View Single Post
Eski 05-05-2011, 16:56   #26
lalebruli
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 28-03-2011
Her turlu kurala uyularak can-i gonulden yapilan organik uretim bile olsa sadece nakliye sartlarindan bile (ozellikle domates icin) dogan lezzet farki mutlaka olur. Dalindan sabah koparilmis ve buzdolabina konmamis kirmizi domates hem tad hem besin degeri acisindan (likopenler ozellikle) ustun durumdadir. Market rafina koymak icin bunu en az 2-3 gun oncesinden yesilimsi veya tamamiyle yesilken koparmak gereklidir, kimyasal kizarma uygulanmasa bile kendi kendine kizarir. Tabii ki hemen buzdolabina konulan (market veya nakliyeci) urun rafa ciktiginda en az 3-5 gunluktur.

Yukaridaki elestirilerin tamami dogrudur yapilan her mudahale tadini etkiler. Organik olarak kullanilan kimyasallarin insan vucuduna zararli kalici etkisi yoktur.(en azindan oyle olduguna inaniliyor). Yani organik urun kullanicilari sadece tad degil saglik acisindan da olaya bakiyor. Seftali, domates, uzum gibi ince kabuklu daha bir suru urun dogada en cok saldiriya ugrayan cesitler oldugu icin organik yolla uretilmediginde uzerinde onlarca (seftali icin 8 cesit oldugunu duymustum) kimyasal madde kalintisi ile piyasaya suruluyor.

Sakayla karisik aciklarsak;

Organik degil- hem tadi yok hem de vucutta birikim yapan kimyasallarla dolu.
Organik- Tadi yok (veya az) ama yarin obur gun kanser olma riskiniz az

Kendi yetistirdiginiz - tabii ki en guzeli, en lezzetlisi

Bol domatesli gunler dilerim, benimkiler haftaya toplanacak duruma geliyor...
Ebru

Daha fazla bilgi icin (benim gibi bilimsel makale kurdu arkadaslara):
http://web.extension.illinois.edu/st...fm?newsid=6816

Düzenleyen lalebruli : 05-05-2011 saat 17:59
lalebruli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön