agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Organik Tarım
(https)




Beğeni Düzeni47Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 04-05-2011, 21:56   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-11-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 617
sayın misterno
bir kök domates fidesinden yaklaşık 1600 kg ürün almanın adı da organik üretim. böyle biliniyor ülkemizde. diğer taraftan organik tarımın temelinde HACCP denilen bir gıda sistemi var ama uygulanması %1 bile yapılamaz. yani yok.
sizin de belirttiğiniz gibi organik tarımın tadı tuzu kaçık vaziyette. siz üretimin her noktasında kimyasal kullanmaya devam ederseniz, daha çok ürün alayım diye suyu da basarsanız, doğaldır ki ürünün tadı tuzu kaçacak. ürünleri sözüm ona turfanda diye satmak için onları makinalarda sarartıp, kızartırsanız, içleri yeşil dışları da kendi renginde olacaktır şüphesiz. sanırım 2 yıl önce yaşanan bir krizde, limonlar ihracattan döndü geldi. iç piyasaya sürüldü. sapsarı limonların üzerinde koyu yeşil noktalar herkesin gözünden kaçtı. işte makinalarla, kimyasal işlemlerle sarartılan limonlar.
organik tarımın tadı tuzu kaçtı.
saygılar

mavikartal5 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025