![]() |
|
![]() |
#61 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-11-2009
|
bütün yazıları okudum yumurta kabuğu ile ilgili yazı göremedim geçen bahar Martha Stewart programında domatesler için yumurta kabuğu önerdi bende fideleri ekmeden domates çukurlarına çiğ yumurta kabuğunu ezerek döktüm üzerine fideleri koyup ektim bu sene hiç yemediğimiz kadar domates yedik şimdi yumurta kabuğu biriktiriyorum.ayrıca çiçeklerimede yumurta kabuğu döküyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Minumum yasasının işlemesi.
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-11-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-03-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-03-2006
|
Kayısıdan GÜBRE olur mU?
Merhabalar. arkadaşlar bizim bahçede kayısı ağaçları var ve meyveleri olgunlaştı ama çok tatsız saman gibi. bu kayısıları gübre yapabilirmiyim acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Ben enzim yaptım. Sıvı gübre. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-07-2011
|
Ürünleri nerden temin etmemizi önerirsiniz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Yeni Üye
|
?
bilgi için teşekkür ederim. nasıl yapılıyor enzim. ezip sulandırarak mı ? bekletmek gerekiyor mu? asitli midir birde ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Sebze ve meyveler organik mineral kaynağı.
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-06-2011
|
http://www.tarimtv.gov.tr/medyaizle....d=275&sayfano= http://www.tarimtv.gov.tr/medyaizle....d=276&sayfano= Tarım bakanlığının açmış olduğu bir kanal.Organik gübre yapımını Türkçe sesli olarak anlatıyor vede birçok konuya değiniği için paylaştım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-05-2012
|
EVYAPIMI KOMPOST 1-kil 2-kuru yaprak 3-kuru ot 4-yeşil ot 5-istediginiz herhangi bir tohum 6-su YAPILIŞI:ilk kuruot ve kuru yaprağı iğce incecik olana kadar parcala yeşil otda dahil parcaladıktan sonra kili kat suyu hafif katı olacak şekilde kat karıştır istedigin tohumu kat yuvarlak yap ve taşgibi katı olana kadar kurut tuktan sonra istedigin yere ek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-05-2012
|
Saygıdeğer paylaşımcılar. Ben sizler veya en azından birçoğunuz gibi profesyonel bitki yetiştiriciliğiyle uğraşmıyorum, doğrusu bu işlerden pek anlamıyorum da. Sadece evimde annemin yetiştirip çoğalttığı bazı süs ve saksı bitkileri bulundurabiliyorum. Evimizin terasına doğru saçaklanmış koca bir karadut ağacı var ve terasa şu günlerde inanılmaz dut dökülüyor. Terasta aynı zamanda köpeğim de bulunduğu için, yere dökülen bu dutları yeme imkanımız da olmuyor. Yukarıdaki tariflerdeki organik ev atıkları yerine (çünkü evimden pek o kadar organik atık çıkmıyor, ufak tefek meyve ve yemeklik artıkları ile çay posası dışında) sırf bu dutları ve dut yapraklarını vs. kullanmanın bir faydası olur mu? Sizlerin adını verdiğiniz bir takım kimyasal karışımları bulmam pek mümkün olmadığı nedenle bu dut pestili ağırlıklı organik atıkların içerisine toprak karıştırıp etrafı çevrili bir şekilde, arada bir karıştırmayla ev bitkilerime faydalı olabilecek besin değeri yüksek bir gübre edebilir miyim? Hergün terası süpürüyorum ve abartısız çöpe 7-8 kilo dut atıyorum. Paylaşımlarınız ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Hiç durmayın.. Enzim başlığını okuyabilirsiniz. Bir 5 litrelik damacana alıp çok güzel enzim yapabilirsiniz o dutlardan, zaten kendisi çok miktarda şeker de içeriyor.. http://www.agaclar.net/forum/temel-k...lama/18541.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-06-2012
|
Denemekte fayda var. Tesekkurler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-01-2013
|
Potasyum nitrat patlayıcı yapımında kullanılıyor diye kimyagerler vermiyor.İstanbulda nasıl temin edebilirim?fiyatı ne kadardır?Bir de MAP nedir?nerden bulurum?selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-01-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-12-2013
|
Agaçlar çiceklenmeye başlamadan şeker gübresi veya pancar küspesini ağaçların dibine dökmen gerekiyor ki meyveler daha tatlı olsun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Şeker gübresi dediğiniz nedir? Bu isimle anılan bir kimyasal gübre var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şeker güpresi Amonyum sülfat %21 Azot (N) %24 Kükürt (S) Amonyum Sülfat gübresi, amonyum (NH4) formunda %21 oranında azot (N) ve bitkilerin alabileceği sülfat (SO4) formunda %24 oranında kükürt (S) içeren bir gübredir. Kristal yapısı şekere benzediği için çiftçiler arasında “şeker gübre” olarak da bilinir. Bünyesinde bulunan sülfat formundaki kükürt, bitkilerin ihtiyacını tamamen karşılayacak durumdadır. Tüm taban (ekim öncesi kullanılan) gübrelerde olduğu gibi azotu amonyum (NH4) formunda olduğu için bitkinin fosfor alınımını artırır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Yeni üye
Giriş Tarihi: 14-03-2011
|
Alıntı:
Gübrenin yapım ve kullanımı: Gidiyorsunuz istediğiniz bir firmadan LEONARDİT alıyorsunuz. İstediğiniz toprağa istediğiniz oranda kullanıyorsunuz. Doz aşımı diye bir sıkıntınız olmuyor. Şuna güveniyorum. Çünkü dozu aşacak paranız olmaz. Toprağın yarısını geçinceye kadar doz yükseldikçe toprak verimi artar. Olayın püf noktası, LEONARDİT'i fahiş fiyatlara almayın. Bende almanız icabetmez. Ben toptancıyım. Ama fiyatları kontrol altında tutmak da bizim görevimizdir. Bende 25 Kg leonardit 5,5 Tl dir. ama perakende satma imkanımız yok. Bu fiyatlara oranla bayide 25 Kg mını yerine göre 10 -12 Tl ye kadar alabilirsiniz. Daha etkili organik gübre yapımı için 25 Kg Leonardit alınır, 1 Kg Potasyum hidroksitle muamele edilir. 4 Saat sonra bitkilere azar azar verilir. Muamele için 0,5 (yarım) Kg Potasyum Hidroksit (Çok tehlikeli ve kuvvetli bazdır. Hiç bir şekilde cilde temas ettirilmez. Teması halinde temas eden bölge dakikalarca bol suda ve ya akan suda yıkanır. ) , 50 litre 70 derecedeki suya dökülür. Tepkime meydana gelirken sıçramalara karşı azami tedbir alınır. Sonra 25 Kg leonardit bu sıvıya ileve edilerek iyice karıştırılır. Etrafa sıçtratmadan bir kab yardımıyla savrulabilir. Leonarditi bilerek fazla ilave ediyorum. Eğer bir şekilde Potasyum Hidroksit fazla ilave edilirse bu sıvıya ne dokunulabilir, ne de toprağa atılabilir. Hayat için en kuvvetli zehir sayılır. Elde ettiğiniz ürün Humik asit ve Fulvik asittir. ( Potasyum Humat+Potasyum Humat) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 | |
Yeni üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Yeni üye
|
Hayret! hiç duymamıştım. Belki de bu gübrelerde Zn ( Çinko ) vardır. Bunu araştırmalıyım. Şekerli meyvelerin şeker oranı artsın ve ağır gelsin diye Zn ( çinko ) kullanılır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |
Yeni üye
|
Alıntı:
Gübrenin yapım ve kullanımı: Gidiyorsunuz istediğiniz bir firmadan LEONARDİT alıyorsunuz. İstediğiniz toprağa istediğiniz oranda kullanıyorsunuz. Doz aşımı diye bir sıkıntınız olmuyor. Şuna güveniyorum. Çünkü dozu aşacak paranız olmaz. Toprağın yarısını geçinceye kadar doz yükseldikçe toprak verimi artar. Olayın püf noktası, LEONARDİT'i fahiş fiyatlara almayın. Bende almanız icabetmez. Ben toptancıyım. Ama fiyatları kontrol altında tutmak da bizim görevimizdir. Bende 25 Kg leonardit 5,5 Tl dir. ama perakende satma imkanımız yok. Bu fiyatlara oranla bayide 25 Kg mını yerine göre 10 -12 Tl ye kadar alabilirsiniz. Daha etkili organik gübre yapımı için 25 Kg Leonardit alınır, ,0 5 Kg Potasyum hidroksitle muamele edilir. 4 Saat sonra bitkilere azar azar verilir. Muamele için 0,5 (yarım) Kg Potasyum Hidroksit (Çok tehlikeli ve kuvvetli bazdır. Hiç bir şekilde cilde temas ettirilmez. Teması halinde temas eden bölge dakikalarca bol suda ve ya akan suda yıkanır. ) , 50 litre 70 derecedeki suya dökülür. Tepkime meydana gelirken sıçramalara karşı azami tedbir alınır. Sonra 25 Kg leonardit bu sıvıya ileve edilerek iyice karıştırılır. Etrafa sıçtratmadan bir kab yardımıyla savrulabilir. Leonarditi bilerek fazla ilave ediyorum. Yoksa bir Ph metre kullanmak zorundasınız. Eğer bir şekilde Potasyum Hidroksit fazla ilave edilirse bu sıvıya ne dokunulabilir, ne de toprağa atılabilir. Hayat için en kuvvetli zehir sayılır. Elde ettiğiniz ürün Humik asit ve Fulvik asittir. ( Potasyum Humat+Potasyum Humat) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-08-2012
|
Dün akşam sahilde çok kaliteli ve taze deniz yosunları buldum.3 farklı karışım hazırladım. Son repellent ve besleme amacıyla çok iş görecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|