agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Hastalıkları
(https)

Beğeni Düzeni1347Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-07-2013, 17:47   #1
Ağaç Dostu

musk's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Sayın ddogan,

Phalinizdeki oluşumların hepside kök. Gördüğüm kadarı ile su an içlerinde çiçek sapı yok. Ama vakti gelince olacaktır. Halinden memnun gibi görünüyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ddogan06 Mesajı Göster
Orkidem bana kış ayında geldi. İki tane sapı ve çiçekleri vardı. Erzurum soğuğunda yolda üşüdüğü için çiçekleri geldiğinin ertesi günü büzüştü ve döküldü. Yerini sevdirebilmek için elimden geleni yaptım. Aylar sonra beni mutlu etmeye çalışıyor sanırım verdiğim emekten sonra. Forumda çok işe yaradı. Sizlerle de paylaşmak istedim. Birde resimde işaretlediğim yerler sap mı yoksa kök mü? Her tarafında çıkmaya başladı. Bu kadarı sadece sapları olamaz diye düşünüyorum Yardımcı olursanız sevinirim. Tekrar çiçekleneceği zamanı sabırsızlıkla bekliyorum.

musk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2013, 21:32   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-07-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ddogan06 Mesajı Göster
Orkidem bana kış ayında geldi. İki tane sapı ve çiçekleri vardı. Erzurum soğuğunda yolda üşüdüğü için çiçekleri geldiğinin ertesi günü büzüştü ve döküldü. Yerini sevdirebilmek için elimden geleni yaptım. Aylar sonra beni mutlu etmeye çalışıyor sanırım verdiğim emekten sonra. Forumda çok işe yaradı. Sizlerle de paylaşmak istedim. Birde resimde işaretlediğim yerler sap mı yoksa kök mü? Her tarafında çıkmaya başladı. Bu kadarı sadece sapları olamaz diye düşünüyorum Yardımcı olursanız sevinirim. Tekrar çiçekleneceği zamanı sabırsızlıkla bekliyorum.

umarım en kısa zamanda yeniden çiçeklenir ama onlar kök

mervegkc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2013, 10:38   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-03-2013
Teşşekkür ederim kök ve çiçek sapı olup olmadığını forumda araştırmıştım ama benzer oluşumlara çiçek sapı denildiğini görmüştüm. Merak edip her sayfaya tek tek tekrar baktım farkı anlayabilmek için. Sağolsunlar forumda 1-2 resim görüp farkı anlyabildim

ddogan06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2013, 14:31   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-06-2013
göbekteki karartı ve yeni kökler

Merhaba 13 haziran tarihli mesajımdan sonra gelişmeleri aktarmak ve sizlerden tekrar bilgi almak için yazıyorum yeni gelen orkide harcı sırf hindistan cevizi kabuğu olduğundan eski orkide harcıyla karıştırıp fırınlayıp yeni steril harca diktim her gün heyecanla takipteydim gövdeden bir kök verdi ve dışarıdan görünen kök uçlarındaki yeşil çıkıntılar beni kökler hala canlı diye bir hayli umutlandırdı içeride de bir gelişme var mı diye dayanamayıp çıkarttım vardı fakat sulamaya çok dikkat etmeme ve havanın çok sıcak (marmariste yaşıyorum 40 - 50 derece arasında seyreden bir mevsim) olmasına bir hafta dolmadan sulamamama rağmen iç tarafların baya nemli olduğunu ve bir kökün çürüdüğünü farkettim onu kestim ve tarçın serptim içi boş kökleri de temizledim şimdi sizce;
1- Bu kök ucundaki yeni oluşan tahminimce kökler ve yeni çıkmakta olan yaprak iyiye işaret midir?
2- Daha önce de sorduğum göbek kısmındaki siyahlık hastalık belirtisi midir?
3- Sulamayı dışarıdan tamamen kuruyunca yapmama rağmen hatta yeni çıkan taze kökler bile matlaştığında ama iç taraf ıslak kalıyormuş bunu önlemek için acaba harcı mı değiştirmem gerekiyor?
4- Uçlarından yeşil çıkıntılar veren ama kendileri sarı olan kökler sağlıklı mı sayılıyor?
Name:  image_1.jpeg
Views: 7250
Size:  32.8 KB
Name:  image_3.jpeg
Views: 7104
Size:  34.1 KB
Name:  image_4.jpeg
Views: 7184
Size:  31.0 KB
Name:  image_6.jpeg
Views: 7246
Size:  25.0 KB
Name:  image_8.jpeg
Views: 7106
Size:  42.9 KB

kelebek48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2013, 16:07   #5
Ağaç Dostu

sar-dunya's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2013
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek48 Mesajı Göster
1- Bu kök ucundaki yeni oluşan tahminimce kökler ve yeni çıkmakta olan yaprak iyiye işaret midir?
2- Daha önce de sorduğum göbek kısmındaki siyahlık hastalık belirtisi midir?
3- Sulamayı dışarıdan tamamen kuruyunca yapmama rağmen hatta yeni çıkan taze kökler bile matlaştığında ama iç taraf ıslak kalıyormuş bunu önlemek için acaba harcı mı değiştirmem gerekiyor?
4- Uçlarından yeşil çıkıntılar veren ama kendileri sarı olan kökler sağlıklı mı sayılıyor?
Bildiğim kadarıyla yazayım:
1- Tabi ki Resimlerden çok belli değil ama yapraklar ince değil etli gibi. Sağlıklı görünüyor.
3- Saksının iç tarafına daha az harç veya daha az su tutan parçalar yerleştirmek de alternatif bir çözüm olabilir.
4- Köklerin, aldıkları ışık miktarına göre renklenmesi normal, sarı derken sararmış yaprak sarısı değil herhalde? Işık almayan köklerin beyaz olması normal.

sar-dunya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2013, 16:45   #6
Yeni Üye

çok mutlu oldum çünkü aşkla aldığım diğer orkidelerim de yeni yaprak çıkarıyor onlarda da sorun var hatta bugün biri yok denecek kadar az kökle kaldı yosun bulmaya çalışıyorum onun için ama bu benim ilk göz ağrım olduğundan açıkçası bunun için daha çok çırpınıp duruyorum.

sarıdan kastım fotoğraflarda görünüyor kahve gibi sarı gibi kuru görünümlü olan (ıslandığında yeşil oluyorlar) kökler ile (bol miktarda döktüğüm tarçına bağlıyorum aslında)
ıslandığında yeşile dönmeyen açık sarı beyaz gibi olan kökler var ama içerisindeki kılçık gibi olan kısım çok canlı olmasa da yeşil
dün ağaç kabuğu aldım onun içine mangal kömürü koyacağım perlit de verdiler çok az koymalı mıyım sizce?

Eski 25-07-2013, 16:32   #7
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-07-2013
birde köklerde göreceğiniz kararmalar olamaya başladı.saksı içerisindekilerde gözükmüyor ancak üstte kalanlarda var.çiçeğimi kaybetmek istemiyorum.sizde sağlıklımı yoksa bir sorun mu var?

Djnonstop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2013, 09:04   #8
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-07-2013
Merhaba,

Yaklaşık 1,5 ay önce eşimin hediyesi olan Phalaenopsis tür olup olmadığı konusunda arada kaldığım orkidem ölüyor.Türününde anlaşılabilmesi için ilk geldiği günkü fotoğrafınıda ekledim.

Diğer fotoğraflar şuanki halini gösteriyor.Gövde ikinci boğumdan sonra sarıya dönük durumda.Çiçekler tamamen döküldü ve çiçek veren dalları kurudu.Dibindeki yapraklar ve gövdenin alt yarısı yeşil.

Ben orkidem sularken 4 5 gün sonra farkettim ki dibinde su kalmış.Sanırım bu yüzden kurudu.Ben dibinde su kaldığını farkedince suyu döktüm 10 gün kadar su vermedim.Şuan haftada bir daldırma yöntemi ile suluyorum.

Orkidemi kurtabailir miyiz ?

Eklenen Resimler

styks Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2013, 10:22   #9
Yeni Üye

orkideniz phal dalı 3. boğumun 1cm üzerinden kesin ve tarçın dökün dalları kuruyor ve dinlenme süresi geçtikten sonra yeniden dal veriyor kökleri çok kötü gözükmüyor tabi ben çok uzman değilim ustaların vereceği cevaplar daha önemli

Eski 31-07-2013, 11:38   #10
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mervegkc Mesajı Göster
orkideniz phal dalı 3. boğumun 1cm üzerinden kesin ve tarçın dökün dalları kuruyor ve dinlenme süresi geçtikten sonra yeniden dal veriyor kökleri çok kötü gözükmüyor tabi ben çok uzman değilim ustaların vereceği cevaplar daha önemli
3 boğum derken dalı değil gövdesini değil mi ?cunku dallar denildiğinde aklıma en üstte yer alan kurumuş yerler geliyor .

