![]() |
|
![]() |
#4801 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2010
|
Bu sargı bezine benzeyen parçaya; sevgili Bettycim'den aldığım cummingianada rastlamıştım ben de... Saksıyı değiştirirken, köklerin bu bez dışına çıkabilmiş olduklarını gördüğüm için; daha çok saksı transferi vb. işlemlerde kolaylık sağlaması açısından kullanıldığını düşünüyorum. Bendekini epey zorlanarak da olsa çıkardım bu arada... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4802 |
Ağaç Dostu
|
Aydınlık güney/batı salon tül ardı uygulamam sonuç vermeye başladı. Hoyadan yavru yaprak püskürüyor. Aynı anda 5-6 yavru pörtlemiş. Böyle birkaç ay durabilirse çiçeklenmesini umuyorum. Sevgili yeşillim, hoyayı bu şekilde nasıl sarabildiniz, ben böyle oval sarmaya çalıştım sürgünleri kırılmıştı. Mecbur düz uzamasına izin verdim. Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 21:16 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4803 |
Ağaç Dostu
|
Sn SerDag, elimde H.kerii var dal yapısı öyle sert ki mesela Hoya diversifolia da öyle Bayağı bir dirençliler sardırmada ben yön veriyorum resmen onlar isyanda yine de yapılabilir. Sürgün uçları büyüyünce fazla sertleşmeden şekle girebiliyor. Sayfadaki h. carnosa sardırmada bir zorluk yaşatmadı diyebilirim. Bu günlerde hep aklımda güzel sözler geziniyor şu an aklıma' ''Ağaç yaşken eğilir'' sözü geldi. Bu vesileyle tüm ağaçlar net üyelerine mutlu bayramlar diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4804 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Sevgili yeşillim, merhaba hangi cins hoyalar sarkmaya uygundur,hangilerini yukarı sardırmak gerekir? Ben hepsine çemberler yaptım, bazıları sarılmamak için direniyor.Bilgi verir misiniz.Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4805 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sn gultar, elinizde bulunan h.bella bir tek onu sardırmadım. diğerleri hep destekte benim hoyalarım. Bu yıl edindiğim türlerde biraz destekle sarkıtmayı düşündüklerim var mesela Hoya kentiana, Hoya dennisii şimdilik destek alıyorlar hayalimde o desteğin üzerinden sarkıtmaktır tabi sarkmasına bakacağım çünkü biraz çalı cinsine benziyor retusa destek alıyor kesin sarkıtmayı düşünüyorum. Hoya cv. Chouke mesela onu da şu an sardırıyorum materyal babannemin ahşap el işçiliği olan askı yani antika denilebilir yılına bakarsak. Yine hayalimde sardırıp sarkıtmak var. Biraz toparlanayım başlığımda fikir vermesi için paylaşımda bulunacağım. Çok uzattım ama bellaya müdahale etmeseniz iyi olur diye düşünüyorum. Diğer türleriniz olabildiğince istediğiniz şekle girebilir. Yalnız bu benim tecrübemden edindiğim deneme yanılmalarım. Kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4806 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Torf'ta çelikten büyüttüğüm iki yıllık hoyamın çiçeğini henüz göremedim. Tüm gün bol güneş alan balkonumda perde arkasında duruyor. Doğrudan güneş görmüyor. Hiç gübre vermedim. Sağlıklı görünüyor. Sarması için iki sopası vardı. Etrafında yere paralel dolaştırmıştım. Yatay dolandırma sebebiyle yaprak diplerinden yeni sürgünler yaptı. Çiçek açmayınca sopalarını çıkardık, galiba bu durumun faydası olmayacak. Tecrübeli arkadaşların ve ustalarımızın çiçek açması için önerileri nedir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4807 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Zeytinci, Hoyanız çok çok sağlıklı görünüyor. Daha bilgili üyelerimizin de belki birkaç öneri yapabilmesi için bazı sorulara yanıtlar gerekli ![]() Acaba kaç yaşında? Saksı ebatı nedir? Sulama sıklığınız nedir? Hiç sürgünü kırıldı mı ya da sürgünden budama yaptınız mı? Dik sopalara mı sarılıydı, ne zaman çıkarttınız? Gübre vermek en kötü ihtimalle yılda iki kere, önerilmekte. Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 21:15 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4808 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=SerDag;877770]sayın Zeytinci, bilgili üyelerimizin de belki birkaç öneri yapabilmesi için bazı sorulara yanıtlar gerekli ![]() Sn. SerDag, Yanıt aşağıdaki gibi. 2 yaşında. Saksı 5-6 litrelik. Sulama haftada bir. Sürgünü hiç kırılmadı. Karsılıklı dik sopalara ip dolar gibi sardırıldı. Yatay sardırıldığı için yaprak diplerinden yukarı doğru yeni sürgünler yaptı. İki ay önce sopaları söküldü. Alakanıza teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4809 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Zeytinci, usta değilim ama benim de ilk mum çiçeğim, bende öyle süzülüyor, halen çiçek vermedi. Bol bol çiçek sapı verebiliyor ama öylece kalıyor. Saksısını küçültmem gerekiyor. Köklendirip hediye ettiğim yerlerden çiçeklendiği haberini alıyorum. Diğer hoyalarımdan öğrendiğim bol ışık, mümkünse cam arkası pencere önü konumunda Toprak kültüründeyse ki sizinki öyle gözüküyor, suyu süzebilen bir karışım. Olabildiğince küçük saksı. Umarım faydalı olabilmişimdir, kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4810 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Olmaz olur mu, faydalı oldunuz elbette... Saksı küçültme önerinizden anladığım, hoyam çok rahat. Sürgün yapıp keyif sürüyor. Saksıyı küçültmeliyim ki pabucun pahalı olduğunu anlasın. Ölümlü olduğu aklına gelsin. Soyunun devamı için çiçek versin. ![]() Tıpkı kurumasına yakın meyveli ağaçların çok ürün vermesi gibi...Bu yararlı olur sanıyorum. Suyunu da azaltsam mı acaba? Teşekkür ederim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4811 |
Ağaç Dostu
|
Sn Zeytinci, saksı küçük ebata gidince suyu da azatmak gerekiyor Doğru tesbit aynen dediğiniz gibi onu şaşırtın öyle şaşırsın ki aklı başına gelsin. Hoş benim carnosa süzüm süzüm süzülüyor ya!! ben de tercihimi carnosa dışından çıkıp türlerine geçtim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Ağaç Dostu
|
Evdeki mum çiçeğimi kaybettikten sonra, yeni arayışlara girmiştim. seradan bir çelik aldım ve köklendirebildim. Şu an çok sevinçliyim çünkü sürgün vermeye başladı. Ama bir yaprağı kalp gibi bir şekil almış normal midir? İlginiz için şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4816 |
Ağaç Dostu
|
Sayın zeytinci, koşullar uygun gibi. Ancak bol ışık öneririm, tül ardından 1-2 saat yumuşak bir ışık düşmeli bir taraflarına. Benim daha önce batı odasındaydı aydınlık bir oda olsa da aslında karanlık geliyormuş çiçeğe. Çok dik olmamakla birlikte birazcık güneş varlığını hissetmeli. Sizin etrafa sardırma görseliniz bana ilham verdi, nerelere asacağımı şaşırdığım Hoyamı uzun uğraşlarla sopalarından kurtarıp kendi çevresine sardım. O kadar uzundu ki sopaları dik durmuyordu... 1-2 ay önce de şaşırttım kendisini, yarım boy ufak saksıya iyi bir sukulent toprağına geçirdim. Şimdi bu koşulların etkisini bekleyip göreceğiz. Sayın yeşillim'e katılıyorum. Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 21:15 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4817 |
Ağaç Dostu
|
Sn yeşillim, Sn. todor'un 2007 yılında yazdığı mesajdan alıntı: ''Madagaskar yasemeni imiş. Daha sonra hakkında bilgi ararken aslında yaseminle değil mum çiçeği ile aynı familyadan olduğunu gördüm. Sadece çiçekleri yasemene benzediği için öyle isimlendirmişler. İşte yeni arkadaşım Stephanotis, Madagaskar yasemeni veya Hawai düğün çiçeği' Yani benim çiçeğim, mum çiçeği ile akrabaymış. Tevekkeli değil gövde yapısı, dalları aynen diğer mum çiçeğine benziyordu. İlginiz için teşekkür ederim. Düzenleyen mandalinci : 16-11-2011 saat 05:50 Neden: düzeltme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4818 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-11-2011
|
Herkese merhaba; Bugün benim de bir ufacık Hoyam oldu. Çok mutluyum. Ama saksısı çok ufak aldığım yer saksısını değştirmem gerektiğini söyledi. Araştırma yaparken bazı yerlerde succulent toprak da olur diyor acaba ne kadar doğrudur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4819 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-05-2011
|
mum çiçeğimde minicik de olsa bir uzantı görsem o kadar mutlu olacağım ki.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4820 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
bol aydınlık ya da kış güneşi gören bir yerde gelişimleri çok hızlanıyor.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4821 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Alıntı:
Hoşgeldiniz... Hoyanızın bir resmi yüklemeniz mümkünmü acaba? Hoyanızı satın almış olduğunuz kişinin önerisi saksı değişimi ise bunu yapmanız gerekir... Hoyalar için geçirgen bir toprak karışımı hazırlamanız gerekiyor öncelikle, bu konuyla ilgili birçok karışım önerileri bulabilirsiniz sayfaları bol bol okumanız gerekiyorki, arada bazen deneyimlerimizdeki hatalarıda okursanız bunları Siz yapmamış olursunuz... Not: Yeni saksınız 1,5 lt lik bir saksı olmalı.... Dersinize iyi çalışırsanız, istekleri karşılanan hoyalar 1 yaşını doldurmadan bile çiçek açabiliyorlar... Size kolay gelsin, bol çiçekli hoyanız olacağına inanıyorum ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4822 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili gülneva, hoyanızı bol aydınlık bir tül ardına alın. Sevgili k_elif, Saksıyı çok büyütmemenizde fayda var. Mümkün mertebe sadece sukulent toprağı ekleyin aynı saksıya. Ben de ondan ekledim. Çiçeklenmesi için sıkışması gerekiyor. Kendisi daha çok küçükse 1 yıldan evvel zaten çiçeklenmeyecektir. Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 21:14 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4823 |
Ağaç Dostu
|
Açtı mıydı bil ki O bakmaya kıyılmaz O Zeburdan kalma O göbeklerinde bir damla ateş O balmumundan bir şamdan Mum çiçekleri, Üç günlük ömürleri ya var ya yok Ama şânınla O kadarcık yaşamak da Yeter adam olana... Açtı mıydı - Can Yücel |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4824 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-05-2011
|
Alıntı:
işyerimdeki odamın bir duvarı boydan boya pencere. direk güneş almıyor ama çok aydınlık bir yerde. henüz bir gelişme yok. sabırla bekliyorum bakalım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4825 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili k_elif, Sakın ola sürgününe dokunmayın. Hemen kurutur. Ben o hataya Hoyam ilk geldiğinde düşmüştüm. Bir de, forumu incelerseniz, hoyanıza bu saksının bile büyük olduğunu göreceksiniz. ![]() Yumurta suyunu ben ayda bir vermekteyim. Sevgili gülneva, Çok aydınlık yanılgısına ben de düşmüştüm. Gelişmesi yavaş oldu. 1-2 saat güneş vuran bir tül ardında durmalı. Boydan boya almalı. Salona aldım ve bitki resmen kanatlandı. ![]() Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 21:14 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4826 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
Merhaba hoyalarımın fotoğraflarını eklemek istedim gelişimleri sanki biraz yavaşladı.Hoya bella nihayet yandan bir sürgü verdi gibi geldi bana .Hiç gübre vermedim artık gübre vermeye başlamalı mıyım? Yorumlarınızı beklerim teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4827 |
Ağaç Dostu
|
hoya lacunosa uzaya saplarda yaprak yok nedeni ne olabilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4828 |
Ağaç Dostu
|
Hoya obscura en az gelişme gösteren hoyam ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4829 |
Ağaç Dostu
|
Hoya bogor bunda 2 tane var biri enine diğeri boyuna gidiyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4830 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Firuzan, bu kadar Hoyayı nasıl buldunuz vallahi harika. Hoyayı asmak çok zorlamıştı beni, saksı etrafına sardım ama bitki öyle asıldığı zamanki kadar güneş alamıyor gibi geliyor, huzursuzum. Işık az alınca büyüme yavaşlıyor. Daha aydınlık bir yere almayı deneyebilirsiniz. Bir de yumurta haşlama suyundan bahsedilmişti. Ama tecrübeli üyeler daha fazla bilgi vereceklerdir. Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 20:44 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
hoya, mum çiçeği |
|
|