![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Sayın pekmezci, öncelikle Hoşgeldiniz aramıza... Sormuş olduğunuz soruyaya cevaben, Hoyalarda çiçeklenme olayı uygun toprak karışımı bulunduğu cephe düzenli sulama vs. çok önemlidir yaşına girmeden bile çiçek açtırabilirsiniz. Bunun gibi sorularınıza Hoya bölümü olarak birçok Hoyacı Arkadaşlarımızın bakım teknikleri ve deneyim başarıları gibi bilgileri bulabilirsiniz. Hoyalarla iligilenecekseniz mutlaka sayfalarda gezinti yapmanızı öneririm. Benim çiçek açmış olan Hoya carnosam 2. Yılında çiçeklendi... Ama benim çelik hediye etmiş olduğum bazı Arkadaşlarda 1. Yılını doldurup çiçek açanlarda oldu. Belli bir Yıl kriteri yok çiçeklenmesi için, sadece doğru bakım detaylarında gizli herşey... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Memet Bey, buradan bakınca carnosa! Yaprak arkaları, yeşil tonları ve üzerindeki beneklerin yoğunluğu varyete olabilme ihtimalini gösterir diye düşünüyorum. Muhtemelen h. carnosa tricolor'un bir nevi aslına dönüşü olan tek renk yoğunluğu da olabilir! |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Bunu bana yollayan arkadaşım carnosa olmayabilir diye yollamıştı. Ama o zaman daha mum çiçeği kardeşliğini bile yeni kurmuşuz, dışarıdan sipariş bile vermemişiz, o yıllar yani. Geçen seneden beri yaprakları bana farklı görünüyor, yanyana bir de çiçeklenen carnosa var ondan farklı, açarsa anlayacağım. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2010
|
Bazılarının 'orjinal' carnosa olduğunu iddia ettikleri Hoya motoskei olabilir. Beneklerinin fazlalığı bunu düşündürüyor. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2012
|
Çelikten 1 ay kadar önce diktiğim mum çiçeğimin toprağının hemen üzerinde minik siyah sinekler oluyor. Kendi hazırladığım enzim ve çeşme suyu dışında bir şey vermiyorum ve balkonun sadece akşam güneş batarken güneş gören kısmında duruyor. İki üç yaprak çıkardığı için yerinden memnun diye düşünüyorum ama bu sinekler konusunda yardım edebilecek olan var mı acaba? |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2009
|
Benin cornosam da açtı hemde üç tane çiçek salkımı var, gece bile kalkıp misler gibi kokluyorum, fakat makinem olmadığı için görsel paylaşım yapamıyorum.... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili memet, Çiçekler kişisel hoya sayfalarında kalmış . Buyrun, hoya carnosa şölenine ![]() Sevgili pembegül'ün muhteşem carnosası .... http://www.agaclar.net/forum/970845-post169.htm ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2012
|
pek sevgili hoyacım
3 köklü hoyam |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Maki, teşekkürler.. Carnosa birkaç yer gezdi ama yukarıdan ışık alan merdiven boşluğunu, kapı önünü seçti. ![]() Terasta kavruldu, ev içinde açmadı sonunda yerini buldu. Kışın donmuyor, yazın yanmıyor sanırım mutlu ki geçtiğimiz yıl da yaz boyunca çiçeklendi.. |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Sabah hazırda bekleyen başaklardan 2'sinin daha açtığını gördüm, üzerindeki çiçeğe ilaveten 3 etmişti. Benim için aynı anda birden fazla çiçek açmış olması bakımından bir ilkti, heyecanlandım biraz Dedim akşama fotoğrafını eklerim buraya... Ama sayfayı açınca gördüm ki Feriha hanımın carnosası yanında vaka-ı adiyeden kalacak benim fotoğraf (Pembegül'ün hoyasını saymıyorum bile ) Bir başak daha çıtırdamaya