![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2013
|
Sayın Maki01, cevaplandırdığınız için teşekkür ederim ... Sanırım ilk fotoğrafımda, üstte görünen çıkıntı yeni bir sürgünün işareti ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2012
|
![]() ![]() Bella parmak kadar boyuna bakmadan tomurcuk yapıyor galiba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaçsever
|
Hoya sevdalıları merhabalar ... Öncelikle forumumuzda anlatılan her şeyi adım adım yaptım, fotoğraflarını paylaşacağım, siz de ekleme yaparsanız; doğru ve yanlış uygulamaları belirtirseniz memnun olurum. Öncelikle daha önce paylaştığım fotoğraflardaki bellamda aynı saksıda 3 kök vardı. Şimdi diatomite aktararak 3 ayrı kaba aldım. Topraktayken büyümesi iyiydi ancak kaplara aldığımda büyüme durdu. Ciddi anlamda durdu. Geçen bir 45 günde 1 filiz vermedi. Kullandığım sıvı besini de fotoğraflarda ekliyorum. Reklam olsun istemem ama içeriğini paylaşmak zorundayım. Çok uğraştım, çok mu acele ediyorum bilemedim ama sizin paylaştığınız bellaların gelişimi ile benimki arasında dağlar kadar fark var. Fotoğrafları detaylı çekmeye çalışacağım, saksı ile kap arasındaki su seviyesini 2,5 -3 cm arasında tuttum, saksının altına ince elyaf döşedim, ilk iki hafta belirtildiği gibi sadece suyla besledim, ardından sıvı besin verdim ve sıvı besin vereli 1 ay oldu diyebilirim. Çürüyebilir diye fısfıs yapmayı biraz ihmal ettim ama onun dışında tüm koşullar uygun. Markası: Yaprak "Büyütücü" Büyütücü sıvı besinin içeriği: N %8 Amonyum N:%0.7 Nitrit N: %1 Üre N: %6.3 Toplam P:%4 Fe:%0.1 Mn: %0.05 Mo: %0.02 Zn: %0.03 Cu:%0.05 İşin içinden çıkamadım, yardımcı olun, kaybetmek istemiyorum yavrucuklarımı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaçsever
|
Fotoğrafların devamı ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
|
Sn Yasin Aksoy, Bella'nızı toprak kültüründen, topraksız ortama almanız durumunda kayıp olmamışsa güzel gelişmedir diye varsayalım. Gerileme ani ve hızlı bir şekilde oluyorsa endişelebilirsiniz. Köklerdeki toprağı, kökleri zedelemeden bertaraf ettiyseniz sıkıntı olmaz diye düşünmekteyim. Topraksız ortamda fısfısa gerek yok. Gübrede de sıkıntı yaşayacağınızı düşünmemekteyim. Biraz acele mi ediyoruz dersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
Bildiğim kadarıyla köklenme ortamında ilk yaprağını ,ilk sürgününü vermeden besin takviyesi yapılmadığıdır.Belki de yeterince köklenmediği için henüz sürgün vermiyordur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaçsever
|
Sevgili hoya dostları; 3 adet bellamın ikisinnin gövdeleri çürüdü. Ben de çelik dikmek için fotoğraflardaki şekilde kestim ama sorum şu ki ne kadar derine dikmem gerekiyor çelikleri. İç saksımın boyu 12 cm, diğerinin ise 10 cm. çeliklerimin boyu ise ortalaram 5 cm kaldı. birini 6 yaprak, diğerini de 4 yaprak şeklinde çelikledim. ***Diotomitin saksının üstünden ne kadar altına çeliklemeliyim ve 12 cm ve 10cm derinliğinde bir saksının dip suyu mesafesi kaç cm olmalı? ***Çelikleri keserken hafifi yan bir şekilde kestim, böyle olmalı değil mi? Lütfen cevaplar mısınız? Moraller sıfır ![]() Düzenleyen Yasin Aksoy : 27-12-2013 saat 11:17 Neden: Mesaja soru ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu
|
