Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakdag
İştahı her zaman açık biri olarak bu sayfaya hiç bakmamam gerekiyor aslında.
Sayın Bahçedenn, sizin Soka dediğiniz aperatif sanırım Balkanlara ve dolayısıyla Trakya'ya özel bir tat.Başka yerde hiç rastlamadım. Ben çocukken annanemin yaptığını hatırlıyorum, onlar ''katık'' derlerdi adına. Keçi veya koyun sütünden hazırlandığını hatırlıyorum. Tadının güzel olduğunu hatırlıyorum sadece. Çok uzun zaman sonra bu lezzeti hatırlattınız bana. Dolmalık biberin tadıyla sütün aldığı tat biribirine çok yakışıyor. Süt yoğurtta değil peynir de değil, ilginç bir tatta.
|
Sn. Sakdağ, annem de hayal mayal hatırlıyor bu lezzeti. Ya anneannem ya da annemin annesi yaparmış önceleri. Tam nasıl yapıldığını hatırlamıyor. Ama yakınlarda tesadüf işte konu komşudan duymuş. Hep beraber yapacaklarmış. Onlar ise Akça Katık diyorlar buna.
Süt deseniz değil, peynir deseniz değil, yoğurt deseniz hiç değil. Ama hepsinden azar azar kaymaklı bir tat alıyorsunuz.