View Single Post
Eski 18-08-2010, 14:15   #24
epsody
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Epsody'nin doğal organik gübresi(Vermikost)

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Organik gübre yapacağım;
Arkadaşım Halil Organik kelimesi aynı zamanda doğallığı çağrıştırmasından dolayı, bence organik gübre üretimi yapacaksak elimize geçen organik atıkları ahır gübrelerini su yosunlarını mutfak artıklarını benim aklıma gelenler bunlar sizler ne kadar fazla çeşit koyarsanız faydası olur zararı olmaz derim.

Bu malzemeleri bir alanda güzelce harmanlıyarak tabii kompost oluşum dengesinide sağlıyarak Em'a yı uygun sulandırarak kompost yapar gibi, bu malzemeleri gelecek yıl sebze dikeceğin parselere açacağın çukurlara dolduracaksın, tabii bu malzemelerin toprak içinde fazla yer kaplamaması için bol suyla hacimlerini azaltarak parsel içinde açtığın hendek biçimindeki çukurlara dolduracaksın, mümkün olduğuca fazla malzeme koymalısın.

Bahçe toprağın ağır toprak yapısına sahip ise hendekleri kumsal yapıdaki toprakla doldurmalısınki kış yağmurlarından istifade etmelisin, daha sonra elınde kalan malzemede olabilir veya sadece kıyımış samanda olabilir bu hendeklerin üzerine kalın bir malçla örterek tabii bu saman malçının rüzgarla savrulmaması için em ilavesi ile suyla ıslatarak tedbir almalısın.

Bu yöntem benim çukurda kompost versiyonumun sebze dikimi için toprak hazırlığı yapma çalışmalarımın kompoze olmuş hali ile toprakta solucan gübresi üretimimin en son geliştirdiğim güncel uygulamasıdır, ilk defada senin gibi bir arkadaşıma sunmanın hazzına varıyorum.

Bu uygulamamı sakın yabana atma bu konudaki yorumlarını bekliyorum.

Düzenleyen epsody : 16-12-2010 saat 23:40
epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön