![]() |
|
![]() |
#482 |
Ağaç Dostu
|
Ben dün bir dal mum çiçeği kopartıp suya koydum dalı kopardığım yerde yere dökülmüş kuru mum çiçekleri vardı birkaç tane de onlardan aldım tohumdur diye . Evde inceledim tohuma pek benzemiyor. Mine Hanım bu mum çiçeğinin tohumları neresinde oluyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Ne renk sizin ki |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Ağaç Dostu
|
Mine Hanım acil yardım!2 yıl önce koparıp ektiğim hatta büyümüyor diye daha önce size danıştığım mum çiçeğim ile ilgili bir sorun var. Dün mum çiçeğimin saksısını değiştirmek için gövdesinden tuttuğumda elimde kalıverdi. Sonra bir baktım ki zaten kök namına bişey kalmamış sanki çürük bir odun parçası gibi olmuş ve toprağın içinde 5 mm boyunda birçok ayağı olan kırkayağın minik hali gibi bir böcek var. Şu anda mum çiçeğim suyun içinde içine yarım aspirin ekledim. ne yapmalıyım ne önerirsiniz? Sayın Elfogi pembe çiçekli olanından kopardım. Fakat evde size sözüm olan farklı bir tür daha var ama ben onun mum çiçeği olduğundan şüphe ediyorum. Çiçek verirse fotoğraflarını eklerim.Onun çiçekleri kırmızı ve bordo. Hasta olan mum çiçeğimde pembe olandan. Düzenleyen Ophrys : 09-09-2007 saat 13:32 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Ada Pempeye Geçmiş olsun.Pempeden olur ozaman .. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Ağaç Dostu
|
Öncelikle teşekkür ederim. Toprağı böceği görür görmez attım zaten. Şu anda suda. Çürük kökünü kestim. Yapraklar çok sağlıklı görünmüyor. Sanki suyunu çekmiş gibi görünüyor. Gelişimini sizinle paylaşırım tekrar teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Ağaç Dostu
|
Sabirla Beklerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#492 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
Merhaba, Yukardaki gübreyi nerede bulabiliriz? Teşekkürler. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Ağaç Dostu
|
![]() Herkese Merhaba, Aranıza yeni bir mum çiçeği kardeşi katıldı. ![]() ![]() Herkese çiçekli bir pazar sabahı, yine bol çiçekli, bol güneşli bir yeni yıl dileklerimle... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-12-2006
|
merhaba arkadaşlar, Bu forum konusuna ancak ulaşabildim. Bu çiçek annemde de vardı. Çok güzel çiçek açardı ve salon mis gibi kokardı. Sonra sanırım birisine verdi annem. Utanarak söylüyorum ki o zamanlar yani ergenlik dönemi, çiçeklerle pek ilgilenmezdim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Loransay, forumun sanat başlığını bulup, katkıda bulun, bende mum çiçeği kardeşlerinin Eskişehir'e ulaşmasına katkıda bulunayım... Şaka bir yana ağaç ve sanat başlığında görmeyi isteriz seni.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Yeni Üye
|
hemen bu konuyu araştıracağım sayın memet. Siteyle ilgili problemler giderildiyse çok güzel fotoğraflarım var. Bir ara denemiştim ama fotoğrafları yükleyememiştim. Tekrar yüklemeyi deneyeceğim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Ağaç Dostu
|
Gördüm çok şirin .İnşallah sağlıklı bir şekle döner.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
agaclar.net
|
Aşinantus çok güzel zarif bir bitkidir. Güle güle büyütün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Ağaç Dostu
|
Herkese iyi günler, 10 yaşında olan mum çiceğim çiçeklerini açmaya başladı. Yıllar var, üzerinden çicek koparmıyorum. Biliyorsunuz mum çicegi, çiçekler döküldükten sonra arta kalan çiçek sapcığı tekrar, sonraki yıllarda açılıp tekrar çiçek veriyor. Açılan çicekleri koparmazsanız bir yıl sonra mum çiceğiniz üzerindeki çiçek sayısı iki katı olabilir. Bunları bildiginizi biliyorum, yine de çiçeklerin cazibesine aldanıp onlari koparmamamaniz icin tekrar edeyim dedim. ![]() Mum cicegi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
hoya, mum çiçeği |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|