![]() |
|
![]() |
#5191 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Demekoluyor ki hoya pekte nazli bir cicek degil kendihaline de buyuyebiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5192 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2007
|
![]() Belirttiğim gibi sıcaklık uygun olunca dışarıda sağlıcakla kalabiliyor.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5194 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bildiğimiz tüm salon bitkileri uygun koşullarda doğada yetişiyor zaten. Hoya carnosa için İzmir dış ortamda yetişmesi için uygun şartları sağlıyor demek ki. Tabi ki yazın gölgede kalmasını sağlamak koşuluyla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5195 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-06-2013
|
Tüm mum çiçeği severlere selam, yaklaşık 3 yıl önce bahause' tan iki adet mum çiçeği aldım, yaprakları çok koyu yeşil, yaprak üzerlerinde çok sayıda beyaz benek var, çiçek çıldımış gibi sürgün veriyor ve hızla büyüyor ilk boyunun beş katı oldu çok gelişti ama bir türlü çiçek açmıyor, merakım çiçeksiz bir türmüdür yoksa benmi yanlış yapıyorum anlamadım, fakat annemin mum çiçeğinin yaprakları en az beş ton daha açık yeşil, bu türle ilgili bilgisi olan varsa eğer çok mutlu olurum, iyi günler, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5196 |
Ağaç Dostu
|
Emrah Bey, Elinizdeki kuvvetle muhtemel, carnosa yani klasik mum çiçeğidir. Hoyalarda genel olarak gümüşi tonlarda benekler olmaktadır. Çiçeksiz tür değil, fakat isteklerini vermeyince gelişimi olsa bile çiçeklenmeyebilir. Zamanla çiçek verecektir. Eksikleri ne ise yerine koyarak! çiçeklenecektir. Mesela geçirgen toprak karışımı, uygun gübre, ışık önemli faktörlerdir. Yapraklardaki açık veya koyu renk alması bakımıyla alakalıdır. Bu çiçeklerinin renginde bile etkili olabiliyor!! Örneğin; H. davidcummungii, ışığı az olan ortamda çiçeklendiğinde bariz renk tonu olmaktadır! Biraz daha ışıklı hatta tül arkası güneş aldırmanızı öneriyorum. kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5197 |
Yeni Üye
|
Sayın Yeşillim, Şu an toprak saksı içerisinde, marketlerde satılan çiçek topraklarından mevcut, bulunduğu yer direkt güneş ışığını sadece sabah alıyor ama cama oldukça uzak , bulunduğu cam önü ise balkon çıkıntısı nedeniyle 2 metre kadar içeride, acaba yerini şimdi değiştirsem çiçek zarar görürmü ya da küsermi sizce, birde sabah güneşimi akşam güneşimi vermeliyim kızımın odası yaklaşık 3 saat akşam güneşi alıyor, tam cam önü müsait oraya alsam olurmu acaba? soru yağmuru için kusura bakmayın lütfen, bu arada sizdeki çiçekleri ne zaman alabilirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5198 |
Yeni Üye
|
oğuzha bey bu türden nasıl bulabilirim yardımcı olabilirmisiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5199 |
Ağaç Dostu
|
Emrah Bey, Zaten mum çiçeğiniz uykuya geçmiş ki çiçeklenmiyor! Yani yerini değiştirebilirsiniz. Önceki mesajlarda da belirttiğim gibi yaprakları güneş yanığı belirtisi göstermedikçe ne kadar güneş ışığı alırsa bir o kadar da iyidir. Sanırım süzgen toprak karışımı hazırlayacaksınız. İlgili başlıktan faydalanabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/28452.htm kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5200 |
Yeni Üye
|
Sayın Yeşillim, ekte gönderdiğim benim iki yıllık mum çiçeğim, siz bu türü tanıyormusunuz, sizce çiçek açarmı. saygılarımla, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5202 |
Yeni Üye
|
![]() bu zavallıda tek dalla iki çiçek verdi diğer iki zıranta 5 mt oldular daha çiçek yo malesef |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5203 |
Ağaç Dostu
|
Emrah Bey, Çiçeklenen carnosanın yapraklarından belli güneşini almış. Belirttiğim gibi onların da çiçeklenmesi için çiçeklenmeye teşvik etmeniz gerekmektedir. İlgili başlıklardan da faydalanmanızı öneriyorum. Muhakkak bir gün çiçek açacaklar.. Eksik olanı araştırıp yerine koymanız gerekiyor. Toprak karışımı, gübre, ışık çiçeklenmede önemli faktörlerdir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5204 |
Yeni Üye
|
teşekkür ederim, Diğer türler ile ilgili ok vermenizi dört gözle bekliyorum, iyi günler, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5205 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-06-2013
|
