Sevgili Firuzan hanım,
20*10*20 gübreyi 1 lt su için 1 gr olarak hesaplamanız gerekir. Yarasa gübresinide 1,5 lt lik bir saksıya 1 tatlı kaşığı yeterli, gübreyi saksı toprağına daire şeklinde serpeleyip bu işlem için ayıracağınız bir çatalla hafifçe derine inmeden toprakla gübreyi karıştırmanız yeterli. Çapa işlemi gibi düşünün bunu. Köklere inmeden yüzeyinde yapacaksınız. Az bir miktar su, ertesi günü biraz daha su vereceksiniz hoyanın sulama isteği kadariylen yani.
Hoyaları sulamak için ben su kaynatmıyorum. Kaynatılmış suda birçok mineral faydasız hale gelebileceği için... Kaynak suyu doldurup kullanıyorum. Öncelik tabiikine yağmur suyu olmalı. Özellikle yapraklarına yapılan suyun kireçsiz olması gerekiyor yoksa zamanla kireç lekeleri oluşuyor. Hoyaların bulunduğu ortam yeterli sıcaklıktaysa ve özellikle kaloriferli bir mekandaysa. Kış boyunca fısfıs yapmaya devam etmenizde fayda olacaktır, bunuda özellikle yağmur suyuyla yapmanızı tavsiye ederim. Fısfıs olayını bence abartmadan her dönemde yapabiliriz.
Hümik asit bendeki sıvı olduğu için toz olanının belki kullanım dozajı farklıdır. Bu tarifi satan bayiden almanızı öneririm. Fazlası çünki zararlı olabiliyor...
Hoya lacunosa için çiçekler bahara bile kalmayacaktır, daha erken açar...
|