jpg

Bitkinin durumu bu şekilde. Neler yapmalıyım(sulama, vitamin, besin, saksı ile ilgili şeyler vs.)?

doğa ismet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025