![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-03-2006
|
Kayısıdan GÜBRE olur mU?
Merhabalar. arkadaşlar bizim bahçede kayısı ağaçları var ve meyveleri olgunlaştı ama çok tatsız saman gibi. bu kayısıları gübre yapabilirmiyim acaba? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Ben enzim yaptım. Sıvı gübre. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
|
?
bilgi için teşekkür ederim. nasıl yapılıyor enzim. ezip sulandırarak mı ? bekletmek gerekiyor mu? asitli midir birde ? |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Sebze ve meyveler organik mineral kaynağı.
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-12-2013
|
Agaçlar çiceklenmeye başlamadan şeker gübresi veya pancar küspesini ağaçların dibine dökmen gerekiyor ki meyveler daha tatlı olsun |
|
|
|
|
|
#7 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Şeker gübresi dediğiniz nedir? Bu isimle anılan bir kimyasal gübre var. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şeker güpresi Amonyum sülfat %21 Azot (N) %24 Kükürt (S) Amonyum Sülfat gübresi, amonyum (NH4) formunda %21 oranında azot (N) ve bitkilerin alabileceği sülfat (SO4) formunda %24 oranında kükürt (S) içeren bir gübredir. Kristal yapısı şekere benzediği için çiftçiler arasında “şeker gübre” olarak da bilinir. Bünyesinde bulunan sülfat formundaki kükürt, bitkilerin ihtiyacını tamamen karşılayacak durumdadır. Tüm taban (ekim öncesi kullanılan) gübrelerde olduğu gibi azotu amonyum (NH4) formunda olduğu için bitkinin fosfor alınımını artırır. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni üye
Giriş Tarihi: 14-03-2011
|
Hayret! hiç duymamıştım. Belki de bu gübrelerde Zn ( Çinko ) vardır. Bunu araştırmalıyım. Şekerli meyvelerin şeker oranı artsın ve ağır gelsin diye Zn ( çinko ) kullanılır. |
|
|
|
![]() |
|
|