![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-07-2007
|
İş çıkardık diyeceğim ama çiçekleri sevdiğinizi biliyorum. Gördüğüm kadarıyla da maşallah teşkilat hazır her şey var, ay da hilal olmadığına göre geleceği hayırlı demektir Hoşçakalın. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-06-2006
|
Bende kesin olarak bir çeliğimi kaybettim,daha kesin olmamakla beraber serpens i de kaybedeceğim sanırım.Çünkü onu köpeğim kökleyip azıcık dişlemiş.Ben suda köklendirdim arkadaşlar,Ve 2 tanesi tuttu.Serpensi de kurtarırsam bir kaybım olacak. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
|
Hoya onychoides kaybettiğim cins bu.Odunsu olarak gelmişti.Kendini hiç toparlayamadı.Ama ben hala toprakta tutuyorum belki bir mucize olur diye.Bu arada Serpens'in durumu hiç iyi görünmüyor.Diversifolia küçük bir yaprak bile çıkarmaya başladı.O kesin artık tuttu.Silverpinkim köklendi ama onu da köpek sökmüştü.Umarım hasarı yoktur.Şimdilik bir terslik görünmüyor ama serpens sararmaya başladı ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
|
Sizlere bana ilginç gelen birşeyi söylemek istiyorum.Mum çiçeğinin yazın açtığını bilirdim ben.Bilgim mi yanlış bilmiyorum ama benim carnosa'm çiçek açıyor yeniden arkadaşlar.Bu normal midir? ![]() |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İşte sayın kiiirmiziii bu çiçeğin bakımının aslında ne kadar kolay ve ne kadar amatör işi olduğunun ıspatı, ben yeri uygun olursa kışında çiçek açabileceğini söylemiştim ama herkes galiba inanmamıştı, biz seraları yetiştirdiğimiz bitkininin bütün isteklerini yerine getirmek için kullanırız o bitkiye göre iklimlendirme yapar tüketicinin satın alacağı en erken zamana yetiştirir hem sorunsuz satış yapar hem para kazanırız, örneğin; sardunya mart, nisanda çiçek açmış satışa hazır olurlar. Hoya carnosa'nın çiçek açmış olması çok normal, bu herkese örnek olsun, ben ayrıca Hoyadag'ın ablasının verdiği cevabı da yazmasını rica ediyorum, gerçi sayın Balıkçı hislerime sağolsun tercüman olmuş ama ben yinede ilk ağızdan duymayı tercih ederim. Kutlarım sayın kiiirmiziii bravo. Herkese sevgi ve selamlar. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Ne kadar şanslısınız aman maşallah. ![]() Kışın da ortam müsaitse çiçeklendiğini okumuştum. Sıcak bir ortamda mı bulunuyor çiçekleriniz kiirmiziii? Merak ettim. Cam kenarında mı? Günde ne kadar güneş alıyor, hangi zamanlar güneş alıyor söyleyebilir misiniz? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Sevgili kiirmiziii çok şanslısınız.Koku var mı? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
|
Sevgili İlkin; Çiçeğim pencere kenarında duruyor ve sadece sabah güneşi alıyor .Saat 11:00 ,11:30 a kadar.Öğleden sonra güneş gelen tarafı kapadım.Çok fazla da sulamıyorum.Sizlerin burda yazdığı gibi oksijenli su,toprak kap ya da başka benzeri şeyler hiç kullanmadım.çelikken suda köklendirdim ve toprağa diktim.O kadar. Bence çok teferruata da gerek yok.Nitekim yeni aldığım çeliklerden ikisi de tuttu aynı yöntemle.Yaprak bile çıkarmaya başladılar.Diğer ikisini köpek köklemeseydi onlar da tutacaktı.Ama dediğim gibi özel birşey hiç yapmadım.Elfogi;evet kokuyormuş ama ben almıyormuşum Yaz sonunda farkettim... |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merhaba Kırmızıı , Bitki kaç senelik? Bulunduğu ortam kaloriferli mi? |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkürler sevgili kiiirmiziii. Gerçekten de özel bakım istemeyen bitkiler. Benim serpens ve silver pink de minik yapraklar verdi. Serpens'inki daha belirgin değil ama görüyorum geldiğini Benim evimde de cam kenarında duruyorlar. Sabah çok az güneş geliyor. Bakalım neler olacak. Sağolun bilgiler için tekrar. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
|
Sevgili Yukka;mum çiçeğim 2006 'nın martında çelik olarak geldiler.O yazı büyümekle geçirdiler.Ve bu yaz inanılmaz oranda çiçek açtılar.Yapraktan çok çiçeği var diyebilirim.Sanırım çiçek sayısı 50-60 ı buldu.ve hala yeni tomurcuklar vermeyi sürdürüyor.Antalya da olmamın mevsimsel olarak etkisi bence büyük.Bence bu çiçeğin büyümesindeki tek ve en büyük etki sabah güneşi.Burada kalorifer çalışsada çok uzun süreli olmaz.O yüzden onun sıcaklığının çok etkisi olacağını sanmıyorum.Bu arada teşekkür ederim Mucip abi.(bende abi diyebilirim değil mi?) ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili kiiirmiziii, Abi demek çiçek açtıranlara serbest ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Kalorifersiz ortamlarda bu çiçeğin daha mutlu olduğunu düşünüyorum. Kalorifer olunca ne yaparsak yapalım ortamın nemini ayarlıyamıyoruz ve mum çiçeklerimiz bizi bekletmeye devam ediyor ![]() Bir iki soru daha sevgili Kiirmiziii ya : Çelik diktiğiniz saksının ölçüsü nedir? Saksı değiştirdiniz mi? Toprak ne çeşit? Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaçsever
|
Çelikler çillendiğinde 3 küçük saksıya diktim.3'ünü de farklı pencere önüne yerleştirdim.Çünkü yerini sevmesi çok önemliymiş diye duymuştum.Bir süre gözlemledim.Sonra niyeti bozup en büyük boya yakın bir saksı aldım,çiçekçilerden aldığım toprağa 3'ünü birden aynı saksıya diktim ve şu andaki yerine koydum.Aldı başını gitti bir anda her üçüde.Yalnız geçen yaz buradaki çiçekçileri dolaşırken doğal gübre buldum.Ve dibine bi miktar toprağının üstüne ondan koydum.Sadece bu kadar... |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaçsever
|
Sizlere resmini göndereyim.Bu sardırdığım düzenekte Koçtaş'ta modelini görüpte,aldığım çubuklarla kendimin yaptığı bir düzenk.Çiçek derli toplu oldu. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Maşallah pek güzel olmuş.İşin sırrı sabah güneşi ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili kiiirmiziii harika bir görüntü çıkartmışsınız ortaya. Büyük bir merakı da gidermiş oldunuz ayrıca bu resimlerle. Teşekkürler ![]() Sizin bir küçük çeliğiniz 1 yılda bu kadar mı uzadı? Toplamda 3 çelik de olsa mum çiçekleri bir yılda bu kadar boy atabiliyor mu ? |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok güzel Memet Bey, gözünüz aydın, ayrıca darısı başıma Bana da sevgili İklimsiz çelik göndermişti, onları tutturdum yeni yapraklar verdiler ama o kadar küçükler ki bakıp bakıp "Bir de çiçek açtıklarınızı görseydim" diyorum.![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-06-2008
|
Mum çiçeklerinin 7 yılda bir çiçek açtığı efsanesi doğru galiba?? |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaçsever
|
kiiirmiziii
Bana gelenler diversifolia,silverpink,serpens ve onychoides. onychoides ki; en çok istediğimdi,çünkü kırmızı idi,geldiğinde odunsu idi,hiç de toparlayamadı ve sanırım öldü.Cummings yaprakları sarardı,ölmek üzere.Silverpink köklendi fakat yaprak çıkarmak gibi bir kaygısı yok henüz,öylece duruyor.Diversifolia büyüyor,3 yeni yaprak çıkardı. Düzenleyen kiiirmiziii : 02-12-2007 saat 16:13 |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaçsever
|
Acil yardım.
Diversifolia da sorun başladı sanırım.resmini koyuyorum buraya.lütfen ne yapabilirim bilgi verebilirmisiniz? |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
|
resmi gönderiyorum |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Veda ve Teşekkür
Arkadaşlar, tüm Mum Çiçeği dostları hepinizi sevgiyle selamlıyorum, Açıklayamayacağım tamamen şahsi ve özel birtakım nedenlerden dolayı, şimdi öngöremediğim uzun bir süre için sizlerden ayrılmak zorunda kalıyorum. Bunun beni ne kadar müteessir ettiğini tahmin edebilirsiniz. Bu güne kadar sizinle çok şey paylaştık, çok güzel günlerimiz oldu. Beraber sevindik, beraber üzüldük. Hatta bir kısım arkadaşlarımla beraber uykusuz kaldığımız günler de oldu. Acısıyla tatlısıyla, uzun sancılı bir sipariş sürecini de beraber yaşadık. Bu çiçeğin sevgisi ile hepbirlikte delice işler yaptık. Bir itirafta bulunayım, bir süre siteye yeni üye olan arkadaşlarıma, mum çiçeği kardeşliğine davet mesajları dahi attım. Christina'nın sitesinde yer alan eşsiz Hoya Compacta fotoğrafı eşliğinde giden bu mesaj ile herkes bu çiçeğin güzelliğini görsün istedim. Bu kısa ama dolu dolu geçen birkaç ay içinde sizlerden çok şey öğrendim, çok şey kazandım. Elimden geldiğince de sizlere yardımcı olmaya çalıştım. Malesef mumçiçeği raporlama sistemi ve plumeria yetiştirme konusunda yapılacak çeviriler gibi bazı projelerimi yarım bırakmak zorunda kaldım. Bu projelerin tamamlanması yolunda gayret göstermek isteyen arkadaşım olursa beni çok bahtiyar edeceklerdir. Herşey için çok teşekkür ediyorum. Başta, eşsiz manevi desteğini benden esirgemeyen Sevilay Hanım; Sipariş sürecinde canyoldaşlarım olan Hafize Hanım ve Cezzar olmak üzere tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimi arzediyorum. Birşekilde alışverişte bulunduğumuz arkadaşlarımdan da haklarını helal etmelerini istirham ediyorum. Bende hakkı olduğunu düşünen arkadaşlarım varsa lütfen e-posta adresimden bana ulaşsınlar. Adresi bilmeyen arkadaşlar Hafize hanımdan rica edebilirler. Sevgili İklimsiz, sakın size verdiğim sözü unuttuğumu sanmayın, siparişiniz yolda. En kısa zamanda ulaştırmaya çalışacağım. Bu tanışma, kaynaşma ortamını hazırlayan site kurucularımıza ve yönetici arkadaşlarımıza da en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Zaman zaman ufak tartışmalarımız olsa da, bu güzelliği bize yaşattıkları için kendilerine herzaman minnettar oldum. Her ne kadar bu mesaj mumçiçeği ile alakalı olmasa da, mesajı burada yayınladım çünkü, tanıyan arkadaşlarında malumları olduğu üzere burası benim evim gibi olmuştu. Yönetici arkadaşlarımın beni anlayışla karşılayarak mesajımın burada yer almasına izin vereceklerine inanıyorum. Aslında açık olsa da kimseyi töhmet altında bırakmamak adına, ayrılışımın nedeninin tamamen kişisel ve özel olduğunu tekrar belirtiyorum. Yönetici arkadaşlarımın veya siparişe getirilen eleştirilerin bununla hiçbir alakası yoktur. Sadece talihsiz bir rastlantı oldu o kadar. Hepinizi saygıyla selamlıyorum, En güzel günler sizlerin olsun, Sevgiyle kalın. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Kısa ama, çok dolu dolu bir macera yaşadık hep birlikte. Sevgili İklimsiz de çeliklerine kavuştuğunda maceranın ilk sayfası tamamlanmış olacak ve buna kesin gözü ile bakıyorum. Bu güzel, heyecan ve sevgi dolu macerayı yaşayabilmemizi sağlayan ortamı yaratan ve sürdüren başta site kurucusu, yönetici arkadaşlar ve tüm sevgileri ile katılımda, paylaşımda bulunan arkadaşlara ben de çok çok teşekkür ederim. Sevgili Hoyadag ve Cezzar, eşsiz güzel yürekleriniz ve gayretleriniz için çok çok teşekkürler. Şansın ve yolun açık olsun sevgili Hoyadag.. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
agaclar.net
|
Hoyadag, size teşekkür ederiz, katılımcı ve paylaşımcı yaklaşımınız, bireysel çabalarınız bu başlığı zenginleştirdi. Bir maceranın başrol oyuncularından oldunuz. Aramızdan ayrılmanıza sebep olan konunun sizi üzmemesini, sadece vaktinizi almasını, çabuk hallolmasını dilerim. Sağolun, hoşçakalın. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| hoya, mum çiçeği |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|