![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Bitkiyi seramik bir saksıya dikin. Ağır olduğu için devrilmesi zordur. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-05-2012
|
geçen aylarda kaza sonucu tomurcuklarından kırılan orkidemi eve götürdüm, bir süredir saksıya sığmayan kökleriyle öylece duruyordu. Ve bana tekrar çiçekleneceğine dair belirtisini gösterdi. Ayrıca marketten aldığım 3 orkidenin tüm kökleri bozulmuştu. orkideleri pet şişe içinde biraz nemli ortam yaratarak beklettim, bir hareket göremedim. eskiden aldığım kuru sphagnum yosununu nemlendirerek, sıkı olmayacak şekilde, köküne sardım. saksı içine iri volkanik taş koydum. orkide toprağı olmadan onun üzerine koydum. taşları su altına tutuyorum ara sıra, nemlenip orkideye de nem sağlamaları için. Bu aralar yeni kök çıkarmaya çalıştıklarını gördüm. umarım başarılı olurum. bir hevesle marketten 2 orkide daha edindim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-01-2019
|
Yazık olmuş tomurcuklara... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-02-2019
|
Merhaba, Bu ilk mesajım ve Orkide Bakımı ve Üretimi sayfasına da yazdım ama neresi daha doğru emin olamadım. O yüzden buraya da yazmak istedim. Evimde penceremin önünde beslediğim bir orkidem var. Yaklaşık 1-2 ay önce dal verdi ve çiçek açmak üzere. Fakat bir süredir toprağında küçük sinekler uçuşuyor. Özel orkide toprağı kullanıyorum ağaç kabuğu vb içeren. Bu sineklerden kurtulmak için ne yapmam gerekiyor? Dal verdiği ve çiçek açmak üzere olduğu için çürümüş kök var mı vb diye söküp bakmak istemedim. Fakat şeffaf saksıdan görünen köklerde bir çürüme görünmüyor. Sinekler çiçeğe zarar veriyor mu bilmiyorum ama evin içine yayılmaya başladığı için rahatsız edici oluyorlar. Yardımcı olursanız çok sevinirim. (Saksımın altı delikli, su birikmesi olmuyor.) |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-02-2019
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-02-2019
|
Herkese merhaba. Hem forumda hem de orkide bakımında yeniyim, bir sorunum var gibi. Öğretmenler gününde hediye gelen orkidelerim çiçeklerini döktükten sonra ben budanacağını bilemedim ve budamadım. Şimdi ise uç kısımları kurudu fakat yeni başka boğumlardan yeni çiçekler verecek. Asıl sorunum da yapraklarının ortadan ikiye ayrılması. Bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-01-2018
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-01-2018
|
Merhabalar. Bir hafta önce yeni bir orkide aldım. Dallarında yaprağında **** toprağında hiç bir sıkıntı yok gür ve sağlıklı kökleri var fakat 3 dalın 2 sinde en üstte ki tomurcuklar sararmaya başlamış neden olur çaresi var mıdır diğer tomurcuklar da solar mı. Cevaplarınız benim için çok önemli şimdiden çok teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-02-2019
|
Merhabalar. Yaklaşık bir hafta önce bir orkide aldım bu benim ilk deneyimim. Aydınlık bir pencere kenarına koydum ve yumurta kaynattığım su ile suladım. Ama orkidemin yeni tomurcuk vereceği yerler kuruyor gibi ne olduğunu tam anlayamadım. Yardımcı olursanız sevinirim |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2014
|
Canım kızım,eşinin hediyesi olan orkideyi evlenip giderken bana bıraktı. Kesinlikle küçük saksı bitkisi değil.Zor bir bitkide değil.Biraz özen istiyor.Solucan gübresini ve güneşi çok seviyor... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Devamı... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Devamı... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-03-2019
|
![]() Merhaba, foruma yeni üye oldum. Orkidemle ilgili beni çok endişelendiren bir durum var, yabancı internet siteleri dahil aradım taradım ancak benzer bir durum bulamadım. Bir yaprağı gövdesinden itibaren sanki üstüne bir şey dökülmüş gibi koyu yeşil bir leke halini aldı. Sonrasında 2 gün içerisinde de bu koyu yeşil alan hızla ilerledi. Çok sık sulamıyorum, ve bulunduğu yerde de bir değişiklik olmadı. Mantar gibi bir enfeksiyonsa neden nereden kaptı anlamadım. Ama, mantar mı yoksa normal bir şey mi onu da anlamış değilim. Kökleri ve yaprakları çok sağlıklı duruyor bu durum haricinde. Resmi paylaşmayı deneyeceğim. Lütfen anlayan bir kişi dönüş yapabilirse çok minnettar olurum. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-03-2019
|
Alıntı:
Merhaba çok teşekkür ederim hızlı dönüşünüz için. 500ml'lik bir flakon alacağım değil mi, Sefotaksim sodyum antibiyotiği dediğiniz aynı şey oluyor. Tek bir ilaç yani. Peki enfekte yaprağı kesmeli miyim? |
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
https://www.trdoktor.com/sefotak-500...flakon-zentiva Kusura bakmayın. |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-03-2019
|
Merhabalar, 2 hafta önce eve getirdiğim orkidem hakkında çok şey öğrendim bu güzel siteyi okuyarak, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu sefer benim de bir sorum olacak;
![]() |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Orkidemizin yaklaşık 3 hafta sonraki gelişimi... |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-03-2019
|
Merhaba Sayın Dumlupınar. Nazar değmesin orkideniz çok güzel olmuş. Elimde diğer çiçek ve bitkilerimin toprak değişiminde kullanmak için aldığım granül solucan gübresi var. Granülü suda bekleterek elde edilen kompost çayını orkidelerimde kullanabilir miyim diye düşünürken paylaşımınızı gördüm. Solucan gübresini ne kadar arayla ve ne miktarda kullanıyorsunuz paylaşabilir misiniz. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-03-2019
|
Merhaba arkadaşlar. Haftasonu orkidemin yapraklarının yumuşamasıyla farkettim ki sulama hatalarımdan dolayı orkidemin kökü kurumaya yüz tutmuş Acilen saksısını ve orkide toprağını değiştirerek önlem almaya çalıştım. Fakat orkidemin fotoğraflarda da görebileceğiniz iki tane keikisi var. Birisinin kökleri büyüyüp ayrılabilecek seviyede fakat diğeri hala küçük sayılır. Sizce ikisini de ana gövdeden ayırıp yeni bir saksıya dikmeli miyim? Ayırmam gerekirse ayırma işini anlatabilir misiniz? Ayırdıktan sonra çiçek sapını kesmem gerekir mi?Bir de orkidemin kökünü kuvvetlendirmek için ne tavsiye edersiniz? Şimdiden teşekkürler. Kolaylıklar diliyorum. |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-03-2019
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-03-2019
|
Merhaba yeni üyeyim hatalarım için özür dilerim uyarın düzelteyim Fotoğraflarla anlatmaya çalışayım sorunumu ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Acemiorkide : 17-03-2019 saat 20:06 Neden: Resim yükleyemediğim için |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2017
|
Alıntı:
orkideyi köklendirmek istiyorsunuz sanırım GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
|
Sanırım yapamadım ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
|
Teşekkür ederim Evet kurtarmak istiyorum manevi değeri çok benim için emanet olarak verdiğim kişi kökleri sararmış diye normal toprağa ekmiş sonuç bu ne yapabilirim umut varmı? |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2017
|
Alıntı:
![]() GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |