18-08-2010, 22:14
|
#1
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak
Halil Bey,
Çay posası, su mercimeği vs. derken birde şu boynuz işine el atsak.
İşin içine biraz dinsel mucizeleride katmış bir tarif.
10 gallon (yaklaşık 40 litre) kompost çayı yapmak için;
1/8 fincan bulabilirseniz biodynamic barrel compost* ya da bunu bulamazsanız 1/8 ölçek kaya tozu (mıcır)
1/4 fincan atkuyruğu (döğülmüş-toz halinde) veya 0,95 litre atkuyruğu çayı (fermente edilmiş olmalı: bir gallon (yakalşık 4 litre) suda 0,75 litre (3 fincan diyor) atkuyruğunu kaynatın ve daha sonra yaprakları uzaklaştırarak 10 gün fermente ediniz.)
1/4 fincan bölgenizdeki en gübreli toprak, kompost veya solucan gübresi
1/4 fincan balık ya da deniz yosunu emülsiyonu
1/8 fincan humik/fulvik asit
Biodynamic Barrel Compost: Bu yöntemde inek boynuzlarının içini 23 Eylül'de (gece ile gündüzün eşit olduğu zaman olması nedeniyle önemli) inek gübresi ile doldurmuş ve bunları toprak altına üst üste dizerek, üzerini toprakla kapatmış. İsa'nın göğe çıktığı güne kadar bekletmiş. Boynuzların yönü mutlaka doğuya yönelik olmalıymış.
Linki burada, resmide aşağıdadır.
Eklenti 166535
|
Sn. Acemi,
öyle bir tarif ki resimleri görmesem ciddiyeti kavrayamayacak, minare gölgesi ve davul tozu da lazım mı acaba diyeçektim.  Bu beni aşar. 
|
|
|