![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-03-2014
|
Merhablar yeni üye oldum kusura bakmayın yeri yanlışsa ve arkadaşın açtığı konuya yazdığım için. Resimdeki gibi pembe cymbidium aldım eşime. Şu anda vazoya duruyor. Bunu saksıya almalı mıyız ya da ne zaman alalım. Bu konuda bilgili olmadığımız için cesaret de edemiyoruz =( ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-05-2015
|
Merhabalar.. orkidemle ilgili büyük bi sorunum var. yaklaşık bi yıl önce marketten almıştım o zaman durumu gayet iyi idi. 4-5 ay sonra şehir değiştirdim ve ondan sonra kökleri çürümeye başladı. acemi olduğum için kök çürümesi olduğunu o zaman fark etmedim. taa ki birkaç ay öncesine kadar. yaprakları da buruşmaya başlayınca bir terslik olduğunu anladım. yeni toprak ve saksı aldım. eski saksısından çıkartıp tüm ölü kökleri temizledim. sonra ne göreyim hiç kök kalmamış. ama yine de yeni toprak ve saksıya diktim onu. ümidim vardı hala. belki yeni kök çıkartır diye ama 1 ay oldu yapraktaki buruşmalar gitmedi. ben de az önce söktüm saksıdan kontrol etmek için ama yeni kök oluşumu göremedim öylece duruyor. yaprakları da hala buruşuk ama sararma falan olmadı yeşil halde. orkidemi nası kurtarabilirim lütfen yardımcı olun. (buarada aldığım toprağı da hiç beğenmedim öncekisi kabuklar halindeydi yeni aldığım uzun lifler kumsu tortular olan daha sıkı kurudugu zaman saksıda kalıp gibi duran bi toprak bu yüzden bana toprak da tavsiye edebilirseniz çok sevinirim) teşekkürler şimdiden. cevaplarınızı heyecanla ve merakla bekliyorum. umarım orkidemi kurtarabilirim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2006
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-04-2015
|
merhaba... orkidem yeni bir yaprak çıkarıyor fakat eski yaprakları yumuşamaya ve büzüşmeye başladı.... az önce köklerine baktım kökler çok küçük ve sararmalar var yaklaşık 2 aydır bende yeni yaprak haricinde gelişme göstermedi... köklerinin güçlenmesi sağlamak ve eski yaprakların büzüşmesini önlemek için neler yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim....şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-07-2015
|
Merhaba , siteye yeni üye oldum yeni bir orkide sahibi oldum.Hediye olarak aldığım orkidem aldığım günden beri gayet iyi şuan 11 çiçeği 3 te tomurcuğu var. Fakat yapraklarında bazı oluşumlar meydana geldi. bir yaprağında yuvarlak bir kahverengi çöküklük var. diğer yaprağındada ince sulu kabarcıklar. ve beyaz bi şekilde içe çökerten oluşumlar var . ara ara da yapışkan bir sıvı oluyor yapraklarda. Ne olduğunu araştırdım fakat tam anlamıyla bulamadım yardımcı olursanız herhangi bir hastalık varmı öğrenmek istiyorum. Şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2015
|
feyzaelif orkideni fazla suluyor olabilirsin bence |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-07-2015
|
5 günde 1 suluyordum ama şuan 1 haftada 1 sulamaya döndürdüm. İlk geldiğinde hangi gün sulandığını bilmediğim için 2 3 gün içinde suladım ondan kaynaklanmış olabilirmi . Yoksa bu bakteriyel ya da mantar tarzı bir hastalığa benziyormu. Bazı yapraklarında beyaz çöküntü oluşumlarıda ufak ufak var gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-08-2015
|
Merhaba Aranıza yeni katıldım ve soracaklarım var; Kış aylarında kullanmak için140x60x40 cm ebadlarında bir sera aldım 4 raflı fakat ben orkideleri koyacağım için sanırım sadece 2 raf kullanabileceğim, evim klima ile ısınıyor bu yüzden bu serayı başka bir odaya kurup alttan ufo ayak ısıtıcısı ile 20-24 derce arasında ısıtmayı ve geceleri 13-15 dereceye **** ne kadar düşerse o kadar düşürmeyi düşünüyorum, ayrıca birde led bitki lambası aldım o da 50 x 15 cm boyutunda mavi ve kırmızı ledlerden oluşuyor. Bu ısı değişimleri ve led aydınlatma ile çiçeklerimden daha iyi verim alacağımı düşünütorum, nem için de tabana su dolu bir kap yeterli olur sanırım. Bence tek sorun havalandırma gibi görünüyor. Seranın altı tamamen kapalı değil buradan gelecek hava yeterli olurmu yoksa bir fan yardımıyla hava akışı vermelimiyim. Şimdiden teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Bunlar köktür değil mi? (Soldaki ve arkasındaki) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-08-2015
|
Alıntı:
3 günlük araştırmamın sonucunda %100 köktür diyebilecek bilğiye sahip oldum ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-09-2015
|
Benimde orkidem var çiçek sapini kestim 1 yıl oldu hala yeni bır sap oluşmadi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
|
