![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
|
Evde çeşitli malzeme, meyve ve diğer bitkilerle yapmış olduğum çeşitli fermente ürünler. Soldan Sağa doğru: 1- Tütün yapraklarından, pestisit olarak, 2- Beyaz üzümler ezilerek, içecek olarak, 3- Çilek ve kiraz karışımı içecek olarak, süzlümüş halde, 4- Vişne ezilerek, içecek olarak, 5- Yonca, çimen ve bilumum otlar gübre olarak, 6- Tarladan toplanmış ham buğday, üzüm posası, yanmış yumurta kabuğu ve sirke gübre olarak, 7- Su kamışı gübre olarak, 8- Kırmızı üzüm, içecek amaçlı, henüz süzülmedi, 9- Kırmızı üzüm, içecek amaçlı, süzülmüş halde, 10- Büyük bidonda, arpa ezmesi, buğday ezmesi, orman toprağı, hayvan gübresi, sebze ve meyve artıkları, gübre olarak. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-11-2009
Şehir: antalya
Mesajlar: 17
|
Alıntı:
antalya/demrede gübre olarak yapılanları enzime dönüştürüp kullanabilirmiyiz. ben sebze,meyve,bugday, pişmiş yumurta kabuğu,ekmek,biber sapları,mısır koyup 19ltrelik damacanada pekmezle enzim yapmaya çalısıyorum.ilk günden köpükler çıkmaya başladı iyice kapatım hava aldırmadan,akvaryum hortumuyladışarı gazın çıkmasını sağlıyorum su içine. ayrıca içine tesbih ağacı meyvesini ezip koydum bunu üstten ve alttan kullana bilirmiyim. bilgi verirseniz sonsuz minnettar olurum saygılar emeğinize. |
|
|
|
|
![]() |
|
|