Sn Yasin Aksoy, Olmuş moralinizi bozmanıza gerek yok.Çelik için, belli bir uzunlukta diatomit altında kalacak diyemiyoruz. Suyunu da şöyle ayarlayabilirsiniz.. İç kap ebadına göre, tahmin edebilecek olursak; 4 veya 5 cm kadar su içerisine oturmuş halidir.Birinci fotoğraftaki dikkatimi çeken dış kap, bir boy daha büyük olmalıdır. Çelik köklenmesinde, nemli bir ortamı tercih ediyoruz. Şahsen ben bunu mini sera ile yapmaktayım. Kolay gelsin. Düzenleyen yeşillim : 28-12-2013 saat 14:27 Neden: Anlatım bozukluğumu düzelttim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaçsever
|
Yeşilim her zamanki gibi kısa sürede cevaplandırdığınız için teşekkür ederim ... Cuma günü okuduydum ancak işleren dolayı cevap yazamamıştım. Artık işimiz şansa kaldı, streç film ile saksının üstünü kapatayım diye düşünüyorum, nemi o şekilde sağlayabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
|
Bizler bu başlıkta sistem kurulurken olumlu ve olumsuzlukları görerek öğrendik. http://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/22216.htm Tavsiye ederim. Şahsen ben bu başlıkta öğrendiklerimi kendi kendime geliştirdim diyebilirim. Bir de saklama kabı veya poşeti şeffaf olacak, steç filmden daha mı pratik sanki..! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaçsever
|
O sayfada öğrendiklerimi gerçekleştirmeye çalıştım ama nafile oldu, beceremedim ![]() Bahçece diktiğim çiçekleri şubet ayında pet şişeyi keserek ve ters çevirerek sera yapıyordum ve çok başarılı oluyordu. Ama saksıysa streç film derim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
Bella ile ilgili şöyle bir şey gözledim:yer değişikliğinden hiç mi hiç hoşlanmıyor. Kışın bile ev ortamında en az günde bir kez fısfıslanmaktan hoşlanıyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
Sn Yasin Aksoy, ben olsaydım ikiye kestiğim pet şişeyi kullanarak sera ortamı yaratırdım. Çok işe yaradığını gözledim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2012
|
11 gün önce köklendirmek için toprağa diktiğim bella çeliklerimin yapraklarında hafif yumuşama ve buruşma var. Köklenmesi için henüz erken mi sizce? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2012
|
Alıntı:
Toprakta duruyor. Tahmini ne kadar zamanda toparlanır? Havalar sıcak gidiyor. Serin yere almalı mıyım? Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
|
Aydınlık bir ortamda olması yeterli olacaktır. Su kaybı köklenme aşamasında normaldir ama belki çürümede olabilir gövdeyi kontrol altında tutmakta fayda var. Gövdede olabilecek bir bozulma sonucu hemen müdahale edebilirsin Sayın Polemos. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
Değerli arkadaşlar hoyalardan ne kadar uzak durmak istesem o kadar da yakınlaşıyorum onlara.Arkadaşın birinden 3 tane bella çeliği geldi biraz yıpranmış olduğundan acaba yaşar mı yaşamaz mı merak ediyorum tüm gücümle yaşatmaya çalışacağım.Sizce seyreltilmiş hümik asit kullansammı diyorum .Tavsiyelerinizi bekliyorum selamlar saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaçsever
|
Hoyalarımı kaybettim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
|
Bellamın yapraklarını bu hale getiren ne olabilir? Kırmızı örümcek aradım ama değil sanırım. Ayrıca sürekli tomurcuk üretip onları dökmesi de çok can sıkıcı. Gözdelerim kategorisinden indirdi onu. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
|
24.06.2014'te Sn. Limonik'ten gelen hoya bella çeliğini torf ortamına almıştım. Günde bir kaç kez fıs fıs uyguluyorum. İki buçuk hafta önce orkide toprağı ortamına alırken köklenme olduğunu gördüm. Bugün gördüğüm, yaprak dibinden çıkan da ilk sürgünümüz olsa gerek. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|