Bunlarda mi kök acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-06-2015
|
Sayın tgcylc orkideniz sağlıklı görünüyor porselen tabak gibi bir çiçek saksısı altlığına koyarsanız köklerinin kuruluğunu su ihtiyacı olup olmadığını daha rahat takip edebilirsiniz orkide kökleri sürekli suda temas ederse gelişim durur. Bol Işıkta gelişimleri çok güzel olur (direk güneşte değil) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
|
Çok teşekkür ederim hemen altlık koyuyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-09-2015
|
Arkadaşlar sphagnum yosunu nu ve keiki hormonu nu bulamıyorum bursadan. Yardım edecek varmı acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
|
Arkadaşlar budadıdığımız orkidenin kesik olan tarafını atmaya Kıyamadım belki yavru verir diye ve bu yüzden de kesik olan dalın alt tarafina ağaç yosunu sarıp bağladım ve vilmorin marka vitamin li suya koyup yarım litrelik su sitesinin içine koydum bakalım ne olacak. Acaba başka garanti yöntem bile varmı acaba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-01-2012
|
Sayın engindokur. ben sphangium yosunu ve keiki hormununu yurtdışı sitelerinden almıştım. keiki hormonu işe yarıyor ama yüzde yüz başarılı olamadım (yeterli şartları oluşturamadığımı düşünüyorum) Budadığınız orkidenin kök verip çiçekleneceğini düşünmüyorum.yine de başarılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-10-2017
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
|
Genta marka humuslu orkide toprağı nasıldır acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-04-2011
|
merhaba herkese. anneme hediye almıştım bu orkideyi. geçen sene ilk budamayı işaretli ve zaten belli olan yerden ikinci boğumun bir kaç cm üzerinden yaptık. bu sene nereden yapmalıyız budamasını bilemedik. işaretlediğim 1. noktadan mı, 2. noktadan mı yapmalıyız? ya da başka bi yerden mi yapılmalı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-11-2015
|
Merhaba Benim orkidemin 2 yıldır dalı uzamıyor. Kökleri gayet sağlıklı. Dal çıkması için ne yapabilirim lütfen yardımcı olurmusunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Resimlerde Orkidenizin alt yapraklarını kopardığınız görülüyor.Alt yapraklar iyice sarardıklarında zaten hafifçe çekmeyle koparlar yaprakları bunun dışında koparmamanızı öneririm. Orkidenizin yeniden çiçek sapı çıkartması için, 1- muntazam şekilde gübre uygulamalı ve aşırı sulama yapılmamalı 2-yapraklara akşamları sü püskürtmelisiniz 3- akşamları hafif esinti almasını sağlamalısınız 4- ortam sıcaklığının da 16-20 arasında hatta biraz daha düşük olmasını sağlamanız gerekir. Kısacası iyi bir bakım yapmanız şart. forum sayfalarında aklınıza takılan çoğu soruya cevap bulabilirsiniz. Orkidelere uygulayacağınız gübrenin npk oranları dengeli olmalıdır 20-20-20, 10-10-10 gibi olmalıdır bu oranlar gübre ambalajları üzerinde yazar buna uygun bir gübre ile 2 haftada bir gübreleme yapın.Bunlara ilaveten ambalajlarında +me yazanlar daha güzel olur.Yapraklar üzerindeki tozları ıslak bezle silin. Siz orkidenize özen ve itina gösterirseniz o da bunun ödülünü mutlaka size verecektir. ![]() Bol çiçekli günler dileklerimle... Düzenleyen mühendis57 : 03-11-2015 saat 14:19 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-03-2013
|
En iyi kalite New Zealand sphagnum moss'u cambahce@gmail.com'dan temin edebilirsiniz. Keiki ve koklendirme hormonu da ellerinde var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-11-2015
|
Herkese kolay gelsin orkidemin topraginda pamukcuk olusumu oldu degisturdim temizledim tekrardan olusum basladi kurtulamiyorum ne yapmam lazim lutfen yardim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Yeni Üye
|
Bu nedir ayrica arkadaslar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
|
Ve bu nedir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba orkide harcınızda oluşan olumsuzluklar için öncelikle saksı harcınızı dezenfekte edin.Bunu ben şöyle yapıyorum önce eski bir tencere içerisinde çam kabuklarını kaynatıyorum soğuyunca da suyunu süzüp poşete koyup buzdolabının depfreze bölmesine alıp 5-6 saat tutuyorum.Siz de böyle yapabilirsiniz. Ayrıca orkidenizin tüm kök ve gövde aksamını su altında yıkamanız gerek fakat klorlu şebeke suyu kullanmamanız gerek. Kök ve yaprakların çürüklerini kesin,yaprakları ıslak bez ile silin. sonra tekrar orkidenizi çok derin olmayacak şekilde dikin. sulama düzenine dikkat edin.geceleri 2-3 saat hafif esinti almasını sağlayın. Kolay gelsin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|