Konu: Hoya Bella
View Single Post
Eski 04-12-2013, 14:02   #153
Yasin Aksoy
Ağaçsever

Yasin Aksoy's Avatar

Giriş Tarihi: 18-09-2013
Hoya sevdalıları merhabalar ...
Öncelikle forumumuzda anlatılan her şeyi adım adım yaptım, fotoğraflarını paylaşacağım, siz de ekleme yaparsanız; doğru ve yanlış uygulamaları belirtirseniz memnun olurum.
Öncelikle daha önce paylaştığım fotoğraflardaki bellamda aynı saksıda 3 kök vardı. Şimdi diatomite aktararak 3 ayrı kaba aldım. Topraktayken büyümesi iyiydi ancak kaplara aldığımda büyüme durdu. Ciddi anlamda durdu. Geçen bir 45 günde 1 filiz vermedi. Kullandığım sıvı besini de fotoğraflarda ekliyorum. Reklam olsun istemem ama içeriğini paylaşmak zorundayım. Çok uğraştım, çok mu acele ediyorum bilemedim ama sizin paylaştığınız bellaların gelişimi ile benimki arasında dağlar kadar fark var. Fotoğrafları detaylı çekmeye çalışacağım, saksı ile kap arasındaki su seviyesini 2,5 -3 cm arasında tuttum, saksının altına ince elyaf döşedim, ilk iki hafta belirtildiği gibi sadece suyla besledim, ardından sıvı besin verdim ve sıvı besin vereli 1 ay oldu diyebilirim. Çürüyebilir diye fısfıs yapmayı biraz ihmal ettim ama onun dışında tüm koşullar uygun.

Markası: Yaprak "Büyütücü"

Büyütücü sıvı besinin içeriği:
N %8
Amonyum N:%0.7
Nitrit N: %1
Üre N: %6.3
Toplam P:%4
Fe:%0.1
Mn: %0.05
Mo: %0.02
Zn: %0.03
Cu:%0.05