Eski 31-07-2013, 13:53   #11
Ağaç Dostu

musk's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Arkadaşımız sizin de dediğiniz gibi kurumuş olduğunu söylediğiniz dalların bulunduğu ana çiçek dalından bahsediyor yani gövdeden çıkıp yükselen çiçek dalı. Alttan yukarı doğru 3. boğumun 1 cm üzerinden temiz bir makasla kesiniz. Eğer o kısım da kuru ise daha aşağılara doğru son yeşil olarak kalan boğum üzerinden kesiniz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi styks Mesajı Göster
3 boğum derken dalı değil gövdesini değil mi ?cunku dallar denildiğinde aklıma en üstte yer alan kurumuş yerler geliyor .

musk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2013, 16:18   #12
Ağaç Dostu

shenile's Avatar

Giriş Tarihi: 03-03-2013
sn. styks ben dali kestikten sonra mum damlatiyorum.
tarcin döktüm denedim ve ama bir faydasini görmedim aksine dalim kurudu gitti mum cok ise yariyor mikrop kapmasini engelliyor.bence sararin alt kismindan kesin ve mum damlatin .

shenile Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2013, 10:21   #13
Yeni Üye

Dediğiniz gibi işlem sağladım.

3. bogumun hemen üstünde sarı kısmında altından kestim.Ancak boğumun hemen altında kurumuş bir dal vardı o dalıda gövdeyle bağlantı yerinden kestim.Acaba o dalında altından mı kesseydim gövdesini.?Umarım yaşar orkidem

Birde bu orkide yeniden uzayacak mı yoksa yanlarından dal mı verecek?

Eski 02-08-2013, 22:27   #14
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi styks Mesajı Göster
Dediğiniz gibi işlem sağladım.

3. bogumun hemen üstünde sarı kısmında altından kestim.Ancak boğumun hemen altında kurumuş bir dal vardı o dalıda gövdeyle bağlantı yerinden kestim.Acaba o dalında altından mı kesseydim gövdesini.?Umarım yaşar orkidem

Birde bu orkide yeniden uzayacak mı yoksa yanlarından dal mı verecek?
yeşil kısımdan kesmeniz gerekir kuru dal kalmamalı

Eski 07-08-2013, 23:55   #15
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-08-2013
Merhabalar
Yeni yeni bitkilerle ilgilenmeye başladım ve bir orkidem var. Taç yaprakları gayet sağlıklı ancak yeşil yapraklarının tabiri caizse boynu çok bükülüyor. Bu normal mi, sizce dik duracak şekilde bağlamam doğru olur mu yoksa bir şey kullanmalı mıyım?

Marisol Guzman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2013, 21:06   #16
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-03-2013
Arkadaşlar benim de bir sorum olacak,cevaplarsanız çok sevinirim.Yaklaşık 4 ay önce hediye gelen orkidemin 3 gün sonra bir yaprağı sarardı ve düştü,1 ay sonra falan çiçekleri döküldü ve dalların biri kurumadan tekrar çiçeklendi.Şu an 3 tane yaprağı var ancak başka yaprak çıkarmadı.Çiçekleri olduğu için sağlıklı olduğunu düşünüyorum ama yaprak çıkarmaması sorun mudur sizce...
Ayrıca ablamın ölmüş bu diye atacağı orkidesi de siteden öğrendiklerime göre yeniden canlandı,yaprak bile verdi,benim orkidem gücünü çiçeklere verdiği için yaprak çıkarmıyor olabilir mi?

