![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-07-2006
|
bende mum çiçeği istiyorum hem de şiddetle!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Arzu26 aramıza katılmana sevindik.yeni üyeler bölümünde kendini tanıtırsan daha da sevineceğiz. siteye aktif katılımını bekler,seni mumçiçeği kardeşleri arasında görmeyi çok isteriz. sözünü ettiğin diğer ağaçları forumlarda sorarsan bilen arkadaşlar yardım edeceklerdir. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
|
teşekkürler.malesef acı portakala hiç bir yerde ulaşamadım.küçük saksıda küçücük portakallar veren ve üstelik yedi veren bi bitki.ama yok.... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Arzu sanırım behsettiğin portakal Panama portakalı diye bilinen iç mekan bitkisi olarak kullanılan portakal çeşidi. Resmini bulamadım ama hakkındaki bilgiyi linkte bulabilirsin. Bitkinin teminine gelince ben İzmir Tire de bitki yetiştiren bir arkadaşımda rastlamıştım. İzmir Tire, Bayındır veya Ödemişte bu bitkiyi bulmak mümkün. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
|
http://www.humeyraozdamar.net/limonagaci.htm işte çin portakalı panama portakalı acı portakal işte bi sürü ismi olupta satılan yeri olmayan ve de sahip olmak istediğim portakalın resmi... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-06-2006
|
selamlar, arkadaslar bendekl mum çiçeginin yapraklarının üstünde beyaz bişeyler oluştu.onlar için ne yapabilirim?yeni çelik 3 tane daha var.onlara da bulasırmı? |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
sonra zararlılar için evde hazırlanabilen ilaçlar bölümünü oku orada gerekli olan ilaç anlatılıyor. |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2007
|
Alıntı:
Ya gerçekten ağlayacağım.Eşimin rahmetli anneannesinden neredeyse 15(benim bildiğim bu, biz evlenmeden önce de bu çiçeğin olduğunu biliyorum varın zamanı siz düşünün) yıldır yetiştirdiği mum çiçeğinden aldığımız çelikle biz de neredeyse 10 yıldır sorunsuz ve çok az bakımla (ama kapalı balkonda güneşli bir yerde) mum çiçeğini yetiştiriyorduk.Çok güzel kokusu olan mumsu-pastel kıvamlı çiçekleriyle göz dolduruyordu.Sonra bir yerden hediye gelen başka cins bitkiyi balkona koymamızla olan oldu.Beyaz küçük bitler bizim yadigar mum çiçeğine de sarıldı.Ve aldığımız ilaçlar da fayda vermedi.Bitki gün geçtikçe soldu yaprakları kurudu.Malesef sonunda bitkiyi kaybettik. Şu anda inanın bu forumu okurken içim sızlıyor.Keşke daha önceden baksaymışım diye ve size bir tavsiyem sakın işporta tipi gelgeç iş yapan çiçekçilerden fikir almayın.Ben pişman oldum . |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2005
|
Kirmizi hızlı yayılan ve ilaçla başedemiyeceğin bir hastalık.Başıma geldiği için biliyorum.Koca mum çiçeğimi budadım bu yüzden.Yakında bitki bulundurma.Elinle bir süre hergün takip ederek temizlemen lazım.Hızlı yayılır.Üzerindeki pamuksu yapı içindeki böceği herşeyden koruyor.Genelde yaprak arkalarını ve diplerini sever.Bitkinin her tarafını hergün iyice taramalısın. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-06-2006
|
memet abinin yolladığı mum çiçeği çeliğinin gelişme aşamalarını burada sergileyeceğim. (hem de en başından başlayarak) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ![]() Düzenleyen ibuprofen : 09-12-2006 saat 12:56 |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-07-2006
|
ben bu siteyi bu akşam keşfettim. çok hoşuma gitti. anneminde mum çiçeği var oniki yıllık falan. şimdi çiçekleri var hemde yapraklarından çok çiçek taşıyor şu an. annem onu balkona yerleştirdi. yıllardır orda yaşıyor. halinden memnun olsa gerek ki sürekli çiçek açıyor. yani yaz süresince .ama ben bu çiçeğin bu kadar değerli bir çiçek olduğunu bilmiyordum doğrusu ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-07-2006
|
bizimde çok güzel çiçek açan 5-6 metre boylarında bir mum çiçeğimiz vardı açtığında tüm salon mis gibi kokusuyla dolardı ama maalesef taşınırken kurudu ( ve ben şimdi tekrar bulamıyorum.. neyseki burada çiftlik girişimleri başlamış herkeste birer ikişer üretim oluyor. artık biraz daha gelişince banada düşer inşallah bir tane ) özellikle ibuprofen! senden bekliyorum.. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-06-2006
|
Alıntı:
benim de senden bi ricam olacak bu arada... benim mango yetiştirme konusundaki beceriksizliğimi gördün sanırım, benim için bir mango çimlendirebilirsen çok iyi olur. saksının kenarına bi de benim için at ![]() |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-07-2006
|
teşekkür ederim şimdiden. saksının kenarı sana rezerve ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-06-2006
|
selam... çiçeğimi budadım ve bir sürü çeliğim oldu.çillenirse isteyenlere gönderebilirim. gerci olur mu bilemiyorum ama bekliyorum şimdilik.. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Yeni Üye
|
bana da gönderebilirmisiniz? |
|