![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-07-2018
|
Alıntı:
sayın mesut temiz;çok umutlandım şayet sürgün verirse.çoğu yerde köklendiği fakat sürgün vermediği yazıyordu.sadece 2 tane yaprak ,gövde kısmı yok bendekilerin.fotoda görmüşsünüzdür zaten. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Alıntı:
Not: Biraz internette bakındım, dal içermeyen, sadece yaprak ve/veya yaprak sapından oluşan kısımların köklendiğini ancak sürgün vermediğini söyleyenler de var, "leaf cutting"lerden üretilebildiğini söyleyenler de var... Şu videoda da bahsediyor bundan... Ben de biraz tereddüte düştüm "acaba yaprak sapının dışında çok az da olsa dal da var mıydı kestiğim kısımlarda" diye... Yalnız, geliştiğini söyleyenler bile çok uzun sürdüğünü belirtiyorlar... Bunu yarın bir kez daha deneyeceğim, hoya'mdan sadece yaprak sapını içeren birkaç çelik alıp suya koyacağım ve köklendikten sonra sürgün verene kadar bekleyeceğim... https://youtu.be/n97oQWrQPmA Düzenleyen Mesut Temiz : 19-07-2018 saat 23:06 Neden: Ekleme... |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
|
bide şöyle düşündüm ;mantıken hoya kerri yapraktan nasıl çoğalıyorsa hoya carnosa da yapraktan çoğalabilir yanlış mı düşünüyorum?köklenmiş yaprakları dikip beklemekten başka çare yok galiba. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2015
|
sayın tanitamun ben suda da köklendirme yapmamıştım doğrudan toprağa dikmiştim. Siz suda başladığınıza göre biraz daha köklensin sonra toprağa dikin. Yaprakları maalesef dağıttım. Kuzenime verdiğim yaprağın oldukça büyüdüğünü söylediler. Ben anaç bitkiyle beraberim. Birgün çiçek açmasını bekliyorum ( |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
|
[QUOTE=EAkpınar;1545306]sayın tanitamun ben suda da köklendirme yapmamıştım doğrudan toprağa dikmiştim. Siz suda başladığınıza göre biraz daha köklensin sonra toprağa dikin. Yaprakları maalesef dağıttım. Kuzenime verdiğim yaprağın oldukça büyüdüğünü söylediler. Ben anaç bitkiyle beraberim. Birgün çiçek açmasını bekliyorum ([/QUOTanladım sonuçta büyümüşler yani.benimde bu sene başladı hoya maceram. haziran ayında 2 değişik tanıdıktan çelikler alıp diktim(.hoya carnosa)sürgün verdiler,yapraklandılar büyüyorlar.hatta şöyle birşeyde oldu ,çelikleri aldığımda bikaçının üzerinde daha önce açmış solmuş çiçek koçanları olan çeliğin biri 4-5 günde tekrar tomurcuklandı bayada büyüdü nerdeyse çiçek açacaktı ama bi anda boynunu büktü ve döküldü .galiba yeni dikildiği için çeliğin gücü yetmedi.ama şok olmuştuk düşünün bikaç günde tomurcuklanıp çiçek açacaktı.anaç bi çiçekten çiçek koçanlı dalları almıştım çok su vermiyorum daha doğrusu bol su vermiyorum.fısfıslıyorum özellikle dalların ara gözlerini.o fıs fıs yaptığım gözlerden minik yeşermeler oldu hep,yapraklar çıktı.yeride güneşli ama yakıcı bir güneş değil.kapalı balkonda.bide sıvı çiçek coşturanlı veriyorum suyu.anladığım kadarıyla bol güneş birazda su olunca açması lazım bence mum çiçeğinin.eğer çiçeğiniz uzun süre daha açmazsa üzerinde çiçek açmış hatta açmaya devam eden başka bir çiçekten çelikler almanızı öneririm.şunu net anladım ki üzerinde eski çiçek koçanları olan çiçek mutlaka açıyor. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Sabırla bekliyorum artık |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın mesut temiz benim yapraklarımda hiç dal yoktu. sadece yaprak sapı. 1 yıl bekledim ama. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
Bu kez fotoğraflayıp belgeleyeceğim gelişimlerini, böylece bu konunun herkes için netleşmesine katkıda bulunmuş olabiliriz... |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
İşyerindeki arkadaşım ki hoya çeliğini de o getirmişti. Kendi hoyasını balkona güneşin altına bırakmış. Yaprakları sarardı, döküldü ancak çiçek açmaya başladı dedi.Kışın da içeri alıyormuş. Bu nasıl iştir. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Moderatör
|
Mum çiçekleri fazla güneş aldığında yaprakları sararıyor ve fazlaca dökülmeye başlıyor gerçekten de... Görüntüsü de hiç hoş olmuyor... Kısm'i ya da dolaylı güneş aldığında o sık, koyu yeşil, adeta tropik orman sarmaşığı görüntüsüyle çok güzel oluyor... Çiçek açması belki stres koşullarıyla ilgilidir... Bazı bitkiler stres koşullarında kendileri ölmeden tohum üretmeye çalışıyorlar, buna dair bir şeyler okuduğumu hatırlıyorum bir zamanlar... Bence en iyisi aşırı güneş almayacağı bir yerde tutmak... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-07-2018