Arkadaşlar ben yetiştirmek için çok heves ettim. Gerçekten yetiştirmek istiyorum ama fide bulamıyorum. Satın almayı düşündüm ama bitkiyi 30-35 TL civarında satıyorlar. Fideyi nasıl bulabilirim acaba? Lütfen yardımcı olun. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5206 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-06-2013
|
harika bi çiçek çocukluğumda bi akrabamızın evinde görmüştüm, kokusunu hatırlamıyorum ama eminim güzeldir. bende yetiştirmek istiyorum, burda yetiştiricilerle irtibata geçebilmek için üye oldum, umarım nulabilirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5207 |
Ağaç Dostu
|
Çelik, fidan ve tohum gibi talepleriniz için Arıyorum ve Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas başlıklarına, satın almak istiyorsanız, Fide, Fidan, Çelik, Saksılı Bitki, Kesme Çiçek, Kaktüs, Sukulent Satış - agaclar.net başlığına bakabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5208 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-07-2009
|
Tekrar merhaba, Mum çiçeğinin çeliğini 3 yıl önce ilk kez diktiğimde, aşırı bakım sevmeyen, toprak kuruduğunda sulanan bir bitki olarak kafamda sanki sonsuza kadar kendi haline bırakılacakmış gibi bir izlenim oluşturmuşum ![]() Zor bulduğum ve üzerine çok titrediğim için detaylarla sizi sıktıysam kusura bakmayın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5210 |
Ağaç Dostu
|
Her çeliğin hayata bağlanması, sürgün vermesi bizleri sevindiriyor, emeğinize sağlık sevgili adneser. İzninizle tür bazında gelişmeleri takip edebilmek için ilgili başlıklara kopyalıyorum mesajınızı... http://www.agaclar.net/forum/mum-cic...tm#post1177032 http://www.agaclar.net/forum/mum-cic...tm#post1177035 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5211 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5212 |
Ağaç Dostu
|
http://www.agaclar.net/forum/mum-cic...tm#post1182811'de sevgili dkp'nin destek ve çalışmaları ile kurulan Hoya Serasındaki çalışmaları aşağıdaki başlıkta takip edebilirsiniz. Belirli aralıklarla başlık güncellenecektir. http://www.agaclar.net/forum/mum-cic...tm#post1182811 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5213 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5214 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-08-2013
|
Arkadaşlar aranıza yeni katılmış bulunmaktayım. Bugün itibariyle mum çiçeğinin birçok türünün olduğunu ve diğer ismininde hoya olarak adlandırıldığını öğrendim. Evime bugün gitti gidiyor dan hoya carnosa compacta adında bir çiçek aldım resimlerini ekledim bana fide şeklinde gelecek ama siz çelikten bahsetmişsiniz. benim öyle birşey yapma ihtimalim yok gibi duruyor. Bu çeçiği almamın sebebi küçükken üst komşumuzun başkonunda hoya carnosa vardı sarmaşık muazzamdı ve tıpkı şuan resimlerini gördüğüm çicekler gibi beyaz mum gibi çiçekleri vardı kokusuda bir o kadar güzeldi *** benim aldığım compacta türündende iyi bir sonuç alabilirim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5215 |
Ağaç Dostu
|
Forumumuza ve hoya başlığımıza hoşgeldiniz sayın denetlemeci. Hoya Carnosa ülkemizde yaygın olarak yetiştirilen mum çiçeği adıyla tanıdığımız, pek çoğumuzun anılarında ve evlerinde yetiştirdiğimiz tür. Sizin satın aldığınız hoya da carnosanın bir çeşidi. Gelişimi klasik mum çiçeğine göre biraz daha yavaş olsa da benim de çok beğendiğim türler arasında, hayırlı olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5216 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-08-2009
|
Arkadaşlar yeni mum çiçeği diye aldığım bitki ama çiçekleri bu şekilde açınca bi gariplik var gibi geldi acaba bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi ? http://r1308.hizliresim.com/1d/5/r5mz0.jpg Düzenleyen sinekvalesi20 : 05-08-2013 saat 20:50 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5217 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2012
|
Çiçeğiniz ruj çiçeği Sn sinekvalesi20. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5218 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-08-2009
|
beni yanıltmışlar yani öyle mi ? :@ çok teşekkür ederim türkan hanım yardımlarınız için |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5219 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2012
|
Sitede var resimlerine ve yetiştirilmesine bakın isteseniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5220 |