agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Bakımı, Üretimi
(https)

Beğeni Düzeni304Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-08-2022, 11:29   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-08-2022
Daha önceden orkidemi budamıştım bu şekilde çıkmıştı şimdi nasıl budamalıyım budadıktan sonra çıkan dalı mı kesmeliyim yamuk çıktı ?

turan418 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2022, 12:10   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 14-02-2016
yamuk cikan cicek dalinin ucuna bakin eger tomurcuklanma var gibiyse kesmeyin. ayni daldan cicek vermeye devam edebilir. eger dal kurumaya baslamissa dali dibinden kesebilirsiniz. sonbaharda oldugumuz icin ardik duraklama donemindeyiz, bu nedenle orkide bir hayli yavas buyur bu donemde.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi turan418 Mesajı Göster
Daha önceden orkidemi budamıştım bu şekilde çıkmıştı şimdi nasıl budamalıyım budadıktan sonra çıkan dalı mı kesmeliyim yamuk çıktı ?

pelen23 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2023, 21:57   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-05-2023
Merhabalar. Evde bir adet orkidem var köklerinde siyahlaşma olmuştu saksısını ve orkide toprağını değiştirmiştim. Forumu okurken orkidelere sıvı gübre vermem gerektiğini okudum. İnternetten araştırdım bir sürü marka var orkide sıvı gübresi olarak hangi markayı önerirsiniz veya kullanıyorsunuz.

almuud Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2023, 02:11   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-02-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi almuud Mesajı Göster
Merhabalar. Evde bir adet orkidem var köklerinde siyahlaşma olmuştu saksısını ve orkide toprağını değiştirmiştim. Forumu okurken orkidelere sıvı gübre vermem gerektiğini okudum. İnternetten araştırdım bir sürü marka var orkide sıvı gübresi olarak hangi markayı önerirsiniz veya kullanıyorsunuz.
Yavaş salınımlı boncuk gübre kullanın. Saksıya yarım çay kaşığı kadar verin. Sulayın.

https://www.zengardentr.com/urun/aki...go-te-350-gram

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2023, 10:12   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-05-2023
Sn. Doku_Kültürcü bu gübreyi kullandığımızda nasıl bir sulama şekli uygulamalıyız? Bitkiyi ben su dolu kovaya batırıp suluyorum nasıl sulamam gerekir?

almuud Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2023, 16:40   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-02-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi almuud Mesajı Göster
Sn. Doku_Kültürcü bu gübreyi kullandığımızda nasıl bir sulama şekli uygulamalıyız? Bitkiyi ben su dolu kovaya batırıp suluyorum nasıl sulamam gerekir?
Aynı şekilde yapın.

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2008, 14:46   #7
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Burada bir konuya açıklık getirmem gerek sanırım.

Vitamin vita=hayat amin=kimyasal bir bileşenler sınıfı'ndan adını alan vede metabolizma tarafından sentezlenmeyen yani üretilmeyen bileşenler için kullanılır. Örneğin viramin c yani asit acorbic insanda bir vitamin iken yani dışardan alması gerekne bir bileşen iken bu molekül farede vitamin den sayılamamaktadır. Zira farenin metabolizması kendi ascorbic asidini kendi üretebilemektedir.

Konumuz olan bitkilere döner isek bitkilerin dışardan alması gerekne bir vitamin bu bağlamda yoktur. Temel macro ve micro besin kaynakları dışında çok bir şey istemezler. Ancak biz kendileri üretmeye çalıştığımız bazı bileşenleri dışardan köklerden veyahut yapraktan verir isek işleri kolaylaşır vede daha çabuk serpilirler. sanırsam bu bağlamda B12 vitamini de bitkilerde clorofilin temel yapı taşı olan ana iskelet olarak kullanım görmekte.
Ve tabii diğer pyhtohormonlar v.s.

dalya35 beğendi.
praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2008, 20:02   #8
Ağaç Dostu

ahmeter's Avatar

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Teşekkür eder. İyi günler dilerim.

ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2008, 13:35   #9
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Bu baştan sona okumanızı salık verirm. tüm sorularınıza cevapları bulacaksınız.

Türkçe yazım kurallarına, noktalama, cümle yapısına özen göstermenizi de rica edeceğim.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2011, 13:50   #10
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-05-2008
Selam.,
Orkide harcını ve orkide gübresini adresinizi bildirin göndereyim.Ücreti önemli değil,benim çiçeklerinize hediyem olur.
Saygılarımla

Ziya Soner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2011, 14:26   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-09-2011
Merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım. Benim bir phalim var 2 hafta önce aldım gayet sağlıklı görünüyor ve üzerinde 5 adet açmış çiçeği var ve 4 tanede tomurcuğu. Sizce pahilimde bir sıkıntı varmı birde gübre olarak ne vermemi tavsiye edersiniz.

Eklenen Resimler

blacksword Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2012, 01:48   #12
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-11-2011
Lightbulb orkidelerimin durumu

Tekrar merhaba arkadaslar bi kac mesaj once orkidemdeki uzuvlardan bahsettim ve sizin tavsiyenize uyarak onlari govdeden ayirdim,uc ayri saksiya ektim, toprakta cam kabugu ve bonsai topragi karistirdim simdi iyiler.En onemlisi ana cicek bu yeni toprakla adeta costu yilin ilk gunu ciceklerini acti ve bir suru tomurcuk var ustunde resimlerini ekledim ve sizinle paylasmak istedim linkler alttadir.Tesekkurler.

ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

iaygun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2012, 02:55   #13
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-11-2011
Ben cam kenarinda tutuyorum oda sicakligi 13-20 derece arasi biraz serin surekli isik aliyor,saksiyi bir plastik kutuya koydum suyu topraga degil kutunun ceyregine bosaltiyom,su haftada bir degisiyor.Cok ozel birsey yapmiyorum bunun disinda.

iaygun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2012, 20:18   #14
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-01-2010
Galeri: 3
Yvrulayan orkidem

Merhaba .
Uzun süre önce orkidemin bir dalında yapraklar oluşmaya başladı , hemen forumda araştırdım ve yavru orkide oluştuğunu anladım.. Biraz büyümesi için aylardır bekliyorum. Bugün nihayet yavru orkideyi anneden ayırıp , yeni bir saksıya diktim. Umarım yavru için herşey yolunda gider. . Resimleri paylaşıyorum .

Eklenen Resimler

laydogmus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025