![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
|
Sayın nılgun dogan, haklısınız isteyince zamanı gelince oluyor. Darısı tüm isteyenlere olsun. 2010 yılında siparişten elde ettiğim H.Bella'nın 2011 deki ikinci çiçek öbeğini açtı. Birinci olan dün düştü, ikinci çiçek öbeği ardından açtı. Sanırım bu şekilde teker teker açacak. Diğer çiçek saplarının gelişimlerine de bakarsam sıralamalı olacak gibi. Diatomitteki ise çiçek sapı verdi, verdiklerini dışladı. Halen üzerinde çiçek sapı var, belli mi olur o da süpriz yapabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Sevgili Yeşillim, hoya bellanız muhteşem gözüküyor. Açan çiçek leri eminim bütün Aile fertlerini başına topluyordur ![]() Teşekkürler paylaşım için. Hoya bellayada kocaman bir maşallah diyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-01-2011
|
Sevgili yeşillim bellanızın formu çok güzel görünüyor. Sarkmış hali güzel olmuş. Benim isteğim lütfen bu güzellikten bende edinmek istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Gerçekten özel bir çiçek bol bol çiçekli günlerini görün. Sevgiyle kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim. Halen çiçek sapı verme ve çiçek açma çabasında... Bu yıl nisan ayında tam bir yaşını doldurdu. (çelikten) sanırım 15in üzerinde çiçek öbeğini vererek şampiyon olacak. Maşallah diyelim lütfen, teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Sevgili yeşillim,benim bellanın son durumunu, Sürgününü göstermek istedim. Biraz flu çıktı ama görünüyor . Daha güzellerini çiçek açtığında eklerim.Paylaşım için tekrar teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
|
Sayın gultar, Annesinin bana gösterdiği gibi bol çiçeklerini görmeniz dileğimle. Hollanda'dan annesinin geldiği şekli almış. 'Y' aynı boylarda.! Torunumu göstermenizden dolayı teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Çok çok teşekkür ederim. Ben de sizin kadar sevmeye gayret ediyorum ki, annesinin çiçekleri gibi çiçekler versin. Çiçeklendiğini de görmek isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Sayın Gulşen çok güzel olmuş bellanız, ve yapraklar çok canlı maşallah,benim bellam sıcaklardan yaprakları buruştu ve sarardı umarım kaybetmem... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Sevgili Gülşen Kocaman bir Maşallah. Çok mükemmel ve sağlıklı, boynuz kulağı geçer misali Anneyi bastırmış. Yakında çiçek tomurcuklarınıda gösterir bu bu ihtişamıyla. Lady Bella Seni çok sevmiş belli beni bu kadar sevmedi Bellam ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu.
|
Bella'nın bu kadar keyifli bir tür olduğunu bilmiyordum. Hediye gelen küçük bir çelik çabucak açtı. Sonra şanslı bir günümde yetişkin Bella buldum ve satın aldım. İlk iki foto yeni açan minik çeliğim. Üzerinde tam üç çiçek sapı var. Son foto yatişkin Bella. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Ağaç Dostu
|
Tebrik ederim Gülden Hanım buradan bakınca tebessümle geçmişe doğru gittim!! Gülden Hanım'a gönderdiğim çeliğin geçmişine doğru gidecek olursak ![]() 1. sayfa 2 numaralı mesajda çiçek açan bella anaç hoyadır. O yıldan beri devamlı çiçek açtı fakat bu kış yapraklarında bir matlık, susuz kalmışlık gözlemleyebildim! Köklerini görmek istedim tesbitim yerindeymiş meğer!! Kökler çok zayıflamıştı. Yine de üzerinde dal bırakacak kadar çelikler aldım. Bu çeliklerin bir kısmını köklendirerek bir kısmını da çelik olarak, olmayanlarla paylaştım. Sonuç itibariyle topraktaki kök yaşamadı! Demek ki zamanında iyi bir gözlemle isabetli bir karar almışım. Kayıplardan ziyade kayıp olabilecekleri kazanmak bir nevi bitkinin dilinden anlayabilmenin hazzı anlatılamaz bir duygu.. Kendim için ayırdığım bellanın bugün görseli.. Düzenleyen yeşillim : 12-06-2012 saat 08:25 Neden: görsel ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaç Dostu.
