![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-11-2009
|
Halil Bey elinizdeki bu su mercimeği çok değerli. Bunu üstte saydığınız malzemelerle karıştırırsanız süper olur. Hatta bir çuval bende isterim. Suda yetişen bir bitki olduğu için vitamin ve proteince çok zengindir. Birde çok önemli not: Su mercimeğini gölge yerde kurutunuz. (belkide öyle yaptınız) Düzenleyen acemi_caylak : 18-08-2010 saat 16:21 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
İçinde toksit maddeler (ağır metaller) var diye düşünmüştüm. EM sayfasında resimlerle Sn. Doğaseve' e sormuştum 'Havuzlarda nasıl engel oluruz' diye, ' Neden yem olarak değerlendirilmiyor' diye söylemişti. Ensar bey _belki yem olarak düşündü_ özelden sormuştu. Bir daha dönmedi. Hadi bunu UBYİ bahceleri olarak değerlendirelim. İnanın havuzları su Mercimeğinden temizlemek için _bu yıl 5 000 tl_ kurumdan para alıyorlar ve sonra da atacak yer arıyorlar. Genelde İzmir/ Harmandallı çöplüğüne atıyorlar bir de nakliye alıyorlar. Her yıl 8- 10 kamyon atılıyor. Ensar Bey 'bu tarafa geleceğim' dedi. Bi konuşalım. Siz de konuşun. Beni aşıyor ama yardımcı olurum. Bu kadar değerliyse, UBYİ bahçeleri olarak bir organizasyon da yapabiliriz belki. Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-03-2006
|
Kayısıdan GÜBRE olur mU?
Merhabalar. arkadaşlar bizim bahçede kayısı ağaçları var ve meyveleri olgunlaştı ama çok tatsız saman gibi. bu kayısıları gübre yapabilirmiyim acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Ben enzim yaptım. Sıvı gübre. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
|
?
bilgi için teşekkür ederim. nasıl yapılıyor enzim. ezip sulandırarak mı ? bekletmek gerekiyor mu? asitli midir birde ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Sebze ve meyveler organik mineral kaynağı.
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-12-2013
|
Agaçlar çiceklenmeye başlamadan şeker gübresi veya pancar küspesini ağaçların dibine dökmen gerekiyor ki meyveler daha tatlı olsun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Şeker gübresi dediğiniz nedir? Bu isimle anılan bir kimyasal gübre var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni üye
Giriş Tarihi: 14-03-2011
|
Hayret! hiç duymamıştım. Belki de bu gübrelerde Zn ( Çinko ) vardır. Bunu araştırmalıyım. Şekerli meyvelerin şeker oranı artsın ve ağır gelsin diye Zn ( çinko ) kullanılır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-02-2009
|
Merhaba sayın halil önen, nematoda karşı bazı arkadaşlar kekik suyundan yararlanıyorlar.denenebileceğini zannediyorum.çalışmalarınızdan dolayı sizi kutlarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Halil Bey, Çay posası, su mercimeği vs. derken birde şu boynuz işine el atsak. İşin içine biraz dinsel mucizeleride katmış bir tarif. 10 gallon (yaklaşık 40 litre) kompost çayı yapmak için; 1/8 fincan bulabilirseniz biodynamic barrel compost* ya da bunu bulamazsanız 1/8 ölçek kaya tozu (mıcır) 1/4 fincan atkuyruğu (döğülmüş-toz halinde) veya 0,95 litre atkuyruğu çayı (fermente edilmiş olmalı: bir gallon (yakalşık 4 litre) suda 0,75 litre (3 fincan diyor) atkuyruğunu kaynatın ve daha sonra yaprakları uzaklaştırarak 10 gün fermente ediniz.) 1/4 fincan bölgenizdeki en gübreli toprak, kompost veya solucan gübresi 1/4 fincan balık ya da deniz yosunu emülsiyonu 1/8 fincan humik/fulvik asit Biodynamic Barrel Compost: Bu yöntemde inek boynuzlarının içini 23 Eylül'de (gece ile gündüzün eşit olduğu zaman olması nedeniyle önemli) inek gübresi ile doldurmuş ve bunları toprak altına üst üste dizerek, üzerini toprakla kapatmış. İsa'nın göğe çıktığı güne kadar bekletmiş. Boynuzların yönü mutlaka doğuya yönelik olmalıymış. Linki burada, resmide aşağıdadır. ![]() Düzenleyen acemi_caylak : 18-08-2010 saat 16:26 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Halil Bey Su mercimeği ilavesi bence de harika olur. Küçük bir düzeltme: "Şimdi tüm kalemleri karıştıracağım ve 1/ 1000 gibi EM ile kompostlayacağım." demişsiniz. Bu oran için 1/10 - 1/20 seyreltilmiş EMA kullanmanızı öneririm. 1/1000 değil. Ve küçük bir Öneri: 5 ve 6. kalemlere 1/20 oranında EMA katarsanız, çok daha yararlı ürünler elde edebilirsiz. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Keçi gübresi 2 traktör kasası gibi olacak, onadan bu oranı düşündüm. Belki 1/ 200 gibi olabilir mi? 5 ve 6. kalemlere _ayrıca_ düşünmemiştim. Bu kafama yattı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
