![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-04-2009
|
Alıntı:
simdi onu sagdan soldan bunu yetistiren birini bulmak lazim çelik dediginiz fide gibi oluyor yani dalindan bi parca alip bunu yetistirecegimizi söylemissiniz ama belirli bi zamani varmi bunun yani bahar kis yaz gibi zamanlarda alacagimiz ? |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba
Sayın " Alıntı:
Bizim mum çiçeğimiz gece (21:00 den sonra) kokmaya başlıyor. Eğer bir perde arkasında duruyor ise gece gec saatlerde perdeyi aralayıp kokuyor mu diye bakın derim. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-07-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Mum çiçeği kardeşliğinin yeni üyesini sizlere gururla sunmak isterim Aylardır yaprak çıkarmakta direnen çeliğimin inadı kırıldı sonunda ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu da benim hoyam:)
![]() cok eski bir mum cicegi bu. bugun topragini degistirdim. Birkac celik var elimde beyaz acardi eskiden isteyene gonderebilirim. veeee kirmizi celik olan bana gonderirse cok sevinirim. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2009
|
merhaba hayatımda ilk defa mum çiçeği yetiştireceğim inşallah, forumdan bir kardeşin gönderdiği çeliği önce birkaç gün suya koydum, sonra forumda direk toprağa dikmenin daha faydalı olduğunu öğrenince geciktirmeden toprağa diktim. köklenip köklenmediğini merak ederken bu sabah bitkimin bir uzantısında altında minicik çıkıntılar oluştuğunu fark ettim. bu kısım nedir bilemiyorum. ilk defa yetiştirdiğim için... yaprakmı olacaklar (gerçi çok sıklar), yoksa bir çeşit uzantı mı, yoksa kök mü yapıyor oralardan? ama bu kısım toprağa falan değmiyor, kök olma ihtimali nedir bilemiyorum... mum çiçeği yetiştirenler mutlaka bilirler, yardımcı olursanız çok memnun olurum... fotoğraf biraz karanlık ama gene de anlaşılıyor gibi.. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2009
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Birazcık okuman yeterli bence... |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben direkt toprağa diktim. İki haftaya kalmadı, filiz verdi. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-06-2008
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevilay Hanım'a katılıyorum. Ben de aynı şekilde diktim ve kısa sürede köklendi, ikinci ve üçüncü yapraklar çıkıyor yanılmıyorsam. Birinci yaprak ablalarının boyunda oldu ![]() Diktiğim yapraklar ise köklendiler ama henüz filiz veren yok. Düzenleyen _kardelen_ : 22-10-2009 saat 16:00 Neden: ilave |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Emy, sizin çiçeğiniz bu başlıkta. ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
Bunlarda benim mum çiçeklerim. Yaklaşık bir yıllık. Sağlıkları nasıl? Önerilerinizi bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Alıntı:
1-Benim düştüğüm hataya düşüp hiç gerek yokken(yapraklanma devam ediyorsa) asla yerii değiştirmeyin, barışmamacasına küsüyor. 2-4-5 günde bir sulama yeter. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
Sayın Aygün; önerilerinize uyacağım. Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bir de aşağıdakiler var. |
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Alıntı:
ama geçen yıl koçtaştan aldığım diğer mum çiçeğimin sanırım 2 tane çiçek tomurcuğu belirtisi var ama emin değilim resim yükleme işini öğrenir öğrenmez sizlerle paylaşacam . vede yapraklarından hangi tür olduğunu anlayan biriside bana yazarsa işte benim çiçeğim şu türü diyebilecem |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Açması için aylardır beklediğim mum çiçeğim sonunda çiçeklerini büyüttü. Ufak bir sır vereyim hemen, laf aramızda sütü seviyor bu çiçek ![]() |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-05-2009
|
Alıntı:
Buda bitki kökünün sıkışmasına neden olur. |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Çiçeğimin son hali.... |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Hoyamın son hali, gerçekten harika kokuyor. Özellikle sabahları kalktığımda oturma odaı ve hatta koridora yayılmış oluyor kokusu ![]() |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar, sevincinizi ve çiçeklerinizi görmek çok güzel. Umarım bu seneden sonra daha fazla çiçek olur. Benim de 2 yıl önce Ankara' dan gelen bir mum çiçeğim oldu. Kocaman gelen bitki ( anne ) yaz sıcağına dayanamadı ve öldü. Neyse ki öncesinde ben deneme amaçlı çelikler almıştım, onlar şimdi 1 m ye yaklaştı ve çiçek tomurcukları vermeye başladı. Açıkçası hiç beklemiyordum; çünkü küstüklerini düşünmüştüm. Saksıları 15 cm' liklerden ve gerçekten bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Hatta çelikleri başlangıçta 5-10 cm' lik minik saksılara dikmek en iyisi... Şimdi çiçeklerin tam açılmış halini (3 tane de çiçek sapı var) ve kokusunu çok merak ediyorum. Sevgili maki, onlar çiçek sapı gibi görünüyor ama en alttaki fotoğraftaki sürgün daha çok benziyor, en kısa zamanda açarlar inşallah. Çiçeğin çok güzel gelişmiş bu arada. Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-06-2008
|
yıllardır bizde bulunan mum çiçeği. Ben kendimi bildim bileli salonun bir köşesinde bulunur. Kokusunu bayıldığım bir çiçek... |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Buda felan da yapmadık çiçeğimize. sadece suyunu verip, arada birde yapraklarını siliyoruz okadar. |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaçsever
|
çiçeklerinden çıkan sıvının tadıda çok tatlı... |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-03-2010
|
Missmenas Hanımın gönderdiği mum çiçeği.İki yaprak çıkardı.Gözüm gibi bakıyorum. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| hoya, mum çiçeği |
|
|