|
Teşekkür ediyorum, tabii ki kabalık etmiş olmazsınız. Yurt dışından çiçek getiren bir arkadaşımdan aldım. Fiyatı 50 TL. idi. Üç arkadaşa daha aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 12-11-2010
|
Hoya bella
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
|
Hoya bella - yeni oluşan çiçek tomurcuğu.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
|
Hoya bella - çiçek tomurcukları açmak üzere.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
|
Hoya bella.
Hoya bella : 9-Aralık-2011 tarihinde Sayın hüzünperest tarafından hediye gelen çelik. Kışı hasarsız atlattı ve gelişimi devam etti. 25-Haziran-2012 tarihinde tomurcuklar açmaya başladılar. Çiçek açmayı başaran ilk Hoya olma ünvanını eline geçirdi. Eklenti 311916 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
bellamm..
minicikmiş gerçekten, bende olduğu için çok mutluyum. yüzümüde kara çıkarmadı, gelişmesi son derece hızlı. çok bilgi sahibi olduğum bir hoya değil. bakımı konusunda yardımlada hayır demem. çiçek açtırmak için ekstra neyapmam konusunda da yardıma ihtiyacım var. çiçeklerini görmek için sabırsızlanıyorum. ![]() son resimde tam çıkmasa da iki yeni sürgün geliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaç Dostu
|
Çok sevdiğim kokulu türlerden biri olmasına rağmen, Paul'ün sıcağı özellikle merkezi sistemli ısıtmanın olduğu yerleri sevmediğini yazması nedeniyle edinemedim. Şimdi oturduğum evde merkezi ısıtma yok, artık ben de edinebilirim ![]() Çiçeklenme için gölgeli bol ışık ve kurumaya yakın sulama öneriliyor sevgili bozo.0606. Teorik olarak kısa sürede çiçeklenen türlerden biri olduğunu biliyorum. Arkadaşlarımızın uygulamaları da bunun doğru olduğunu söylüyor. Seninki de en kısa sürede seni sevindirecektir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sulama noktasında doğru ilerliyorum ancak aydınlık gölgeli yer ayarlamalıyım zira akşamları güneş gören akşama kadar da aydınlık bir yerde.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
|
Bence yerini hiç değiştirme sevgili bozo.0606. Güneşin dik gelmediği saatlerde güneş alması Bella'nızı olumsuz etkilemeyecektir. Yaprak renkleri güneşten kaynaklanan bir bozulma olmadığını ve keyfinin çok yerinde olduğunu söylüyor ![]() Arada tül varsa zaten yeterince gölgeleme yapılmış olur diye düşünüyorum. Dipten gelen sürgünler çok canlı, kutlarım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Benim bellanın ne istedigini bir türlü anlayamadım her yolu denedim öylece duruyor dibinden sürgün vermesi icin ne yapmalıyım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu
|
Sayın iris41, Yukarıda bella'mı detaylarıyla anlattım. Kısaca Bella'nın isteğine bağlı olarak; süzgen toprak, uygun gübre, fazla olmamakla beraber serin yerde fısfıs benim bella için faydalı oldu diyebilirim. Benim Bellada gözlemlerim bunlardan ibarettir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Maki01; Teşekkür ederim.. Bella mın bulunduğu nokta pencere kenarı, arada tül yok ve akşam 16.00 dan sonra güneş geliyor. Şu an bu durumdan şikayetçi değil, bende çiçeğe teşvik edermi düşüncesiyle terine dokunmuyorum. Bella mın bulunduğu pencere benim bitki hastanemdir .. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Sayın yeşillim sorun sıcaklarda olabilir birde fısfısı ihmal ediyorum . Bellanın cicegi cok ufak dimi resimlerde büyük cıkıyor bende cicek oluşumu oldu fakat döktü baya minik bir toptu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|