![]() Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
öyle bir tarif ki resimleri görmesem ciddiyeti kavrayamayacak, minare gölgesi ve davul tozu da lazım mı acaba diyeçektim. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-02-2008
|
Sevgili Halil, Su mercimeği inanılmaz derecede faydalı bir hayvan yemi katkısı. Doğrudan komposta karıştırmak bana biraz lüks geliyor. Bence hayvanların gübrelerinde de su mrcimeğinim faydalarından nasibinizi alabilirsiniz. Brakın su mercimeği hayvancıkları yem rasyonlarında & 15 oranlara kadar yer alsın. Sevgiyle kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-08-2010
|
Alıntı:
Zira 1. Limon tuzu(Sitrik Asit) ve 2. Potasyum Nitrat organik degildirler. Bu demektir ki, bu gübre ORGANiK degildir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Evde çeşitli malzeme, meyve ve diğer bitkilerle yapmış olduğum çeşitli fermente ürünler. Soldan Sağa doğru: 1- Tütün yapraklarından, pestisit olarak, 2- Beyaz üzümler ezilerek, içecek olarak, 3- Çilek ve kiraz karışımı içecek olarak, süzlümüş halde, 4- Vişne ezilerek, içecek olarak, 5- Yonca, çimen ve bilumum otlar gübre olarak, 6- Tarladan toplanmış ham buğday, üzüm posası, yanmış yumurta kabuğu ve sirke gübre olarak, 7- Su kamışı gübre olarak, 8- Kırmızı üzüm, içecek amaçlı, henüz süzülmedi, 9- Kırmızı üzüm, içecek amaçlı, süzülmüş halde, 10- Büyük bidonda, arpa ezmesi, buğday ezmesi, orman toprağı, hayvan gübresi, sebze ve meyve artıkları, gübre olarak. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-11-2009
|
Alıntı:
antalya/demrede gübre olarak yapılanları enzime dönüştürüp kullanabilirmiyiz. ben sebze,meyve,bugday, pişmiş yumurta kabuğu,ekmek,biber sapları,mısır koyup 19ltrelik damacanada pekmezle enzim yapmaya çalısıyorum.ilk günden köpükler çıkmaya başladı iyice kapatım hava aldırmadan,akvaryum hortumuyladışarı gazın çıkmasını sağlıyorum su içine. ayrıca içine tesbih ağacı meyvesini ezip koydum bunu üstten ve alttan kullana bilirmiyim. bilgi verirseniz sonsuz minnettar olurum saygılar emeğinize. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
/
Giriş Tarihi: 27-09-2010
|
Bu hazırladığımız gübrede tahlillerde sıkıntı çıkmaz demi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-10-2010
|
güzel olmuş. Tam aktarların hazırladığı karışımlar gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Mtugrul33, Sizin tahlil sonuçları ne oldu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
/
Giriş Tarihi: 27-11-2010
|
bu tarif bana pek organik gelmedi ![]() potasyumu bazı bitkilerde denedik ne yazıkki her bitkiye gitmiyor çok bitki kuruttum o bombayla. ben şey yapıyorum mesela toprağa yenilebilen herşeyi gömüyorum çürüyor kendi kendi kendini gübreliyorlar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
ben şey yapıyorum mesela toprağa yenilebilen herşeyi gömüyorum çürüyor kendi kendi kendini gübreliyorlar.. Deneyimlerinizin sonuçlarını da paylaşırsanız sevinirim. Örneğin; bu yöntemi uyguladığınız bir bitkiin önceki ve sonraki durumuna ilişkin gözlemlerinizi.... Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=152 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Alıntı:
Saygılarımla..... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-11-2009
|
Alıntı:
ben bunları 3000mtkarelik salatalığımda kullanmak istiyorum,ancak bunları yapraktanmı yoksa damlama sitemindenmi yani alttanmı vermeliyim ikincisi yapraklara püskürterek verilecekse,böcek ve fungal hastalıklar için kullanılan ilaçlarla beraber vere bilirmiyim.sonsuz teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
-
|
Sayın Ozay 57 1-500 gr MAP 2-650 gr Potasyum Nitrat 3-50 gr.Limon tuzu(Sitrik Asit) 4-800 ml Su 5-100 gr şeker. Bu karışımda Map %46 fosfat içerikli azotlu bir gübredir. dikimden önce toprağa uygulanır. potasyum nitrat çok pahalı bir gübredir.. limon tuzunu asla kullanmayın.. gübreden daha pahalı, şekerde öyle.. Salatalık için.. fide tohum ekmeden önce ahır gübresi ve Map tan daha ucuz olan Dap gübresini kullanabilirsiniz. Topraklarınız bazik ise amonyum sülfat kükürtlü olduğu için 2-3 haftada az az toprağa karışacak şekilde gövdelere değdirmeden verebilirsiniz. ve tabikide salatalık bitkisi suyu çok sever... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|