Bu arada geldiği günden beri yaprakların üst orta kısmı tuhaf,çürük gibi...Foto yüklemeye uğraşıyorum yapamadım,(menekşelerde de yapamamıştım Bu da yaprak çıkmamasında neden olabilir mi?

violet19 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2013, 08:50   #17
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-08-2013
Yardım!

merhaba,
Orkide hakkında bilgi edinmeye çalısırken böyle bir yer oldugunu gördüm ve çokda begendim açıkcası. EE ****** benımde sorularım olacak çünkü çiçek dilinden anlamıyorum. Orkidenin yapraklarının altında yapıskan damlacıklar var uzun süredir mevcut bunlar için ne yapılabilir. Bİrde yaprakları ortadan yarıldı gibi ikiye bölünde bu neyden kaynaklıdır ve tedavisi için nasıl bir süreç izlenmeli ve ****** artık çiçek açmıyor =( yardımlarınızı beklıyorum şimdiden tesekkur

tğb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2013, 23:38   #18
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Giriş Tarihi: 14-10-2010
öncelikle keske kökleri ne dokunmasaydınız o kadarda kötü deil durumu. yapraklarını şimdi yumusata bılır. sıcaklardan e bırde koklerıyle oynadınız. su püskürtün sık sık. sulamayı susadıkca yapın ben adldırma yapmıyorum normal suluyrum altında su buırakmıyorum

serkan_istanbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2013, 21:48   #19
/

Giriş Tarihi: 05-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul Mesajı Göster
öncelikle keske kökleri ne dokunmasaydınız o kadarda kötü deil durumu. yapraklarını şimdi yumusata bılır. sıcaklardan e bırde koklerıyle oynadınız. su püskürtün sık sık. sulamayı susadıkca yapın ben adldırma yapmıyorum normal suluyrum altında su buırakmıyorum
Teşekkür ederim cevabınız için

Neyse dokunduk artık neyse sık sık fıs fıslarız artık.

yunus2321 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2013, 10:11   #20
Yeni Üye

Sineps's Avatar

Giriş Tarihi: 07-07-2011
Merhaba. Yaklaşık 10 ay önce eşim orkide hediye etti. Hastalığımdan dolayı bi müddet ayrı kaldık. Ama sağolsun eşim ve halam çok iyi bakmışlar. Saksısı küçük geliyor diye değiştirmişler. Çok da güzel yapraklar vermiş. Yalnız çiçek dalı kuruyunca dipten kestim bende. Yeni evimde yerini çok sevdi hatta yeni sevimli yapraklar ve çiçek dalı vermeye başladı. Güzel kızımın sorunu şu ; yaprakların alt kısmında çiğ taneleri gibi yapışkan sıvı var. Ve ufak ufak böcekler. Dün gece forumda okuduklarıma dayanarak saksısından çıkardım. Kökleride gayet iyi görünüyor. Ama çiçek vermeden derdimize çare istiyoruz. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Sineps Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2018, 08:17   #21
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-07-2018
Orkidem hastalandı

Abimden hediye geldi ama şimdi çiçekleri de soldu yaprakları da lütfen yardım edin

İlkay.simaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2013, 18:34   #22
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-08-2013
Orkidem çok fena durumda ilk kez bakıyorum daha doğrusu bakmaya çalışıyorum Şubat ayında nişanlım hediye etmişti Mart ayının sonuna kadar çiçekleri durdu sonrada dökülmeye başladı. Daha sonra çiçek sapları kurumaya başladı ve sanıyorum ki hatalı bir şeklide kestim. Bir daha yeşerme olmadı. Yaprakları vardı ama şuan onlarda kuruyup döküldüler. Bunun sebebi de Güneş'te kalması oldu. Kökünde hala yeşillik var kurtarıla bilir mi?

Kedicim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2013, 11:00   #23
Yeni Üye

Sineps's Avatar

Question

Buda kızımın son durumu

Eklenen Resimler

Eski 26-08-2013, 11:32   #24
Yeni Üye

hkn1907hkn's Avatar

Giriş Tarihi: 31-08-2011
Merhaba ,

Orkide bakımı ile bende bir kaç bilgi eklemek istedim umarım faydalı olur ;

Orkide Bakımı Püf Noktaları
ISI:
Orkideler yaklaşık 1-1.5 ay arasında çiçekli kalır. Serin ve direk güneş almayan yerler idealdir. Böylece çiçekleri daha uzun kalması sağlanabilir. Güzel ve uzun ömürlü çiçekler için orkidelerin gece ve gündüz arasında 6-8 derece bir ısı farkına ihtiyaçları vardır. Cinsine göre biraz değişmekle beraber, gündüz:20-25, gece:16-17 derece idealdir.
IŞIK:
Direkt güneş almayan bol ışıklı, aydınlık ve serin bir yer gereklidir.(Kapalı balkonlar gibi) Sabah veya akşam güneş alan bir pencerenin yakını idealdir. Penceredeki bir tül perde ışığı yeteri kadar filtre edecektir.
Yapraklar ışık açısından iyi bir göstergedir. Koyu yeşil, yumuşak yapraklar bitkinin az ışık aldığını, cinsine göre sarımsı-yeşil veya kızarmış yapraklar ışığın fazla geldiğini gösterir. Yeterli ışık alan orkidenin yaprakları açık , canlı bir yeşil olur.
Orkideler yandan değil, tepeden gelen ışıktan daha çok hoşlanırlar.
SULAMA:
Oda sıcaklığındaki suyla sulanmalıdır. Haftada 1-2 kez az su vererek sulanabilir. Haftada 1 kez, su dolu bir kapta biraz bekletilip su çekmesi sağlanabilir ve ardından yerine konabilir, fakat saksının altında su bırakmamaya dikkat edin çünkü kökleri sürekli suyun içerisinde kalmaktan hoşlanmazlar. Amaç, kökleri ıslak değil, nemli tutmaktır.
Yapraklarının temiz tutulması ve silinmesi yeterlidir.Bir püskürtücü ile yapraklarına her sabah ılık su püskürtülmelidir. Sulama ve püskürtme daima sabahları yapılmalıdır . Akşam sulamalarında bitki kurumaya fırsat bulamaz ve hastalanır.
NEM:
Orkide yüksek nem oranından hoşlanır. Bir püskürtücü ile yapraklarına her sabah ılık su püskürtülmeli, çiçekler ıslanmamalıdır.
BESİN:
Orkideler için hazırlanmış bir sıvı gübre ile yaz aylarında 2, kışın 4 haftada bir kullanılabilir.
SAKSI DEĞİŞTİRME:
Bitki sağlıklı görünüyorsa mümkün olduğu kadar saksı değiştirilmemelidir. Saksıdan çıkan birkaç kök önemli değildir. Değiştirme yapılacaksa çiçeksiz bir döneme denk getirilir. (Normal toprak kullanılmaz. Bulunabilirse orkide için hazırlanmış özel torf kullanılmalıdır.
HAVALANDIRMA:
Orkideler aşırı sıcak, kuru ve havasız ortamları hiç sevmez. Kış aylarında bile havadar mekan ister. Ancak hava cereyanından korumak şarttır. Pencere önleri bu yüzden pek ideal değildir. Bulunduğu ortam bitkiye direk rüzgar gelmeyecek şekilde her gün havalandırılır. Bitkiler ilkbahar sonlarında korkmadan dışarı çıkarılabilir. Orkideler bundan hoşlanır ve sağlıklı gelişir. Balkon veya bahçenin rüzgardan korunaklı, gölge bir yerinde havalar soğuyana kadar tutulabilir. Güneş yaprakları yakabileceğinden gölge şarttır.

hkn1907hkn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2013, 14:09   #25
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-09-2013
Orkidemin yeni cikan dali dik durmuyor

Gecen kıs aldigim orkide yeni bir dal cikardi eski dali dik durmasi icin bir destege tokalanmis durumdaydi fakat yeni cikan dali bu sekilde tokalayamiyorum kirilacak diye korkuyorum ne yapabilirim?

Eklenen Resimler

Esmanurerdal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2013, 14:32   #26
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Esmanurerdal Mesajı Göster
Gecen kıs aldigim orkide yeni bir dal cikardi eski dali dik durmasi icin bir destege tokalanmis durumdaydi fakat yeni cikan dali bu sekilde tokalayamiyorum kirilacak diye korkuyorum ne yapabilirim?
Merhaba,
ağaç yaş iken eğilir demişler ya, Orkideniz çiçek dalını verdiğinde istediğiniz şekli verebilirdiniz.Şu an çiçekler açmak üzere.Ama dalın desteğe de ihtiyacı var.Çiçekler açtıkça dalın üzerindeki ağırlık ta artıyor.Şu an yapabileceğiniz en iyi şey dalı dibinden bir çubukla desteklemek.Uçtan destek yaparsanız dal kırılabilir.Kolay gelsin.

tarumok Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2013, 15:51   #27
Yeni Üye

Sineps's Avatar

Tekrardan merhaba...
Orkidemin sıkıntısına yardım beklerken gitgide kötüleştiğini farkettim. Hemen saksıyı sirkeyle yıkayıp toprağını değiştirdim. Poşetin üstünde orkide torfu yazıyordu. Aynı marka sıvı orkide gübresiyle de suladım. Yine bi kaç tane böcek gördüm. Sirkeli su fısfısladım. Şimdilik iyi görünüyor ama hala reçine gibi sıvı vermeye devam ediyor.

Eski 04-09-2013, 17:57   #28
Yeni Üye

hkn1907hkn's Avatar

Giriş Tarihi: 31-08-2011
Arkadaşlar Merhaba bende bugün çiçek satışını çok uygun fiyata yapan bir internet sitesinden sion marka
( araştırdım en kaliteli marka olduğunu öğrendim ) orkide aldım hatta fiyatını söylememde bir sakınca olacağını düşünmüyorum KDV dahil 64,90 TL. İnanılmaz büyük ve bol kandilleri var isteyen olursa özelden yazabilir neresi olduğunu söyleyebilirim ilk başta inanmadım sipariş vermeden önce Müşteri Hizmetlerini aradım nasıl böyle ucuza satış yapıyorsunuz diye sordum '' yurt dışından kendimiz getiriyoruz ve seralarımızda kesme çiçeklerimizi kendimiz yetiştiriyoruz bu sebep ile müşterilerimize kaliteli ürünleri çok ucuza fırsat fiyatlarında verebiliyoruz '' diye cevap verdiler tereddüt ederek siparişimi oluşturdum ve geldiğinde çok beğendim içim rahatladı Anneme aldığım orkideyi bugün akşam vereceğim bakalım salonda çiçek köşesi bulunan annem nereye koyacak orkidesini Bu arada ASIL KONU Bakım ile ilgili bir şey soracağım vitamin olarak ya da bitki besini olarak ne kullanmalıyım uzun ömürlü ve sağlıklı olması için ???

hkn1907hkn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2013, 14:18   #29
Yeni Üye

Kökleriyle beni ve kendini şenlendiren yeni orkidem

Merhaba,

Yaklaşık 2 ay önce aldığım orkidenin kökleri çok fazla (asla şikayetçi değilim diğerleri de kıskanıp doldurup taşırsınlar saksılarını istiyorum) ve saksıda sanki yeni gelişebilecek bir köke yer yok gibi görünüyor öyle ki fotoğraflarda anlaşılmasa da köklerin ittirdiği yamukluklar bile var saksıda. Saksıyı büyütmem gerekli mi yoksa kalsın bu şekilde bir problem olmaz mı dersiniz? Açıkçası büyük saksı çok harç işime gelmiyor ıslak kalıp kök çürüğünden muzdarip hala toparlanmaya çalışan 3 orkidem olduğunu düşündükçe.

Yapraklar diri ve etli ama en son çıkan iki yaprağın rengi eski yapraklarına nazaran çok daha açık yeşil bu güneş eksikliği ya da fazlalığını mı göstermekte?
Ayrıca saksının üst tarafında görülen köklerin bir bölümü kahverengileşti çok sıcak havalara maruz kaldı sıcaktan oluşan yanık mı yoksa başka bir problem mi var?

Aydın bilgi ve tecrübeleriniz için şimdiden çok teşekkür eder bol çiçekli bol köklü günler dilerim

Name:  image_1.jpeg
Views: 9957
Size:  24.8 KB
Name:  image_3.jpeg
Views: 10002
Size:  24.4 KB
Name:  image_4.jpeg
Views: 9958
Size:  32.0 KB
Name:  image_5.jpeg
Views: 9951
Size:  26.3 KB
Name:  image_6.jpeg
Views: 9956
Size:  29.2 KB

Eski 07-09-2013, 15:17   #30
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-11-2012
merhaba arkadaşlar orkidemin çiçekleri sapın ucundan değilde yan tarafından çıkmıştı.şimdi sapın uç kısmı sararmaya başladı.Sararmış yeri çiçekli dala ulaşmadan kesmelimiyim sizce? Bu durumda ne yapılmalı yardımcı olursanız sevinirim

Name:  Cüneyt52944.jpg
Views: 10202
Size:  32.7 KB

Name:  Cüneyt52945.jpg
Views: 10255
Size:  22.1 KB

güzel orkidem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025