Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fledglingp
İlginiz için çok teşekkürler. Bilmediğim için, gübre derken, sıvı besin takviyesi var elimde Genta'nın, bundan bahsediyorsunuz değil mi? Bunu alıp ilk verdiğimde galiba dozajında bir yanlışlık yaptım sanırım, çünkü bazı kökler, böyle yanmış gibi oldu gibime gelmişti. Dolayısıyla bir daha korkup vermeye devam etmedim. Üstündeki tarife göre sulandırdıktan sonra sulama suyuna da mı acaba belirli bir dozda katmalıyım? Yoksa 1-2 litre sudan geçirdikten sonra onu üzerindeki tarife göre sulandırdıktan sonra direkt mi dökmeliyim?Biraz karmaşık sordum galiba ama...
|
Gübreleme ve sulama programı şöyle olabilir:
1. Gübrelemek için, bir önceki gübrelemenden kalan gübre artıklarını saksı harcından uzaklaştırmanız gerekiyor. Aksi taktirde biriken gübre bitkinizi öldürür. Bunun için, saksıyı ister daldırarak ister 1-2 litre memba suyu geçirerek saksı harcını temizliyorsunuz. Su konusunda önemli bir durum söz konusu, kullandığınız memba suyunun analiz raporuna bakın (etiketinde yer alır). Florür varsa kullanmayın. Florür içermeyen başka bir menba suyu kullanın.
2. Orkideler için hazırlanmış sıvı gübreden tarifine göre hazırlıyorsunuz ve saksı harcını yukarıda anlattığım şekilde temizledikten sonra saksıya uyguluyorsunuz. Gübrelemeyi ayda bir defa yapıyorsunuz.
3.Bir aylık süre doluncaya kadar, yazın 1-2 günde bir, kışın 5-6 günde bir memba suyu ile suluyorsunuz. Sulama sularına gübre ilave etmeyin. Birikme nedeniyle bitkinizi öldürür. Kolay gelsin.....