|
benim mum çiçeğim hiç çiçek vermedi 3 -4 sene oldu dikeli. ne yapmam lazım acaba |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aynı şekilde ben de ne açtırabildim ne de toprakta mutlu oldular. Hepsini topraksız ortama, çift kap yöntemine geçirdim. Kısa sürede yapraklarda canlanma, diriliş gözlemledim. Tomurcuk bekliyorum artık. ![]() Forumda, Hoyaların topraksız ortamlarda yetiştirilmesi başlığını incelerseniz sorununuza çözüm bulabilirsiniz. Eklediğim hediye mum çiçeğim, topraksız ortamda yetişmiş, bana tomurcuğuyla geldi. Şu anda çiçekli.![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-07-2018
|
Alıntı:
teşekkürler . dalları uzun onun saksıdan çıkartıp topraksız yapabilrim heralde değilmi |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntıdaki mesajını okuyunca birden zihnimde bağlantı kurdum, 4 yıl topraklı ortamdan sonra beşinci yılında ponzaya geçirdikten sonra bu durumu yaşadım. Aklıma başka ihtimal gelmiyor çünkü sulama ve güneş durumu aynı. |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-05-2018
|
Saksısı çokmu büyük
Arkadaşlar yardımcı olabilecek olan varmı nerdeyse 6 yıldır bende ama çiçek açmadı saksısı mı büyük geliyor yoksa başka bir derdimi var. ![]() |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
|
Çok teşekkür ederim. Bir süre bakımını ananemize bırakmıştık bu neden sürekli uzuyor diye sürekli kesiyormuş o yüzden pek büyümedi.Peki saksısının drenajının olmaması kökleri çürütürmü |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-08-2016
|
Bu güzellik bir tanıdığımızın balkonunu süslüyor ![]() Pembiş saksıdaki de tanıdığımızın Hoya'sının dibinden aldığım ve kendime diktiğim güzellik |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-09-2009
|
Merhaba elimde hoya var ama daha yeni kök salma durumundalar bir ay sonra yardımcı olabilirim |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-08-2018
|
Merhabalar mum çiçeğini tesadüfen keşfettim ve bir-çok türü olduğunu gördüm. Hepsi birbirinden güzel. Yaşadığım şehir de tüm çiçekçileri gezdim fakat yok.simdilik araştırıyorum carnosa genellikle bulunabilirmiş evlerin camlarına bakıyorum denk gelirse kapıyı çalıp çelik isteyeyim diye🤣 |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2015
|
Sayin:Sudeme'den gelen mum çiçeği min son hali.Çok teşekkür ederim. Düzenleyen ParlakYıldızlar : 07-11-2018 saat 16:05 Neden: duzeltme yapildi |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2016
|
Suzi Dilara, sadece ponzaya mı ektin ve nerden buldun diye sorsam |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet şu anda sadece ponzadalar. Gittigidiyor'da kaktüssukulent06 diye bir dükkandan aldım. Kahverengi ponzadalar mum çiçeğinin çiçek açması için güneş de görmeli bu önemli unutma, senin mumlar salondaydı diye hatırlıyorum. Yaprakları koyu yeşildi güneş gören mumların yaprakları daha açık renkli oluyor ve çiçeklenme de bu mumlarda gerçekleşiyor (en azından benimkiler öyle oldu.) Benim carnosam da ponzada dikili ama bu yaz evin içinde tuttum açmadı mesela. Geçen sene, iki mum da topraktaydı, ikisi de güneş aldı ama pubycaliks açmadı, carnosa 4-5 tomurcuk açıp dinlenmeye geçti. Pubycaliks bu sene aynı güneş alan yerde ve pomzada ve yaz boyu açtı. |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2016
|
İlahi Suzi Dilara, yazın bir ara balkona koydum mumlarımı, baktım renkleri açıldı, korktum eyvah ölüyorlar dedim ve geri salona aldım . Evet doğru hatırlıyorsun salında ve koyu renkli. Bakalım yer ayarlayabilirsem kapalı balkona koyayım.. Ponza adresi içinde çok teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#27 | ||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
![]() |
||
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
|
Bu arada akıllı saksı dedikleri drenaj sistemi olmayan saksısı var acaba bu durum çiçek açmasını engellermi |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-12-2018
|
Bende bu yıl hoya sevdası başladı. |
|