başlamış ama neye yarar ![]() Neyse ben de mezelerimi hazırladım; kokusuyla sarhoş olup avunmayı bekliyorum şu an, bakalım baş dönmesi yapacak mı ![]() |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Elek, önümüzdeki yıl daha çok çiçeklenecek emin olabillirsin. ![]() Bu ilk çiçekleri beklemek ve paylaşmak çok güzel, daha sonra bolca çiçeklenmeye başladı mı tekrara giriyor gerçekten ilk çiçek heyecanı başka.. Benim carnosa yı mahalleden taşınan biri bırakıp gitmiş, 8 yıl önce geldiğinde kocaman bir bitkiydi.. Yerini bulana kadar bir süre açmadı ama artık her yıl düzenli açıyor ilave besin bile vermiyorum. Korkudan çok eskiyen toprak saksısını değiştiremiyorum. Biraz sabır çok daha fazla çiçek açacak büyükleri gibi.. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili feriha, Benim yetişkin olarak saksıyla satın aldığım carnosaya da bir türlü gereken ortamı sağlayamamıştım. Dünki mesajından sonra, terasın kuzey cephesine direkt yakıcı yaz güneşini almayacağı taşıdım. Umarım yerini sever ve çiçeklenir. Boyundan utanması gereken çiçeksiz carnosam ![]() ![]() Saksı altlığını taşımayı unutmuşum. Fotoğrafa bakmasam farketmeyecektim ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-08-2010
|
Arkadaşlar merhaba. Anaç bir hoya carnosam var. Forumdan aldığım bilgiler neticesinde ilk çiçeğini açma yolunda. Çiçek sapları 1 cm kadar ve tomurcuklar iri bulgur tanesi büyüklüğünde. Ama benim 3 gün sonra bir ay sürecek tatile gitmem gerekiyor Sizlere sorum şu; çiçeğim ne zaman açar ve çiçek üzerinde ne kadar kalır? Yani ben nazlı hoyamın ilk çiçeğini görebilecek miyim? |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu sabahki fotoğrafı Arka tarafta açmış bir salkım daha var, ama kareye giremiyor... Fotoğraf kalitesi pek iyi olamadı; ancak sandalyenin üzerinde, düşmemeye ve yanındaki diğerlerine dokunmamaya çalışarak ancak bu kadar çekebildim. ![]() Fotoğraftaki salkımlar geçtiğimiz haftalarda tek tek açıp döküldüler. Bu 2. çiçeklenmeleri; bu sefer ne oldu da hep beraber açalım dediler bilemiyorum ![]() Son olarak herkesin bu mutluluğu yaşamasını isterim... |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili tiya, Teras kat özlemim hep vardı, biliyorsun. Bu daire de tesadüf oldu. Sen geliyorum de, ben her 2 kata bir dinlenmen için sandalye koyarım yanında bir barda soğuk su ile 4. kat olduğu için zorlanmazsın güzel arkadaşım.Balkonda çok sayıda bitkim var gibiydi , teras bomboş kaldı. Seneye dolu dolu bir teras düzenlemeyi çok istiyorum, bakalım ![]() Bu arada sizlere şikayet ettiğim carnosam, beni utandırdı. Dün biraz yakından inceleyince 3 tane çiçek sapı gördüm ![]() ![]() Hepsi yeni sürgünlerden geliyor. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-06-2012
|
Sevgili Pembegül'ün hediyesi yavru Hoya, şimdi yeni evinde ![]() Umarım yerini yurdunu sever, büyüyüp bize mis kokulu çiçekler açar ![]() Pembegül'e çok teşekkür ederim! |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Memnuniyetle ![]() Düzenleyen maki01 : 24-06-2012 saat 23:43 |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu güzellik de bu başlıkta da yer almalıydı. Kişisel başlıklarda kalınca göremeyebiliyoruz. Sevgili güldeste-'yi kutluyorum. http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...htm#post989343 |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| hoya, mum çiçeği |
|
|