sayın misterno
bir kök domates fidesinden yaklaşık 1600 kg ürün almanın adı da organik üretim. böyle biliniyor ülkemizde. diğer taraftan organik tarımın temelinde HACCP denilen bir gıda sistemi var ama uygulanması %1 bile yapılamaz. yani yok.
sizin de belirttiğiniz gibi organik tarımın tadı tuzu kaçık vaziyette. siz üretimin her noktasında kimyasal kullanmaya devam ederseniz, daha çok ürün alayım diye suyu da basarsanız, doğaldır ki ürünün tadı tuzu kaçacak. ürünleri sözüm ona turfanda diye satmak için onları makinalarda sarartıp, kızartırsanız, içleri yeşil dışları da kendi renginde olacaktır şüphesiz. sanırım 2 yıl önce yaşanan bir krizde, limonlar ihracattan döndü geldi. iç piyasaya sürüldü. sapsarı limonların üzerinde koyu yeşil noktalar herkesin gözünden kaçtı. işte makinalarla, kimyasal işlemlerle sarartılan limonlar.
organik tarımın tadı tuzu kaçtı.
saygılar
|