agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Mum çiçeği (Hoya)
(https)

Beğeni Düzeni3239Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 30-11-2011, 19:48   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Sevgili Firuzan Hanım,
Minik bebekler genç kız olmaya başlamışlar.

Özellikle hoya lacunosa çok güzel gelişmiş yapraksız uzantılar gayet normal artık sarkma pozisyonuna geçmiş, bu tür sarkıcı olması nedeniyle dal uzatırken yaprakları geç çıkartıyor o sürgünlerden yakın bir zamanda çiçek saplarının çıktığını göebileceksiniz, çok geç değil 2 aya kadar tomurcuklu halleri belirir. Maşallah nazar değmesin diyelim. Sürgün uçlarına dokunulmamasını sağlayınki uzamaya devam etsin.

Hoya obscura gerçektende tepkisiz kalmış. Dikkatimi çeken olay hiç gübre vermemiş olmanız. ilk günlerden itibaren gübre olayına başlamanız gerekiyordu, endişelenmeyin geç kalmış sayılmaz. Hoya obscurada sarkan türdür.

Hoya bogor tırmanıcı sarılıcı bir tür sarkan dalını sardırmanız gerekiyor. Kış aylarında direk gün ışığı alabilirler. Yazın sıcaklarında perde arkasından süzülen gün ışığı yeterli olacaktır.

Hoya bella serin ortamlardan hoşlandığı için bu aylarda ve baharda atağa geçmesi normaldir. Hoya bella da sarkan tür olması nedeniyle bu türleri kalıcı yerlerinde bakımını yapmak en doğrusu olacaktır. Hiç bir hoyanın sürgün uçlarına dokunmamak gerekiyor sürgünün devam etmesi için. hoyalarınız arasında bogor kış aylarında direk gün ışığı alabilir.
Antalyada bile ben direk gün ışığı almalarına izin vermeye başladım.

Firuzan hanım, sizi kutluyorum, kayıpsız yaz aylarını atlattınız kışı daha kolay atlatırsınız. Baharla birlikte enine ve boyuna giden hoya bogor lar salkımsaçak olmaya başlayacaktır. Bahardan önce sarılacağı mekanızmayı yapmalısınız bence, hatta 2 ayrı saksıdaki bogoru birleştirmenizi öneririm. 1 saksıda 2 kök hoya bogor, daha güzel dolgun sarılmış olacaktır.

Hoya lacunosa güneş ışığından hiç hoşlanmıyor, aydınlık bir ortam yeterli bu çok sulanmaktan hoşlanmaz.

Hoya bella, bol aydınlık toprağı devamlı nemli olmalı.

Hoya obscura suyu sever toprağındaki nemi kaybetmeden sulayabilirsiniz. Direk gün ışığı aldığı yapraklarında bordomsu hoş gözüken renkler alır, gölgeye alınınca bu renkler kaybolur.

Hoya boğor, bazı dönemlerde su tüketimi çok oluyor, bu dönemlerini siz farkedebilirsiniz. Toprağının tamamen kuruyup nemini kaybetmesine izin vermeyin sürgünlerini uzatmaktan vazgeçer bu durumda.

Hoyaların sulama dengesi ve istekleri Sizin yaşadığınız ortamınıza bağlı olarak, farklılık gösterebilir. Ben bu günlerde hoya bogor a haftada bir su veriyorum.

Hoya lacunosaya her 3 güne bir azıcık su veriyorum. Bakıyorum toprağındaki nem çok oldu suyu bir süre kesiyorum. Toprağının kurumasına izin veriyorum.

Hoya bella devamlı nemli toprağı. Çok ender toprağının kurumasına izin veriyorum.

Hoya obscura çok su tüketen bir hoya. Diğer hoyalara su verme vakti gelmeden bu hoya nerdeyse susuzluktan yaprakları yumuşamaya başlıyor. Bol aydınlığı ve güneşi seven bir tür bana göre.

Gübre olarak 20*10*20 + iz elementler içeren bir gübreyi her sulama suyunda veriyorum. 3 ay arayla yarasa gübresi ve yine 4 ay arayla humik asit ''BLACKJAK SC'' veriyorum. Hümik asit ve yarasa gübresini aynı döneme denk getirmiyorum, bunları kullandığım zaman 2 defa normal su veriyorum. 3. sulamada yine 20*10*20 gübreyi her sulama suyuna vermeye devam ediyorum.

Bu bakım uygulaması, ve kullanılan ürünler Kişiden Kişiye değişir. Bu Benim tarifim. En iyisi budur diyede kesinlikle iddia etmem, topraktaki hoya yetiştirmede benim kendimce bulduğum kolay bir bakım yöntemidir....

Umarım, azda olsa size ışık tutacak bu açıklama, benim bakım yöntemim olmasa bile, yinede sizin kendinizce geliştireceğiniz bir bakım yönteminde yardımcı olacaktır.

Hoya larınızla arada bir konuşun çok hoşlarına gidiyor...
Sevgiler....

missmenas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
hoya, mum çiçeği

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025