![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2007
|
Sayın Sevilay, hoşgeldiniz.. Direncinizi kırın mutlaka, hatta evinizde şimdiden hoya çeşitleri bölümü diye bir yer ayırın ![]() Sayın dkp; yok yok umudunuz niye azalıyor ki? . Şu veya bu şekilde, en geç 2-3 hafta içinde bu hoya türleri işi çözülecek.. Şu hangi türlerin sipariş edileceği konusuna gelince; bence ilk başta kendi isteklerimizden biraz feragat edip; mümkün olduğunca fazla tür getirmeye çalışalım (hoyadag'ın değindiği üzre).. Yani özel tür seçmek yerine, kaç tane istediğimizi belirtirsek; mümkün olduğunca farklı hoya türü getiririz. Böylece artık yurtdışına fazla bağımlı olmadan, kendi aramızda çelik alışverişi yaparız diyorum.. Yani, her birimiz farklı hoya türü büyütür; ve bu tür ülkemizdeki mum kardeşlerine dağıtılacak o türün çeliklerinin annesi görevini üstlenmiş olur.. Ne dersiniz? Hollanda'lı üreticinin sayfasında kaç tür var diye bir saydım inanmazsınız; 132 tür varmış.. Bu biraz uçuk bir rakam ilk aşamada.. Ama şöyle yapsak; Bir "istenen mumçiçeği türleri" listesi oluştursak; ve bu listeye isteklerini ekleyenler, hep bu listede olmayan türlerin ismini eklese.. Böylece yukarıda bahsettiğim gibi, maksimum sayıdaki türü ülkemize getirtmiş oluruz.. Böyledir önerim ![]() mucip bey, ilginç katkılarınızı severek okuyorum ![]() kiiirmiziii nerelerdeydiniz ![]() ![]() Selamlar.. |
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
hoya, mum çiçeği |
|
|