![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-03-2013
|
Merhabalar Fotograflarda görülen bu iki zavallıyı işyerinden getirdim. İkisi de bir cam kenarına atılmış ve günlerdir sulanmamış. Buna rağmen ikisinde de tomurcuklar var. Köklerinin çoğuu çürümüş ve kurumuş ama hava kökleri var. Şimdi bunları nasıl sağlıklı hale getirebilirim? Bir yerde yeni yerine alışana kadar sulanmaması gerektiğini okudum ama bunlar zaten günlerdir susuz kalmışlar. Tomurcuklu oldukları için topraklarını da hemen değiştirmemem gerekiyor sanırım? Fotoğraflarda görüleceği üzere kökler kurumuş gitmiş durumda. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
|
denizcem, yanıtınız için teşekkür ederim. Aslında yapraklar biraz canlansın, öyle topragını değiştiririm diye düşünmüştüm. Peki yeni saksıya ekerken bu dışarıdaki kökleri de saksının içine alacak mıyım? Yoksa bunlar dışarıda mı kalmalı? |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Kaybettik...
|
Alıntı:
saksı değişiminden önce bitkilerinizi kök boğazına kadar saksıyı suya batırın 20 -30 dk kadar kalsın. hem kökler suyu çekip kendine gelecektir hem de saksıdan sökmeniz kolay olacaktır. Tercihan klorsuz ılık su kullanın. Saygılar. Düzenleyen praecox : 13-05-2013 saat 14:04 |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
|
Sayin praecox, cevabiniz icin cok tesekkür ederim. Yeni saksi harci aldim, dediginiz gibi yapacagim. Bir tanesinin cicekleri acmak üzere, belki bugün acmistir bile. Eve gidip bakmak icin sabirsizlaniyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-05-2013
|
Merhaba. 3 gün önce çöpte bir orkide buldum. Muhtemelen o günün sabahı atılmıştır, atılma sebebine dair hiç bir fikrim yok. Phalaenopsis olduğunu düşünüyorum. Köküne baktığımda ufak çapta hemen hemen dışarıdan görünen tüm köklerde çürüme vardı. Kökün saksının içinde kalan kısımlarına dair pek bir fikrim yok ama daha kötü durumda olduklarını düşünüyorum, çıkarıp bakmak için pek zamanım olmadı. Çöpte ölmesinden iyidir diye aldım fakat hiç orkideler ile ilgili bir tecrübem yok. Tipik bir erkek öğrenci yurdundayım tahmin edebileceğiniz üzere biraz basık bir ortam. Olabildiğince havalandırıyorum. Yapakları iyi durumda görünüyor. kökleri sıktığımda sertler fakat kararmışlar. http://r1305.hizliresim.com/19/j/n3jnq.jpg Bitkinin durumu bu şekilde. Neler yapmalıyım(sulama, vitamin, besin, saksı ile ilgili şeyler vs.)? |
|
|
|
![]() |
|
|