![]() |
|
![]() |
#5761 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-01-2011
|
teşekkürler daha tomurcuğa cok var demekkı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5762 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-08-2015
|
Mum çiçeğimi beyaz bit yüzünden kaybettim şimdi çelik aldığım küçük bir çiçeğim var. Yeni bir mum çiçeği hediye geldi fakat kokmuyor nedenini bilen varmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5764 |
Ağaç Dostu
|
Carnosanın çiçek demeti var mı ? Varsa yeni mi çiçek açtı? Saat 17 den sonra hafif akşam 22 gibi yoğun kokusunu alabilirsiniz. Bu da sabah vaktine kadar sürer. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5765 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-08-2015
|
Hoya
Avusturyada geriye birakdigim anac-hoya ve yeni dikdigim hoya-celiklerim ;-) umarim anneleri gibi 3-4 metra büyürler :-) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5766 |
Yeni Üye
|
Anladım teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5767 |
Yeni Üye
|
Bana geldiğinde çiçek demetleri vardı yaşlı çiçek demetleri sanırım, döküldüler ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5768 |
Ağaç Dostu
|
Sn misk-00 İki gün evveli, tanıtım mesajınızda carnosa çiçeği görmediğinizi yazmışınız. Ben de acaba çiçeği olmayan carnosadan mı koku bekliyorsunuz diye düşündüm. Çiçek dökülen saplar bitki üzerinde kalsın aynı yerden yeniden çiçeklenecektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5769 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Ben tek gecelik gelin çiçeğinden bahsettim ,onun çiçeğini hiç görmedim . ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5770 |
Ağaç Dostu
|
Bu da sürgünmü sizce ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5772 |
Ağaç Dostu
|
Hep boşuna seviniyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5773 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-09-2012
|
Benim hoya neden çiçek açmiyor bence çok iyi durumda yaşı 3 sene.bu arada 4-5 yapraktan büyüttüm .1 Saksı içinde 4 Tür var |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5774 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-10-2010
|
çiçek tomurcuğu çıkartma
Merhaba yetiştirdiğim mum çiçeklerinden anladığım kadarıyla mum çiçekleri büyürken çiçek tomurcuğu çıkarıyor ve ilerde açıyor. Büyürken tomurcuk çıkarmazsa açmıyor. Gözlemim doğru mudur? Büyürken çiçek tomurcuklarını çıkartmak için ne yapmamız gerekir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5775 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-10-2010
|
lalolu hoyanızı güneş gören bir pencere önüne koyun ama güneşi tül perde arkasından alsın. Yakınında da bir pencereyi gece gündüz açık bırakın. Kurudukça sulayın. Güvercin gübresi koyun. Bizin mum çiçeği bu şekilde bütün yaz defalarca açtı. Tabi yaprakları arasına çiçek tomurcuğu var mı diye bakın yoksa açmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5776 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-09-2012
|
Nasıl oluyorki o çiçek tomurcuğu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5777 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-10-2015
|
Hoya
O mağazada acaba Hoya Kerri satılıyormu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5778 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-10-2015
|
Afedersiniz, o mağazada Hoya Kerri satılıyormu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5780 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-08-2011
|
Sararmaya başladı
Mum çiçeğim panjurlarla kapalı balkonda duruyordu, her sabah güneş görüyor, bütün bir yıl orada kaldı. Bir ay kadar önce çiçek açtı, her şey güzeldi, yerini ve şartlarını sevdiğini düşünüyordum. Ama bir hafta önce en alttaki yaprakları sararmaya başladı, bir iki yapraktı her geçen gün daha da sararıyor ![]() Yerini mi saksısını mı değiştirsem, kurtulur mu yoksa ölüyor mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5781 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
Alıntı:
1- yeterli hava alamaması. 2- Fazla sulama. 3- Gece ve gündüz arasındaki ısı değişikliği.(Antalya için şu sıralar pek geçerli sayılmaz) 4- kökünde nematod(yumrular) veya toprak altı zararlısı olabilir. ![]() Son çare; sökün kökünü kontrol ettikten sonra hasarlı kökleri temizleyin yıkayın kök ve dal budaması yapın toprağını değiştirip tekrar dikin. budadığınız dallarından da çelik yapabilirsiniz. Aklıma gelenler bunlar, geçmiş olsun kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5783 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-08-2011
|
Sanırım fazla suladım o zaman ama köklerine de bakacağım. Umarım kurtarabilirim, çok güzeldi gelişimi, hala sürgünleri uzuyor. Teşekkürler tavsiyeleriniz için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5784 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-07-2015
|
annemin saksısından 2. kök olarak gelen bu hoyayı zar zor diller dökerek çalabildim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5785 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-02-2015
|
çiçek açmayan hoyam..var..içeride..ve içerisi merkezi sistemle ısınıyor..oldukça sıcak..gerçi sağlıklı geliişim gösteriyor ama..geceleri balkna..gündüzleri içeri mi alsam? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5786 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
nalanalgan hanım, gece gündüz kapalı balkonda kalabilir Bursa'da. İçeri almanıza gerek yok. Muhtemelen Carnosadır,klasik olan. 2-3 dereceleri görebilir ve etkilenmez. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5787 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2015
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5788 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-06-2012
|
Arkadaşlar merhaba.. Benim 3 tane çelikten yetiştirdiğim mum çiçeklerim içerde öldüğü için balkona koymuştum, orada yerlerini çok sevdiler fakat şimdi il dışındayken kar yağışı nedeniyle islanmislar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5789 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
Eğer toprağınız geçirgense, yani fazla su tutmuyorsa içeri almakta sakınca yok. Fazla ıslak ise,saksı kenarlarından bir peçete ile fazla olan suyu emdirebilirsiniz. Hava alacağı bir yere koyun ve gözleyin derim....Carnosa ise sorun olacağını düşünmüyorum..Alacağınız yer fazla sıcak olmasın ki bitki birden şok yaşamasın.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5790 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-06-2012
|
Tamam çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |