![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu arada şunada değinmek istiyorum. Yine bu siteden edindiğim bilgilere dayanarak tabi. Çiçekli bitkiler az sulandığında daha çok çiçek açıyor. Doğası gereği çiçek az beslendiğinde hayatını idame edebilmek için tohum üretimini hızlandırıyor. Çiçekli bitkilerde bu Çiçek açması demek. Benim için ilğinç olduğu kadarda tabiatı anlamadığımın önemli bir kanıtı olmuştu. Ben tam tersi olduğunu düşünmüştüm hep..... |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim görmenizi istediğim fotoğraf, linke tıkladığınızda ilk açılan yazı sayfasına arka plan olarak konmuş. Pek net olmasa da harika görünüyor, ağacın üstünden salkım saçak hoya linearis sallanıyor ve yüzlerce çiçek. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2007
|
Alıntı:
Selamlar.. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, bu İngilizler hakikaten ilginç adamlar. Newcastle'da eğer arka bahçenizde bir hoya carnosa büyütüyorsanız dikkatli olun, çünkü bu bitki yasaklı. Buranın doğal bitki örtüsüne zararlı imiş. İstila tehlikesinden bile sözediyor. Şimdi sıkı durun: Bu rezil istiladan korunma için şiddetle önerdikleri çözüm ya bitkinin evden uzaklaştırılması **** çiçekleri keserek olası tohum yayılmasının önüne geçilmesi. İnanmadınız değil mi? Öyleyse Buraya buyurun. Allah akıl, fikir versin. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eee, işte gelişmiş ülkelerde böyle tüm sorunları çözmüş oluyolar, canları sıkılıyor, ve napsak netsek diye düşünüp böyle şeyler buluyorlar sanırsam Selamlar.. |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2007
|
Evet ![]() |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
. Ne güzel, hepsi büyüyorlarsa ve sürgün verdilerse zaten, ilk aşamayı atlattın demektir. Zaten çok hızlı büyüyecekler bundan sonra. O sürgünler bi boy verdi mi, sonra çok hızlı uzuyorlar... Darısı diğer arkadaşların başına.. selamlar... |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, forumun bazı yerlerinde hoya bitkisinin ve damlalarının zararlı olup olmadığı konusunda mülahazalar olduğunu hatırlıyorum. Araştırma yaparken Nebraska Üniversitesinin evde yetiştirilen bitkiler için hazırladığı zehirlilik durumlarını gösteren bir kaynak buldum. Bu belgeye göre Hoya Carnosa tamamen masum. Evde yetiştirdiği diğer bitkilerinin de toksitite durumunu merak edenler buyurun. Bu arada linki açabilmeniz için bilgisayarınızda Acrobat Reader programının kurulu olması gerekli olabilir. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-11-2006
|
Hoya celikleri
Herkeze selamlar, Hoyasever arkadaslar, forumdan bir arkadas ile ozel gorusmemizde, bana, hoya celikleri bulup bulamayacagi sordugunda arastiririm demistim ve birkac gunluk arastirma sonucu burada hoya celikleri satan biriyle tanistim.Surekli degisen turlerde celikler uretiyor ve suan elinde hazir olarak alti turun bulundugunu ve bu turlerin ise sunlar oldugunu ogrenmis bulunmaktayim; hoya carnosa compacta hoya keysii hoya bilobata hoya wayetii hoya carnosa tricolor hoya bella Buradan (Hollanda) Turkiye ye posta ucreti 2kg. ye kadar 17,50 euro oldugu icin en az 50 celik bu kiloyu tamamlar diye dusunduk ve bunun icin fiyat sorduk. malesef celikler 5 euro dan asagiya cekemedik. Bu fiyati cok gormeyen arkadaslar olursa toplu bir sekilde bu celikleri size gonderebilirim. Dagitimini, ozelde gorustugumuz ephesos adli arkadas ustlendi. Celiklerin fotolarida sunlar |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mesela Hollanda'daki Paul Shirley'in 5'li koleksiyonları var. Beginners Collection (Yeni Başlayanlar için Derleme- sanırım hızlı kolay büyüyen tipler, o yüzden böyle isimlendirmiş), 5 tanesi 7 avro (bella, carnosa, lacunosa,gracilis, shepperdii)., Scented Collection (Kokulu Derleme) ise yine 5 türden oluşuyor ve 8 avro (verticillata, carnosa, lacunosa, sp bogor, australis) imiş. 10 ve 15 avroluk Derlemeleri de var.. Yani bu şekilde, 9-10 avroluk posta masrafını da ekleyince, 25 avroya 10 çelik elde etmek mümkün kişisel bir siparişle.. bilginiz olsun dedim.. Selamlar... |
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-07-2007
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ancak burada birçok hoya tutkunu arkadaş var, bu nedenle hoyalarınıza yoğun bir talep geleceğinden emin olabilirsiniz. Sizin gibi bu işi meslek olarak yapan uzmanlarımızdan çok şey öğrenebileceğimizi düşünüyorum. Bir de müsade ederseniz bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. Burada kendinizi tanıtırsanız tüm arkadaşlar sizinle tanışmış olurlar. Ayrıca dikkat ederseniz arkadaşlar forumda Türkçe yazım ve imla kurallarına dikkat etme hususunda özel bir gayret gösteriyorlar. Sizlerin de hassasiyet göstereceğinizden şüphem yok. Tekrar hoşgeldiniz, selamlar, sevgiler. |
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Alıntı:
2 mt olanın fiyatı nedir .Türü ve rengi nedir.Kokulu mu? Bence elinizde hiç kalmaz.Burda açıklarsanız seviniriz.Biz çelikten diktik ama hazır sizde büyümüşleri varken almak isteriz.Bence bu çiçeği yaygınlaştırmalıyız.Keşke yakın olasada gelip baksak.Herhalde bir kaçtane alabilrdim. ) |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| hoya, mum çiçeği |
|
|