agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Organik Tarım
(https)




Beğeni Düzeni47Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 04-05-2011, 16:56   #11
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-04-2011
Şehir: Houston
Mesajlar: 18
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mavikartal5 Mesajı Göster
benim anlamadığım konu şu: organik tarımda kimyasallar kullanılır mı ya da kullanılmaz mı? ben hiçbir kimyasal kullanılmaz diye biliyorum???
TR yi bilmiyorum ama ABD de kullanamazsiniz. Hatta ABD de bir urunun organik sertifikasi alabilmesi icin koyun, sigir tavuk olur domates olur farketmez dikildigi otlandigi topraklarin son 10 sene icinde hic suni gubre, ilac ve kimyasal madde gormemis olmasi lazim.

Eger toprak bu 10 senenin gecis surecinde ise mesela atiyorum 5-6. senesinde ise o zaman urune "transitional" diyorlar. Yani ABD de 3 cesit urun var, traditional (geleneksel ilaclanmis bol hormonlu), transitional (yukarida anlattim) bir de organik.

Ancak burada ilginc bir nokta var. Organik bir urun ile siradan bir kisinin bahcesinde uretilen domates arasinda DAGLAR kadar lezzet farki var. Bunu anlamis degilim.

Yani sonucta organikte ticari ve cokca uretilince bir sekilde lezzeti kaciyor ama neden bunu anlamadim.

misterno Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025