agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Mutfak - Diğerleri
(https)




Beğeni Düzeni177Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 12-09-2013, 14:36   #16
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,361
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakdag Mesajı Göster
İştahı her zaman açık biri olarak bu sayfaya hiç bakmamam gerekiyor aslında.

Sayın Bahçedenn, sizin Soka dediğiniz aperatif sanırım Balkanlara ve dolayısıyla Trakya'ya özel bir tat.Başka yerde hiç rastlamadım. Ben çocukken annanemin yaptığını hatırlıyorum, onlar ''katık'' derlerdi adına. Keçi veya koyun sütünden hazırlandığını hatırlıyorum. Tadının güzel olduğunu hatırlıyorum sadece. Çok uzun zaman sonra bu lezzeti hatırlattınız bana. Dolmalık biberin tadıyla sütün aldığı tat biribirine çok yakışıyor. Süt yoğurtta değil peynir de değil, ilginç bir tatta.
Sn. Sakdağ, annem de hayal mayal hatırlıyor bu lezzeti. Ya anneannem ya da annemin annesi yaparmış önceleri. Tam nasıl yapıldığını hatırlamıyor. Ama yakınlarda tesadüf işte konu komşudan duymuş. Hep beraber yapacaklarmış. Onlar ise Akça Katık diyorlar buna.

Süt deseniz değil, peynir deseniz değil, yoğurt deseniz hiç değil. Ama hepsinden azar azar kaymaklı bir tat alıyorsunuz.

sakdag ve hira beğendi.
bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025