![]() |
|
![]() |
#1652 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2007
|
Alıntı:
![]() selamlar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1654 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, forumun bazı yerlerinde hoya bitkisinin ve damlalarının zararlı olup olmadığı konusunda mülahazalar olduğunu hatırlıyorum. Araştırma yaparken Nebraska Üniversitesinin evde yetiştirilen bitkiler için hazırladığı zehirlilik durumlarını gösteren bir kaynak buldum. Bu belgeye göre Hoya Carnosa tamamen masum. Evde yetiştirdiği diğer bitkilerinin de toksitite durumunu merak edenler buyurun. Bu arada linki açabilmeniz için bilgisayarınızda Acrobat Reader programının kurulu olması gerekli olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1660 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-11-2006
|
Hoya celikleri
Herkeze selamlar, Hoyasever arkadaslar, forumdan bir arkadas ile ozel gorusmemizde, bana, hoya celikleri bulup bulamayacagi sordugunda arastiririm demistim ve birkac gunluk arastirma sonucu burada hoya celikleri satan biriyle tanistim.Surekli degisen turlerde celikler uretiyor ve suan elinde hazir olarak alti turun bulundugunu ve bu turlerin ise sunlar oldugunu ogrenmis bulunmaktayim; hoya carnosa compacta hoya keysii hoya bilobata hoya wayetii hoya carnosa tricolor hoya bella Buradan (Hollanda) Turkiye ye posta ucreti 2kg. ye kadar 17,50 euro oldugu icin en az 50 celik bu kiloyu tamamlar diye dusunduk ve bunun icin fiyat sorduk. malesef celikler 5 euro dan asagiya cekemedik. Bu fiyati cok gormeyen arkadaslar olursa toplu bir sekilde bu celikleri size gonderebilirim. Dagitimini, ozelde gorustugumuz ephesos adli arkadas ustlendi. Celiklerin fotolarida sunlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1662 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-06-2006
|
Selam. Ben mum çiçeğinizi nasıl temin edebilirim. Sizinle nasıl irtibata geçebiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1663 |
Yeni Üye
|
Selam. Sayın qitted; ben mum çiçeğinizi nasıl temin edebilirim. Sizinle nasıl irtibata geçebiliriz. İstanbul da oturuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1664 |
Yeni Üye
|
Kimin elinde mum çiçeği çeliği varsa, farketmez. Bu kadar övgüden sonra merak ettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1665 |
Ağaç Dostu
|
uyarın teminedebileceği türlerin resimleri
seçim sizin arkadaşlar ben seçtim bile ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1670 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-07-2007
|
Arkadaşlar ben mum çiçeği çok yetiştirdim ancak pazarlayamadım şimdi elimde 50 adet kadar var boyları 30 cm ile 2 mt arasında türkiyenin çarpıklığı işte burda biz çiçekçiler sanayii bakanlığına bağlıyız ama mualesef hollanda gibi sanayii muamelesi görmüyoruz. hollandadan yazan arkadaşın belirtiği fiatlara göre bizler satış yapabilsek üretim miktar ve kalitemizi onlardan daha iyi yapacağımıza inanıyorum sektör can çekişiyor. hoya isteyenlere hediye edebilirim. hoşçakalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1672 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bakın Sevgili Mucip Gürbüz derdinize derman olmaya ne kadar yakın. (Not: Sevgili Qitted gördüğüm kadarıyla son mesajını Aralık 2005 te göndermiş. Yine de kendisini Hoya bitkisine yaptığı hizmetlerden dolayı şükranla anıyorum.) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1673 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ancak burada birçok hoya tutkunu arkadaş var, bu nedenle hoyalarınıza yoğun bir talep geleceğinden emin olabilirsiniz. Sizin gibi bu işi meslek olarak yapan uzmanlarımızdan çok şey öğrenebileceğimizi düşünüyorum. Bir de müsade ederseniz bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. Burada kendinizi tanıtırsanız tüm arkadaşlar sizinle tanışmış olurlar. Ayrıca dikkat ederseniz arkadaşlar forumda Türkçe yazım ve imla kurallarına dikkat etme hususunda özel bir gayret gösteriyorlar. Sizlerin de hassasiyet göstereceğinizden şüphem yok. Tekrar hoşgeldiniz, selamlar, sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1674 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Alıntı:
2 mt olanın fiyatı nedir .Türü ve rengi nedir.Kokulu mu? Bence elinizde hiç kalmaz.Burda açıklarsanız seviniriz.Biz çelikten diktik ama hazır sizde büyümüşleri varken almak isteriz.Bence bu çiçeği yaygınlaştırmalıyız.Keşke yakın olasada gelip baksak.Herhalde bir kaçtane alabilrdim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1675 |
Ağaç Dostu
|
Ben Uyar11 in teklifine sıcak bakıyorum ve sipariş vereceğim , katılmak isteyen arkadaşları beklerim bu ücret içinde posta masrafıda var ben bu türleri bulamadım hiçbiryerde . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1676 |
Ağaç Dostu
|
Sayın mucip bey elinizde kaç tür var bende olmayanlardan varsa uyarın belirttiği fiyattan sizdende alabilirim , pardon ama şimdiye kadar neredeydiniz ? ![]() Ayrıca problem bence sanayi bakanlığından çok yerli üreticinin gelişmeleri takip etmemesi , yenilik üretmeyi bırakın böyle ciddi anlamda bir amaçlarının olmaması , bilimsellikle işlerinin olmaması , karadüzen üretime devam etmeleri , kendilerini tanıtamamaları , piyasayı italla doldurmaları ki bu üretimden hemdaha kolay hemdaha karlı kısa vadede , bu iş için kalifiye elemen yetiştirilmesi için ilgili herhangibir kurumla başvuru ,talep **** baskılarının olmaması , rekabetten korkmaları , yeterince ticari bilgiye sahip olmadıkları için işi hiçbirbitkiyi tanımayıp siparişleri katologlardan veren ithalatçılara bırakmaları (hepsi için geçerli dewğil ithalatçıların hepsi alınmasın) saydıkça sayılır lütfen iyneyi önce kendimize batıralkım. teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1677 |
Ağaç Dostu
|
Mucip bey, gördüğünüz gibi arkadaşlar sıraya girmeye başladı bile. Demek ki hedef kitleyi bulamamıştınız. Sanmıyorum ama elinizde hoya carnosa haricinde yetiştirilmiş türler olduğunu söylerseniz, ertesi sabah kapınızda bir grup insanla karşılacaksınız demektir. ![]() Elinizde sadece carnosa cinsi bulunuyorsa üzülmeyin, iki, üç aya kalmaz 50 fidenin yerinde yeller esmeye başlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1678 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Hele birde çiçekli ise hemen talibim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1679 |
Ağaç Dostu
|
Mucip bey aramıza hoşgeldiniz. ![]() Çiçekleri pazarlayamamış olmanız çok üzücü. ![]() Lütfen elinizdeki mum çiçekleri hakkında bizi aydınlatın. Fiyatı, boyu, cinsi.. Ben şimdiden birine talibim. ![]() Ancak fiyat konusunda bilgilendirme yaparsanız belki daha fazla alabilirim. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
hoya, mum çiçeği |
|
|