agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Mum çiçeği (Hoya)
(https)

Beğeni Düzeni3238Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-08-2007, 23:04   #1
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2007
Galeri: 373
Arkadaşlar yeni yapraklarınız hayırlı ve devamlı olsun.
Çok güzel görünüyorlar.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2007, 23:44   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-06-2007
Galeri: 10
Hayır temennilerin için teşekkürler Penelophe. Çelik, kök, saksı, filiz derken yaprakları da görebildik çok şükür.

Bu arada ev arkadaşım büyük ilgi ve dikkatle sabah akşam saksıların önünde gördüğünden olsa gerek, akıl sağlığımdan şüphe duymaya başladığını söyledi.

İşyerinde ise, garipseyen bakışlar altında,
-Çiçeklerle uğraşan çocuk şu değil mi? diye fısıldaşanları mı ararsın yoksa,
-Demek çiçeklerle uğraşıyorsun ne güzel!... Diye dudak bükenleri mi?

Hele uzakdoğudan çelik getirttiğimi duyanlar hepten deli gömleğini biçiyorlar.
Malum uçak teknisyenleri arasında pek yaygın değil bu tür uğraşlar.

Anormal olmadığıma ikna etmeden hoya yetiştirmek zor olacak anlaşılan.

hoyadag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2007, 00:36   #3
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2007
Galeri: 373
Bence anormal olanlar, bu gibi güzel uğraşlara zaman harcayanlara dudak bükenlerdir.
Biz normaliz ama onlar farkında değiller..
Tıpkı çevreyi, doğayı ne kadar hızlı kirletip, tükettiğimizin, çocuklarımıza bırakacak babalarımızdan ve dedelerimizden aldığımız gibi bir mirasımızın olmayışının farkında olmadıkları gibi..
Biz normaliz yani..

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2007, 08:23   #4
Ağaç Dostu

cezzar's Avatar

Giriş Tarihi: 06-05-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe Mesajı Göster
Bence anormal olanlar, bu gibi güzel uğraşlara zaman harcayanlara dudak bükenlerdir.
Biz normaliz ama onlar farkında değiller..
Tıpkı çevreyi, doğayı ne kadar hızlı kirletip, tükettiğimizin, çocuklarımıza bırakacak babalarımızdan ve dedelerimizden aldığımız gibi bir mirasımızın olmayışının farkında olmadıkları gibi..
Biz normaliz yani..

Çok doğru dedin Penelophe, parmaklarına sağlık.
Hani herkesin deli olduğu yerde tek kalıp en sonunda deli olmayı seçen kral hikayesi vardır ya, o geldi aklıma. Bizler, o kral gibi pes etmeyip, akıllıların sayısını arttırmaya çalışıcaz inşallah.

Sevgili hoyadag, sanırsam siz hayatınızı "hoyadan önce, hoyadan sonra" diye iki kısma ayırmaya başladınız bilem foruma yansıyan içinizdeki tutkuya dayanarak böyle bir intiba edindim doğrusu

Selamlar...

cezzar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2007, 20:35   #5
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cezzar Mesajı Göster

Sevgili hoyadag, sanırsam siz hayatınızı "hoyadan önce, hoyadan sonra" diye iki kısma ayırmaya başladınız bilem foruma yansıyan içinizdeki tutkuya dayanarak böyle bir intiba edindim doğrusu

Selamlar...
Kesinlikle doğru bir tespit Cezzar, hoyadan önce, hoyadan sonra.

Eski 07-08-2007, 08:43   #6
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2007
Galeri: 51
Sevgili Hoyadag, yeni yapraklarınız hayırlı olsun. Ne kadar büyülü bir olay değil mi? Ben yeni çıkan yapraklara bakıyorum, bakıyorum büyüleniyorum O nasıl bir renk öyle kızıl kahve yapraklar bir harika.

Çiçeklerle uğraşmanın neresi garip, neresi şaşırtıcı anlamış değilim. Penelophe ne güzel yazmış, aynen söylediklerine katılıyorum. Doğa bu güzellikler olduğu sürece var olacaktır. Onlarsız bir hayat olamaz.

