![]() |
|
![]() |
#3481 |
Ağaç Dostu
|
Sayın bitkiseli, yardımcı olmak isterdim ama mum çiçeği konusunda tecrübeli değilim, çeliğiniz de biraz karışık gözüküyor. Sayın İklimsiz'in bana bir önerisi vardı, uzunca bir saksıya çeliğinizin dal kısmının tamamını yatırın ve yapraklar dışarıda kalacak şekilde toprakla örtün demişti. Böylece tüm boğumlardan köklenme ve filiz çıkarma şansı olacak sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Ağaç Dostu
|
![]() Çeliğinizin boyunun 20 cm. civarında olduğunu varsayarsak, yapraklar dışarıda kalacak şekilde sapını toprağa gömün, yatırın yani. Sarmaşık köklendirir gibi. 20 gün, bir ay kadar sonra tüm gövdenin köklendiğini göreceksiniz. Resimde işaretli yerlerden keserek saksılara alabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-07-2006
|
Teşekkürler, hemen sudan çıkarıp dediğiniz gibi yapacağım, yalnız evde torf kalmamış bahçedeki topraktan kullanacağım umarım sorun olmaz, gelişmeleri buradan paylaşırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3484 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-07-2008
|
Dün akşam komşumuz mum çiçeğinden koparıp getirdi. Hemen suya koyduk köklenmesi için. Eski bir çaydanlığa koydum ama dibi kireçli baya. Problem olur mu acaba? Bir de aşağıda Sn. İklimsizin gösterdiğine göre bizim çeliğin boyu baya uzun gibi duruyor. Direk güneş almayan ama aydınlık bir yerde duruyor şu an. Yaptığımız bir yanlışlık var mı acaba? Çeliği kesmek bölmek gerekir mi? Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
/
Giriş Tarihi: 15-08-2008
|
Benim hatırladığım kadarıyla çiceklerinden ballar damlıyor ve taze çiceklerden harika bir koku yayılıyor.Gece kokuya çok hassas olanlar yanında uykuya dalamazmış.Biz çocukken kezban teyzenin çiceklerine dadanıp koparıp koparıp balını emerdik. Düzenleyen keçi boynuzu : 13-09-2008 saat 10:57 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Ağaç Dostu
|
Mum çiçeğinin yerlisi (kokusuz) nasıl oluyor, benziyorlar mı birbirlerine? bizdekilerin kokulu mu kokusuzmu olduğunu nereden anlayacağız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Ağaç Dostu
|
Bu güzel çiçek için forumdaki Aeschynanthus radicans başlığına bakabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-12-2007
|
Dikmiş olduğum 4 mum çiçeği çeliğinin hepsi tuttular. Bunları dikerken yanlarına destek olsun diye 3 üne şiş birtanesine kurşun kalem batırmıştım. Yanında şiş olanlarda köklenme daha az olurken ,kurşun kalem olan bardaktaki(şeffaf plastik bardağa diktim) mum çiçeğimin kökleri bütün bardağı sardı. Bunun Kalemle bir ilgisi olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
/
|
Kurşun kalemin sivri uçu toprakta değil değil mi? Zira bildiğim kadarıyla zehirliydi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-09-2008
|
mum çiçeğim
![]() ![]() ![]() İlk denemem umarım bir hata yapmam. Bakalım resimleri eklemeyi başarabildim mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3492 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-12-2007
|
Alıntı:
Köklenmeye yardımcı olduğunu düşünüp, az kalsın diğer saksılarada kalem batıracaktım. Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
/
|
tahminim o ki kalemin daha kalın olması daha az sallanma ve daha çok destek sağlamış olabilir bir de kuru dalla deneseniz bakalım ne olacacak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
Bende yerli mum çiçegi tohumu var elımde ılk açtıklarında küçük kalp şeklınde açıyolar .Tohumlar toplu ıgne topuzu kadar 2 gunde çimlenıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3496 |
/
|
bende mum çiçeği olsa tohum yapması imkansız çocukluğumun belli başlı lezzetlerinden biri mum çiçeği balı üstünde çiçek bile durmaz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
neden bahsedıyon çiçegin cinsini yazarmısın bende yerlı mum çiçeği tohumu var ektım daha mınnacıklar bu çiçegin tohumu yoksa ben susam sı ektım yoksa |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, bir süredir bu başlıkta yerli mum çiçeği, yabancı mum çiçeği diye ayrımlar yapılmakta. Yerli mum çiçeği dediğiniz Aeschynanthus radicans ve forumda ayrı bir başlığı ve çiçeğin resimleri mevcut. Burası ise hoya carnosa başlığı. Mum çiçeğinin tohumları olur. İlgilenenlerin e-dergi mum özel sayıyı bir kez daha okumalarını tavsiye ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 |
Ağaç Dostu
|
mum cicegi tohumu
Selam arkadaslar, soz verdigim uzere cektigim mum cicegi tohumunun fotograflarını yolluyorum. Kardesimin acık balkonunda duruyordu bu cicek, kendileri yazllıga gittikleri icin bakımsız kaldıgı halde, gordugumde guzelligine inanamadım. Ozellikle ikinci fotografta tohumun yakın goruntusunu almaya calıstım. Ama cicegin genel goruntusunu de sizlerle paylasmak istedim. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-03-2007
|
KozanDağı
Sevgili DKP dan aldıgım 3 çelik. Teşekkurler DKP . Düzenleyen Mine Pakkaner : 21-09-2008 saat 23:04 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3504 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-09-2008
|
şekerden yapılmış mübarekler,allah ne güzel yaratmış.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
/
|
Bu arkadaşta Benim google görsellerden bulduğum bir fotoğraf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Ağaç Dostu
|
Bendeki mum çiçeği 3455 nolu mesajdakinin aynısı kokulu. Sizlere köklendirici ile toprakta köklendirdiklerimden resim gönderiyorum. Sizlere göndereceğim suda aynı büyüklükte ve suda köklenmiş olanları. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili İlkin yaşını sordum kardeşime ben onu çöpten bulduğumda cılız zavvalı bir haldeydi dört senedirde bende dedi, hiç bir özel işlem görmemiş bahceden buldugu topraga ekmiş yaz kış balkonda akıllarına geldiginde su veriyorlar bu yazda bırakıp gittler . tohum tutma işini arılar yapıyor diyecem. herkeze bol çiçekli günler. saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Ağaç Dostu
|
Çeliğim tam bir aydır toprakta, resmini ekliyorum, evde tam boyuna göre bir karton kutuyu önce poşetşedim sonra toprakla doldurdum,artık ayırıp saksılara alsam mı acaba,köklenmiş midir? Resmi düz koyduğumda hata veriyordu bu şekilde yüklemez zorunda kaldım, kusura bakmayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
hoya, mum çiçeği |
|
|