![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-05-2007
|
Selahattin bey, 2 adet istiyorum. hesap no verirseniz pazartesi havalesini yapar, adresimi de bildiririm. Zahmet olacak size. Teşekkürler... ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Akbank Bursa Hürriyet Şubesi 0091784 Nolu hesap... |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
-
Giriş Tarihi: 20-06-2007
|
memet haklısınız bu konuda normalde türkçem azımsanamayack şekilde düzgündür fakat hatalarım iş tempom dolayısı ile forumda ilgi duyduğum konulara birşeyler eklemek doğrultusunda hatalara meydan vermektedir daha dikkatli olmaya çalışacağım teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
#4 |
|
-
Giriş Tarihi: 20-06-2007
|
ephesos bu tür mitlerin var olmasının sanıyorumki bu sitede bulunan insanlar üzerinde çokta zararlı bir etkisi bulunmayacaktır betonlar arasında yaşam sürdürürken çok bilinen bitki türlerini dahi yetiştirmeyi başaramamış **** tanıyamamış olan arkadaşlarımızın hem bu bitkileri yetiştirirken hemde bu bitkilerle ilgili birtakım hikaye **** rivayetleri bilmelerinin tutkularına hikayesi bir hava vereceğine inanıyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2007
|
Merhabalar, Nisan ayında suya koyduğum Mayıs ayında ektiğim mum çiçeğim minicik filiz vermeyi başardı.. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2007
|
Teşekkürler.Filizi her gün daha da uzuyor.Uzayıp yapraklanacak işallah.. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2007
|
Selahattin bey mum çiçeğinizin cinsi nedir acaba? Bilgi alabilir miyim? |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
ilknur aşık, Selahattin Bey 4 mesaj yukarıda yanıtlamaya çalışmış daha önce de sorulmuş olan bu soruyu -elindeki çiçeğin fotoğrafını vererek-. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Özür diliyorum arkadaşlar. Sanıyorum sucaktan artık su kaynattım. ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Bence çok fazla güneşte kalıyor. Bildiğim kadarı ile mum çiçeği direk güneş ışığını sevmiyor. Aydınlık fakat direk güneş almayan ortamlarda mutlu. Ben arada bir de limon tuzlu su veriyorum. Birde çiçek fuarında verdiğiniz toprak besinini saksı değiştirirken kullanmıştım. Gayet iyi şu anda. Düzenleyen ilknur aşık : 03-07-2007 saat 13:38 |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Bence biraz sabır, biraz sabır... Öyle hemen yeni sürgün vermiyor ki bu nazlı çiçek... Ayrıca resimde sol tarafta, genç yaprağın altında kalan yaprakta renk açılması var gibi görünüyor. Acaba mum çiçeğinin hiç sevmediği şekilde fazla sulamadan kaynaklanan potansiyel bir çürüme belirtisi olmasın? Ben de de öyle sararan ve koyulaşıp düşen 2 ayrı yaprak oldu 2 ayrı saksımda; ama diğerleri muntazam büyüdü ve yeni sürgünler verdi... O yüzden endişeye mahla yok. Sulamaya ve fısfısla yaprakları nemlendirmeye dikkat sadece... |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Penelophe, Alttaki sararan yaprağı da keserseniz daha iyi olabilir. Çiçekler köklenme sırasında fazla yaprak besleyemiyorlar. O yüzden mümkün olduğunca az yaprak olması gerekiyor. Ben çeliklerde hep iki yaprak bırakıyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
|
Merhabalar, İşte 3 gün önce yeni evine gelip, bizimle tanışan mum çiçekleri. Teşekkürler Selahattin Bey ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaçsever
|
Teşekkür ederim Lerdemir İnşallah... |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Acil Yardım
Merhaba tüm hoya aşıkları: Foruma hızlı bir giriş yaptığımı biliyorum ancak acil yardımınıza ihtiyacım var. Uzun zamandır forumlarınızı okuyorum ancak aktif katılımım olmamıştı. Ben THY Teknik personeli uçak teknisyeniyim, yurtdışından bir teknisyen arkadaş ricam üzerine bazı özel hoya türlerini bulup bana gönderdi ancak bunlar köksüz. Bu bitkiyi nasıl köklendirmem gerektiğini daha önce okumuştum ama yine de yanlış birşey yapmamak adına tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum. Suda mı yoksa toprakta mı köklendirmeliyim. Suya başka bir madde karıştırmam gerekir mi? Bitki kökleninceye kadar güneşte mi gölgede mi durmalı? Suyun koyu renkli bir kapta bulunması gerekli mi? 10 gündür postada olduğundan göndereceğim fotoğrafta da görüleceği üzere uç kısımları doğal olarak biraz kurumuş, bu kurumuş kısmı kesmeli miyim? Sorularım biraz hızlı ve düzensiz olduğunu biliyorum ancak bitkileri henüz aldım postadan ve yanlış birşey yapmak istemiyorum. Eğer becerebilirsem bitkilerin fotoğraflarını da yollayacağım. Selamlar |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2007
|
Hoşgeldin hoyadag; demek bizlerin isteyip durduğumuz farklı türden hoyalar size nasip oldu.. Ne güzel.. Güzel güzel büyütürsünüz inşallah. adabayrakoğlu'nun dediği gibi genelde herkes suyla köklendiriyor toprağa dikmeden önce. Bildiğim kadarıyla gölgede tutmalısınız köklenirken.. gölgede olduğu için de, kabın açık veya koyu renkli olmasının önemi yok bence. Ayrıca, kurumuş uçlarını kesmenizi öneririm ben. tekrardan güle güle büyütün.. (latince isimlerini biliyor musunuz size gelen türlerin?) selamlar. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| hoya, mum çiçeği |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|