Herkesin çiçeklerinin yeni filizler vermesini ve bol bol çiçek açmasını diliyorum

İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2007, 20:37   #7
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İlkin Mesajı Göster
Sevgili Hoyadag, yeni yapraklarınız hayırlı olsun. Ne kadar büyülü bir olay değil mi? Ben yeni çıkan yapraklara bakıyorum, bakıyorum büyüleniyorum O nasıl bir renk öyle kızıl kahve yapraklar bir harika.

Çiçeklerle uğraşmanın neresi garip, neresi şaşırtıcı anlamış değilim. Penelophe ne güzel yazmış, aynen söylediklerine katılıyorum. Doğa bu güzellikler olduğu sürece var olacaktır. Onlarsız bir hayat olamaz.

Herkesin çiçeklerinin yeni filizler vermesini ve bol bol çiçek açmasını diliyorum
Hayır temennilerin için teşekkürler sevgili İlkin, çiçek açmasını beklemek, çiçeklerini izlemek kadar zevkli benim için.

Eski 07-08-2007, 08:53   #8
Ağaç Dostu

Oğuzhan's Avatar

Giriş Tarihi: 23-07-2006
Sevgili Hoyadag bol yaprak bol filiz inşallah.Çabucak dallanıp budaklanır.)
Bazılarına göre çiçekle uğraşmak garip geliyor.Bizim işyerindede var o muhteremlerden.Artık aldırmıyorum.Yok olan dünyada birşeyleri yaşatmak,onların yaşaması için mücadele vermek,sevgiyi paşlaşmak çok güzel.Hayat güzel ve bunu yaşamak lazım..
Bol çiçekli bir dünya dileğiyle

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2007, 20:43   #9
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Elfogi Mesajı Göster
Sevgili Hoyadag bol yaprak bol filiz inşallah.Çabucak dallanıp budaklanır.)
Bazılarına göre çiçekle uğraşmak garip geliyor.Bizim işyerindede var o muhteremlerden.Artık aldırmıyorum.Yok olan dünyada birşeyleri yaşatmak,onların yaşaması için mücadele vermek,sevgiyi paşlaşmak çok güzel.Hayat güzel ve bunu yaşamak lazım..
Bol çiçekli bir dünya dileğiyle
İnşaallah sevgili Elfogi, filizleri heyecanla tek tek izliyorum. Zaman zaman fotoğraflarını sizlerle paylaşacağım. Bu heyecanımı paylaşabileceğim sizler gibi arkadaşlarım olmasından mutluyum. Ara sıra da olsa kendimi normal hissedebileceğim insanların arasında olmaya ihtiyacım var ne de olsa.

Sizlerle tanışma ve paylaşma imkanı veren agaclar.net'e teşekkürler.

Eski 07-08-2007, 22:23   #10
Ağaç Dostu

cezzar's Avatar

Giriş Tarihi: 06-05-2007
Bir Soru

Arkadaşlar;
Şimdi bu sorumu mum çiçeği'ne ihanet gibi görmeyin sakın ama bir sorum olacak;
Şimdiye kadar; neredeyse 15 senedir, çiçek sevgim dolayısıyla pek çok çiçekle haşır neşir oldum. Doğrusu çok sevdiğim, görüntüsüne bayıldığım pek çok çiçeğim artık yok.. öldüler, kurudular vs vs vs.. Çok ilgi istiyorlardı demek ki.. Şu an sadece mum çiçeğimiz var, bir de kurdele çiçeğimiz, menekşe yapraklarımız, şemsiye çiçeğimiz geriye kalan..

Birkaç yıl önce mumçiçeğimiz ilk evimize geldiğinde ve büyümeye başladığında hayran kalmıştım; "Ne ideal bir çiçek" demiştim. Çünkü hem çok hızlı büyüyor, hem sulamaya hassas değil, kurutması zor, hem yaprakları o kadar canlı duruyor ki, hem kış yaz büyüyor, hem de çiçeği muhteşem.. Bundan iyisi şamda kayısı

Merak ettiğim, acaba bu özellikleri taşıyan başka çiçek türü biliyor musunuz? Yani;
1- hızlı büyüyecek
2- öyle çıtkırıldım olmayacak; soğuğa, fazla/az sulamaya tahammül edecek
3- kışın da büyümesini sürdürecek
4- görüntüsü güzel, albenili (mesela şemsiye de çok hızlı büyüyor filan ama mum çiçeğine göre albenisi epeyce düşük )
5- güzel çiçek açacak

Doğrusu bugüne kadar eve uğrayan çiçekler arasında mum çiçeği haricinde böyle bir çiçeğimiz olmadı. Acaba sizlerin öneriniz olur mu? Belkim bi kardeş alırız mum çiçeğine eve diye soruyom

veya hoyadag'ıntabiriyle; ilgiyi sevmeyip "acıların çiçeği" olan başka çiçek var mıdır ?

selamlar..

cezzar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2007, 14:07   #11
Ağaç Dostu

Bir düşünelim bakalım...

Alıntı:

1- hızlı büyüyecek
4- görüntüsü güzel, albenili (mesela şemsiye de çok hızlı büyüyor filan ama mum çiçeğine göre albenisi epeyce düşük )
5- güzel çiçek açacak
hmmm...

Buldum, buldum sanırım,

Diğer hoya türleri, özellikle publicalyx gerçekten inanılmaz hızlı büyüyor, yaprak dizilişi ve carnosaya göre daha ince sivri yapraklarıyla hem estetik hem dayanıklı.

Düzenleyen hoyadag : 08-08-2007 saat 15:28
Eski 11-08-2007, 23:10   #12
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2007
Alıntı:
Arkadaşlar;
Şimdi bu sorumu mum çiçeği'ne ihanet gibi görmeyin sakın ama bir sorum olacak;
Şimdiye kadar; neredeyse 15 senedir, çiçek sevgim dolayısıyla pek çok çiçekle haşır neşir oldum. Doğrusu çok sevdiğim, görüntüsüne bayıldığım pek çok çiçeğim artık yok.. öldüler, kurudular vs vs vs.. Çok ilgi istiyorlardı demek ki.. Şu an sadece mum çiçeğimiz var, bir de kurdele çiçeğimiz, menekşe yapraklarımız, şemsiye çiçeğimiz geriye kalan..

Birkaç yıl önce mumçiçeğimiz ilk evimize geldiğinde ve büyümeye başladığında hayran kalmıştım; "Ne ideal bir çiçek" demiştim. Çünkü hem çok hızlı büyüyor, hem sulamaya hassas değil, kurutması zor, hem yaprakları o kadar canlı duruyor ki, hem kış yaz büyüyor, hem de çiçeği muhteşem.. Bundan iyisi şamda kayısı

Merak ettiğim, acaba bu özellikleri taşıyan başka çiçek türü biliyor musunuz? Yani;
1- hızlı büyüyecek
5- güzel çiçek açacak

Doğrusu bugüne kadar eve uğrayan çiçekler arasında mum çiçeği haricinde böyle bir çiçeğimiz olmadı. Acaba sizlerin öneriniz olur mu? Belkim bi kardeş alırız mum çiçeğine eve diye soruyom

veya hoyadag'ıntabiriyle; ilgiyi sevmeyip "acıların çiçeği" olan başka çiçek var mıdır ?

selamlar..
Sayın cezzar FUL isminde bir çiçek var denedinizmi ?

Mucip Gürbüz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2007, 23:00   #13
Ağaç Dostu

ilknur aşık's Avatar

Giriş Tarihi: 13-05-2007
Bir haftadır yoktum. Neler olmuş neler.
Sn Hoyadag çiçeklerinizi güle güle büyütün. Sanırım içimizde değişik türe sahip olabilen ilk siz oldunuz. Darısı başımıza

Ayrıca ben de memet beyin söylediği gibi eylül ayını ve avrupa çiçekçilikten geleck cevabı beklemekten yanayım. Ama şu kokulu olan 5li derlemelere de içim gitmedi desem yalan olur.

ilknur aşık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2007, 09:11   #14
Ağaç Dostu

Oğuzhan's Avatar

Giriş Tarihi: 23-07-2006
Bende kokulu olan beşibiyerdeden yanayım.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2007, 10:46   #15
Yeni Üye

Hamido's Avatar

Giriş Tarihi: 03-11-2006
Sayın altınoluk, qitted 1,5 yıl önce forumdan ayrıldı, burada yazdıklarınızı okuyamaz. Kendisi ile mail veya msn yoluyla haberleşebilirsiniz.

Ben bu defalık kendisini telefonla arayıp isteğinizi bildirdim. Tüm hoya kardeşlerine selam ve sevgilerini gönderdi, ekimde yeni çelik çoğaltacak ve isteyenlere yine kargo ile yollayacakmış. Mum çiçeği çeliği isteyenler kendisine bildirebilir veya isteklileri ben topluca kendisine iletebilirim.

Hamido Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2007, 10:58   #16
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2007
Galeri: 51
Arkadaşlar Hoyam yeni bir yaprak daha verdi bu sabah Etti 4 yeni yaprak, yaşasın. Ben de kokulu olan 5 derlemeden yanayım, başka bir alternatif yoksa eğer.

İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2007, 21:16   #17
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Arkadaşlar her mesajınız için, daha önceki mesajı kopyala yapıştır yapmanız, okuma güçlüğüne ve yer kaplamasına neden oluyor.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2007, 14:23   #18
Ağaç Dostu

şükran ünal's Avatar

Giriş Tarihi: 25-07-2007
Galeri: 8
Arkadaşlar mum çiçeğini bende çok seviyorum.Ankara' da nerede bulabilirim? Seralarda hiç gözüme çarpmadı. bana da bir iki yaprak verebilecek birisi var mıdır?Evlendiğimiz yıllarda kocaman bir mum çiçeğimiz vardı .Kalabalık bir ailede o benim odamda dururdu.daha sonraları yeni eve taşımamızda çok zedelendi ve yok olup gitti .o çiçeğin bendeki yeri çok başkadır.hep eski bir dostumu kaybetmiş gibi ona özlem duyarım nedense.Konuları okudukça siteyi keşfetmekte çok geç kaldığımı anlıyorum.O kadar güzel bilgiler varki. Forum bütün gün açık ve ben gün boyu okumaktan geçen sene ameliyat olduğum gözlerimi yeniden kaybedeceğim bu gidişle..Emeği geçen herkesin eline diline sağlık.

şükran ünal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2007, 15:52   #19
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
[QUOTE=şükran ünal;139975]Arkadaşlar mum çiçeğini bende çok seviyorum.Ankara' da nerede bulabilirim? QUOTE]

Bugün özel hoya çelikleri geçti elime. Gönderen kişiye minettarım ama açıklamayacağım. Eğer tutarsa birini size vermem konusunda, kendisinden talimat aldım.

Gerçi bu konuda bana pek güvenmeseniz iyi olur. Beceriksizliğim tescillenmiştir.

Ama yine de bir bekleyin bakalım

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2007, 14:40   #20
hfz
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-02-2006
Galeri: 5
Sevgili Selahattin Yılmaz ve Mucip Gürbüz Bey'lerin yazılarını okumuşsunuzdur. Ya da gözünüzden kaçtı ise tekrar bir göz gezdiriniz. Eminim yardımcı olacaklardır.

hfz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2007, 16:00   #21
Ağaç Dostu

Hakan KINACI's Avatar

Giriş Tarihi: 11-08-2006
Galeri: 42
Şükran Hanım,
Maalesef Ankarada eş dost yoksa bulmanız çok zor.Ben seralada sordum hatta bir çok kişiye de haber verdim bulabilirmisiniz diye de hiç haber çıkmadı.İyi ki buradayım öyle güzel dostlar var ki burada aradığınız tüm çiçekleri paylaşmaktan hoşnutlar, her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Bende köklenecek çeliklerimi bekliyorum bakalım gelecekler
Saygılar,

Hakan KINACI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2007, 18:18   #22
hfz
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-02-2006
Galeri: 5
Sevgili Nevsune, inşallah tutturmayı başarırsınız.

Özel çelikten kastınız farklı bir tür mü? Yoksa hepimizde bulunan Hoya Carnosa mı? Eğer farklı bir tür ise bu çok sevindirici, türlerimiz çoğalıyor demektir.

hfz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2007, 18:27   #23
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
Sevgili Hfz,
bu konuda hiç bir bilgim yok. Ne olursa kabulum. Yeterki bir hoyam olsun. Büyüdüğünde görüntülerim, siz ustalar anlarsınız. (Bir tutsa da, iş çelik almaya gelse)

Özel terimi işin esprisiydi.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2007, 18:40   #24
Ağaç Dostu

Sevgili Nevsune, fotoğraf göndermek için büyümesini beklerseniz çatlarım ben meraktan.

Çelik de olsa fotoğraflarınızı bekliyoruz.

Düzenleyen hoyadag : 09-08-2007 saat 20:01
Eski 09-08-2007, 18:43   #25
Ağaç Dostu

Şükran hanım, hoşgeldiniz demek istiyorum. Mucip bey bu konuda size seve seve yardımcı olacaktır. Forumda umduğunuzu bulmanız dileklerimle, saygılar sevgiler.

Eski 09-08-2007, 23:51   #26
Ağaç Dostu

-----------Yarışma------------

Arkadaşlar malum pek sevdiğim kurumum, çalışanları da dahil Türkiye'deki hiç kimse temenni etmese de adım adım greve gidiyor. Grev oylaması sandığından "hayır" çıkmamış olsa da umarım sonumuz "hayıra" çıkar.

Gelelim asıl mevzuya, ister grev zavallının başına vurdu deyin, ister yine acayipliği tuttu deyin, hem kendi kafamı rahatlatmak hem de foruma renk getirmek adına;

Bir Yarışma düzenliyoruuuum.

Konu : Bugün kargoyla bana gelen, aşağıda verilen fotoğraftaki kutudan ne çıkmış olabilir?

Cevaplama süresi : Hergün foruma giremeyen arkadaşlar olduğundan 48 saat olabilir. Arzu eden olursa süreyi uzatabiliriz.

Jüri : Saygıdeğer Hafize hanımı (kendisi de kabul buyurursa eğer) jüri olarak düşündüm.

Kurallar :
-Cevaplar yarışmacıların tahminlerinden oluşacaktır.
-Birbirinin aynı cevaplar oluşmaması için cevaplar açık ve ayrıntılı olmalıdır,
-Bir iki kelimelik kaçamak cevaplar kabul görmeyebilir,
-Yarışma mesajın yayınlanmasından itibaren 48 saat içinde tamamlanacaktır.
-Yarışma süresinin bitiminden sonra yanıtlar jüri tarafından incelenecek ve doğruya en yakın cevabı veren arkadaşımız birinci olacaktır.
-Yarışma bitiminde sorunun esasını teşkil eden nesnenin fotoğrafı burada yayınlanacaktır.
-Yarışma süresince, jüri ve düzenleyici hiçbir ipucu yayınlayamaz.
-Kurallara aykırı bir durum oluştuğunda yarışma o anda sona erdirilir ve o ana kadar olan cevaplar içinden birinci seçilir.
-Birbirinin aynı cevapların oluşması durumunda jürinin uygun göreceği bir yöntemle kura çekilişi yapılır. Sanırım bu kadar kural yeter

Malum her yarışmanın bir ödülü olduğu gibi bu küçük yarışmamızın da (Kabul buyurursanız) minik bir ödülü var. Karışıklığa yol açmamak için ödülü bir sonraki mesajda belirteceğim.

Not:Arkadaşlar, yarışmamızın temel amacı eğlenmektir, darılmaca, kırılmaca yok ona göre.

Eklenen Resimler

Eski 09-08-2007, 23:55   #27
Ağaç Dostu

Ödül

Yarışmamızın minik ödülü aşağıdaki fotoğrafta görünen Hoya Silverpink yaprak çeliğidir. Yarışmanın kazananı jüri tarafından açıklandıktan sonra düzenleyici tarafından kazananın adresine ödemesiz olarak postalanacaktır.

Umarım beğenirsiniz. Selamlar.

Eklenen Resimler

Eski 10-08-2007, 00:03   #28
Ağaç Dostu

Ophrys's Avatar

Giriş Tarihi: 21-10-2006
Galeri: 25
Lacunosa?
Multiflora?
Nummularioides?
Australis?
Serpens?
Silverpink?

Ophrys Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2007, 00:11   #29
Ağaç Dostu

İlginç, sayın ada, ilginç.

Eski 10-08-2007, 00:14   #30
Ağaç Dostu

Ophrys's Avatar

Giriş Tarihi: 21-10-2006
Galeri: 25
Neden?
Hepsini mi bildim yoksa?

Ophrys Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
hoya, mum çiçeği

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025